| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Vozili smo: Volkswagen Touran 1.6 TDI Plus – posljednji mohikanac - CroPC.net

Vozili smo: Volkswagen Touran 1.6 TDI Plus – posljednji mohikanac

Volkswagen Touran provozali smo s odličnim 1,6-litrenim TDI motorom bogatom opremom

Volkswagen Touran provozali smo s odličnim 1,6-litrenim TDI motorom bogatom opremom

Volkswagen Touran jedini je preostali monovolumen iz Volkswagena koji se nudi na našem tržištu, no iako jedini, ovo je automobil koji će zadovoljiti sve obitelji koji traže prostrani automobil

Monovolumeni, nekada vrlo popularna klasa automobila za obitelji koje traže koliko-toliko veliki automobil s puno prostora, pomalo su zasjenili SUV-ovi. Međutim, dobro je znati da za sve one koji traže ovakav automobil, a ne žele da to bude SUV, Volkswagen i dalje ima rješenje u vidu modela Touran. Volkswagen Touran provozali smo s odličnim 1,6-litrenim TDI motorom bogatom opremom.

Jedini izbor

Možda će upućeniji od vas pomisliti kako smo se zeznuli s natpisom „posljednji mohikanac“, no zaista Volkswagen Touran preostao je kao jedini monovolumen iz Volkswagena koji se nudi na našem tržištu. Nekada popularan Sharan, a također i dobro poznat Golf Sportsvan službeno nisu dostupni našem tržištu, pa je za sve one koji traže monovolumen preostao još samo Volkswagenov Touran. No, iako je jedini, Touran ni po čemu neće razočarati sve one koji su u potrazi za ovakvim automobilom. Krenut ćemo od vanjštine koja donosi već očekivan, rekli bismo tradicionalno klasičan izgled. Oštre linije, prepoznatljiva prednja maska, skladan bok i općenito privlačan izgled koji upotpunjuju lako-metalni naplatci, prve su misli koje smo povezali pogledom na testni Volkswagen Touran. Iako nije golem, Touran je tek malo duži od 4,5 metara, zadivljujuće koliko prostranosti pruža ovaj automobil. Ulazak u kabinu, kao i na stražnja sjedala komforan je poput ulaska u kuću. Nema tu kakvog naprezanja, provlačenja ili slično. Za upravljačem imate dojam suverenog vladanja cestom, a tomu pridonosi svakako i povišen položaj za upravljačem. Prednja sjedala pružit će pregršt komfora za vozača i suvozača, a posebno zadovoljni bit će putnici straga. Naime, zadnja klupa izvedena je kao tri zasebna sjedala, a na njima udobno će se smjestiti i tri odrasle osobe, čak i na dugim putovanjima. Zadivljujući je prostor za noge, kojeg također ima na pretek, kao i golema vrata, odnosno prozori na stražnjim sjedalima. Unatoč puno mjesta, Volkswagen Touran osigurava i više no velik prtljažnik u koji će stati 633 litre volumena, a po potrebi on može pružiti i golemih 1.857 litara. Kvaliteta unutrašnjosti, izrade, materijala i opći dojam je poslovično za Volkswagen na visokom nivou. Svi oni koji su naviknuli na njemačku preciznost i kvalitetu osjećat će se kao u sigurnoj luci kada sjednu u Volkswagen Touran.

Moderno i klasično

Sjedeći za upravljačem, Volkswagen Touran vozaču donosi određeni spoj klasičnog i modernog. Klasični su instrumenti ispred vozača, multifunkcionalni upravljač i osjećaj koji imate kada sjednete u Volkswagen – sve vam je poznato i osjećate se na „domaćem terenu“. Dašak modernog čini sustav multimedije koji donosi danas sve što očekujete u automobilu – od velikog zaslona osjetljivog na dodir, do više izvora multimedije, povezivanja na telefon, kontrole vozila i još štošta. Ako sveopće guranje zaslona u automobile nije vaš "đir" Touran će biti savršen prijelaz s klasičnog na moderno.

1.6 TDI kao prava mjera

Česta rasprava naših vozača je uzeti 1.6 ili 2.0 TDI. Naravno, veći motor pruža više snage, više zabave, ali često donosi i veću potrošnju. Stoga, ako niste odveć teški na gasu 1.6 TDI bit će prava mjera za Volkswagen Touran. U ovoj varijanti donosi 115 KS uz zadovoljavanje danas najstrožih ekoloških normi. Ovaj motor uparen uz 6-brzinski ručni mjenjač pružit će vam odličan tandem za ugodnu i štedljivu vožnju. Na našem testu 1,6-litreni TDI tražio je svega oko 5 litara na 100 prijeđenih kilometara. U moru SUV modela, u vrijeme kada su brojni proizvođači digli ruke od monovolumena, Volkswagen Touran na našem tržištu stoji poput kakvog posljednji mohikanaca. Međutim, on ovdje ima što za ponuditi, stoga ako razmišljate o kupnji ovakvog, rekli bismo obiteljskog vozila, obavezno na listu za probnu vožnju dodajte Volkswagen Touran. Cijena od nešto preko 209 tisuća kuna za testni primjera čini se fer, a model koji smo vozili dostupan je u salonu Volkswagena Remix.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675