| | | |

powered_by_lenovo_2020 Test: Suzuki Swift GLX 1.0 SHVS – ušminkani zvrk - CroPC.net

Test: Suzuki Swift GLX 1.0 SHVS – ušminkani zvrk

Pin It

Suzuki Swift jedan je od najuspješnijih modela ovog japanskog proizvođačaSuzuki Swift jedan je od najuspješnijih modela ovog japanskog proizvođača

Provozali smo potpuno novi Suzuki Swift koji nas je ugodno iznenadio ponudom prostora, izgledom, ali i pametnom motorizacijom

Suzuki Swift jedan je od najuspješnijih modela ovog japanskog proizvođača. Sigurno ste to primijetili i na našim cestama jer prošli model Suzuki Swifta često vidimo na prometnicama. S novim modelom možemo samo prognozirati još bolje rezultate jer novi Suzuki Swift izgleda bolje i vozi se bolje, a pametnom organizacijom nudi i više prostora.

Manji, a veći
Novi Suzuki Swift donosi novi izgled i moramo priznati do sada najbolji uopće za Suzuki. Kod Suzukijevih modela uvijek je postojao onaj „ali“, no ovdje ga nema. Bez obzira na koju se stranu novog Swifta zagledali, Swift izgleda odlično! Agresivna prednja maska s novom rešetkom hladnjaka izgleda pogođeno, a dojam upotpunjuju LED svijetla u svim režimima rada. Bočna strana otkriva malen, no nabildan automobil, a sličan dojam ostavlja i stražnja strana. Naš model koji nam je na test stigao u crvenoj boji, odaje dojam kako mu crvena boj s crnim detaljima stoji baš kao treba. U unutrašnjosti nastavlja se ista priča kao i s vanjštinom, dakle pozitivna. Iako je novi Swift gabaritima manji od prošlog, u unutrašnjosti odaje dojam većeg prostora. Ovo je postignuto mudrim preslagivanjem i organizacijom, a bez obzira na visinu putnika udobnost je zajamčena. U unutrašnjosti prevladava već kultna tvrda plastika, no dok ju ne dotaknete ona takav dojam neće odati. Zaista dojam je bolji od očekivanog. Suzuki Swift dolazi sa sijaset danas dostupne tehnologije. Ono što je nekada bilo ravno čudesima u nekakvim najskupljim limuzinama, sada je dostupnu u Swiftu. O čemu pričamo pitate se? Pričamo o upozorenju na frontalni sudar, odnosno na vozilo ispred nas, sustavu upozorenja na izlazu iz trake, sustavu adaptivnog tempomata, ali i sustavima povezivanja i zabave u vozilu. Središnjim grebenom u vozilu dominira veliki zaslon osjetljiv na dodir kojim upravljamo velikim djelom mogućnosti vozila, a svakako tu je povezivanje s pametnim telefonom, napredna multimedija, navigacija i slično. Zaslon je blago zakrenut prema vozaču, što je uvelike olakšalo rukovanje prilikom voženje.

Suzukijev hibrid
Suzuki Swift primili smo na test s oznakama 1.0 GLX SHVS. I dok će vam se prve dvije oznake činiti poznate jer je riječ o odličnom 1-litrenom turbo benzinskom motoru i pripadajućoj odličnoj opremi automobila, oznake SHVS ipak će vas potaknuti na razmišljanje i staviti upitnik nad glavom. Naime, riječ je o Suzukijevoj hibridnoj tehnologiji koja isključuje alternator kod ubrzanja, a akumulator puni na kočenju. Nema velik paket baterija, ali i ovaj skromni pomaže taman koliko treba da na semaforu stojite s ugašenim motorom dulje nego što biste očekivali. Na ubrzanju se dodatni okretni moment ne osjeti baš jako, ali sasvim dovoljno da primijetite da postoji neko dodano pojačanje. Inače, kratica SHVS označava „Smart Hybrid Vehicle by Suzuki“. Iako u suštini jednostavna, ova tehnologija pokazala se kao odlična komponenta za uštedjeti koju kap goriva. Maleni 1-litreni turbak kojeg smo imali već prilike voziti pokazao nam se još jednom fenomenalan. Kao pogođen za ovakav automobil, vuče već od niskih okretaja, a vrti se do crvenog bez naprezanja. Uz malo pažljivije vožnje potrošnja ispod 5 litara postiže se već nakon nekoliko kilometara. Pomalo je nevjerojatan podatak da je novi Swift čak 120 kg lakši od prethodnika, što je velika stvar za ovu klasu. Ovjes meko upija rupe, ali na volanu je Swift oštar kada se njime mijenja smjer. Tražite li automobil ove klase Suzuki Swift je vozilo koje obavezno morate probati. S cijenom od nešto preko 126.000 kuna, koliko košta naš testni model, kupnja se čini razumna i fer. Tražite li pak osnovni model, on je tu već ispod 90.000 kuna.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675