| | | |

powered_by_lenovo_2020 BMW najvredniji automobilski brend - CroPC.net

BMW najvredniji automobilski brend

Pin It

Prošla je godina bila jako uspješna za BMW, bavarska je tvrtka tako ubilježila iznimno dobre prodajne rezultate i oborila svoje rekorde proizvodnje, a istovremeno je stiglo još jedno vrijedno priznanjeBMW najvredniji automobilski brend - Prošla je godina bila jako uspješna za BMW, bavarska je tvrtka tako ubilježila iznimno dobre prodajne rezultate i oborila svoje rekorde proizvodnje, a istovremeno je stiglo još jedno vrijedno priznanje
Prošla je godina bila jako uspješna za BMW, bavarska je tvrtka tako ubilježila iznimno dobre prodajne rezultate i oborila svoje rekorde proizvodnje, a istovremeno je stiglo još jedno vrijedno priznanje

Njemačka je marka proglašena, od tvrtke Millward Brown zadužene za formiranje liste Top 100 najvrednijih svjetskih brendova, najvrednijom automobilskom markom na svijetu. BMW je tako s trona skinuo Toyotu. Prema Peteru Walsheu, direktoru Millward Browna, “BMW je uspio komunicirati svoju različitost i svoje prednosti u odnosu na konkurenciju i sve je to upakirao u automobile decentnog dizajna”.

BMW je inače već bio najvredniji brend 2010. godine, da bi ga Toyota opet lani pretekla. “Toyota sigurno ima dobar ugled u svijetu”, kaže Walshe. “Riječ je o stabilnoj tvrtki koja prema kupcima radi pouzdane i kvalitetne proizvode, naročito u srednjem segmentu. Međutim, Toyota je pretrpjela financijske gubitke vezane uz potrese i tsunamije koji su pogodili Japan i to je bilo izvan njihove kontrole”. Slična je situacija pogodila i Hondu, Nissan i Lexus, ali sve su se tri tvrtke uspjele očuvati u Top 10 najvrednijih automobilskih marki. Njemačke tvrtke Mercedes, Volkswagen i Audi učvrstile su svoje pozicije u Aziji, posebno u Kini. “Očito je da Nijemci beru plodove svojeg izvoza u Aziju”, smatra Walshe.

Prvi put u Top 10 ušla je jedna korejska automobilska tvrtka, a riječ je o Hyundaiju. Walshe smatra da su svjetska prisutnost i dobar odnos uloženog i dobivenog glavni aduti koji su korejce pogurali tako visoko, a to još nije kraj za marku koja je praktično bila nepoznata do prije 20 godina i koja je zajedno koncem osamdesetih zakoračila na američko tržište s Yugom. Očito da im sudbine baš nisu išle istim putem.

Inače najvrednija marka na svijetu za 2012. godinu je Apple čiji samo brend stoji 182,9 milijardi dolara. Na drugome mjestu IBM (vrijednost brenda je 116 milijardi dolara) je prestigao Google (vrijednost 107,9 milijardi). BMW se inače nalazi na 23. mjestu ukupnog poretka.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675