| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Vozili smo: Volkswagen T-Cross 1.0 TSI DSG Life – mali, ali kao veliki - CroPC.net

Vozili smo: Volkswagen T-Cross 1.0 TSI DSG Life – mali, ali kao veliki

Vanjštinom Volkswagen T-Cross na nas ostavlja zabavan i veseli dojam

Sjeli smo za upravljač najnovijeg člana Volkswagenove obitelji SUV/crossover vozila, model T-Cross 1.0 TSI DSG Life koji nas je ugodno iznenadio voznim osobinama, kao i prostorom

Kad neki proizvođač automobila predstavi svoj najmanji automobil u određenoj klasi, često uz taj pojam vežemo degradaciju ponude, kvalitete, uglavnom mislimo da ćemo s manjim modelom dobiti nešto lošije nego primjerice s većim modelom. Moramo priznati da često i sami pomislimo na to i već unaprijed imamo manja očekivanja od takvog vozila, no onda se dogodi automobil poput Volkswagen T-Cross kojeg smo provozali u varijanti 1.0 TSI DSG Life, a koji nas oduševio s mnogočime.

Malen, a kao veliki

Volkswagen T-Cross najmanji je model u Volkswagenovoj ponudi SUV, odnosno crossover vozila. Ovaj tip automobila izuzetno je popularan zadnjih godina jer donosi jednostavniji ulazak i izlazak iz automobila, bolju preglednost i generalno više mjesta za putnike i u prtljažniku od kakve limuzine sličnih gabarita. Iako je najmanji, Volkswagen T-Cross donosi sve navedeno i sve spomenute prednosti možemo vezati i za ovaj model. Suprotno našim očekivanjima T-Cross ima prostranu kabinu i mjesta za komforan smještaj 4 do 5 putnika. Prtljažnik je također prostran i broji 455 litara, a polaganjem stražnjih sjedala kapacitet raste na više od 1.200 litara! Znalci će znati da je ovo više prostora od recimo Golfa kojeg mnogi smatraju pravom mjerom za obiteljski automobil. Položaj za upravljačem je odličan, a osim preglednosti, pod rukama nas veseli i fina završna obrada. Iako je  interijer T-Crossa mahom izrađen od čvrste, tvrde plastike, pod prstima dojam je odličan. Nema niti traga lošim spojevima ili dojma da je riječ o nečem „jeftinom“. Dojam interijera podiže infotainment sustav integriran u središnji greben, a poznat iz drugih modela Volkswagena. Za one koji su ga već vidjeli znaju da donosi podršku za sve što vam danas treba u automobilu, od zabave do informacija, a njegov odziv i intuitivnost rada vrhunski su doživljaj. Umjesto klasičnih instrumenata ispred vozača je virtualni kokpit koji nudi brojne informacije i prilagodljivost, a također daje jedan bod više sveukupnom dojmu interijera.

Vesela vanjština i motorizacija

Vanjštinom Volkswagen T-Cross na nas ostavlja zabavan i veseli dojam. Automobil zrači nekim modernim životnim stilom, i ako ga već birate preporučamo neku od veselijih boja koje ovom automobilu savršeno pristaju. LED svjetla, alu kotači, skladne linije i crte koje Volkswagen T-Cross vuče od nekih svojih bratskih modela, sve je to prisutno. Prednjim krajem dominira rešetka hladnjaka i prepoznatljivo svjetlosno sklopovlje, kao i svjetla za maglu uokvirena u specifičan obruč koji smo prvi put vidjeli na modelu T-Roc. Skladan bok završava stražnjim krajem koji donosi zanimljivo povezana stražnja svijetla preko cijelog prtljažnika. Za kraj ostavljamo koju rečenicu o pogonskom sklopu. T-Cross 1.0 TSI DSG Life sukladno nazivu pokreće jednolitreni turbobenzinac snage 115 KS. Prijenos snage na kotače odvija se preko fantastičnog DSG mjenjača, a ovakva postava u ovakvom automobilu znači hrpu zabavnih kilometara i osmjeh na licu. Harmonija koju pruža DSG teško je usporediti s ijednim drugim mjenjačem, a 115 KS čini se kao puno više, stoga stava smo da je ovaj motor sasvim dovoljan. Potrošnja se kreće ovisno koliko vam je teška noga na gasu. T-Cross možete voziti s potrošnjom 5 do 6 litara, a možete i znatno više ako si date gušta za upravljačem. Sve u svemu, Volkswagen je još jednom pogodio u nišu i modelu T-Cross predviđamo dobar uspjeh. Cjenovno model kreće s cijenom od nešto ispod 130.000 kuna, no naš model obiluje brojnom dodatnom opremom pa se njegova cijena zaustavila na nešto preko 180.000 kuna. Uskoro ćemo imati na testu i osnovniju izvedbu, pa donosimo i te dojmove.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675