| | | |

powered_by_lenovo_2020 Test: Volkswagen Touran 1.6 TDI Trendline – obiteljska krstarica - CroPC.net

Test: Volkswagen Touran 1.6 TDI Trendline – obiteljska krstarica

Pin It

Dobiti privlačan izgled s monovolumenom za proizvođača automobila itekako je velik izazovDobiti privlačan izgled s monovolumenom za proizvođača automobila itekako je velik izazov

Provozali smo jednog od omiljenih obiteljskih monovolumena koji nudi odličan motor, privlačan izgled i pregršt prostora za cijelu obitelj

Volkswagen već godinama ostvaruje odlične prodajne rezultate na našem tržištu spram ostalih proizvođača i modela. Jednostavno, možemo reći kako Hrvati vole Volkswagen, a to nikako niti ne kriju. Dovoljno je samo pogledati modele Golf i Passat koji kod naših kupaca imaju gotovo kultni status. Međutim, osim navedenih, Volkswagen nudi i pregršt drugih modela koji su itekako vrijedni pažnje, a jedan od tih, i za nas posve ugodno iznenađenje je Volkswagen Touran koji nam je na test ustupio Remix Osijek. Autoru ovih redaka ovo je ujedno i prvi Touran koji je imao prilike testirati.

Privlačan izgled
Dobiti privlačan izgled s monovolumenom za proizvođača automobila itekako je velik izazov. Od prvih primjeraka koji su u svoje doba ličili kao kocke na kotačima, Volkswagen Touran odmakao se miljama daleko. Prednja maska djeluje pomalo sportski, a i izdaleka vidljiv je korporativni imidž Volkswagena. Prednji kraj nastavlja se na skladan središnji dio automobila kojim dominira središnja linija čije je završetak na samom stražnjem djelu, odnosno na bokovima razvučenih stražnjih svjetala. Stražnji kraj ponovno slijedi Volkswagenove linije poznate s drugih modela, no upakirane u sasvim drugo pakiranje. Očekivano za Volkswagen, dizajn zrači konzervativan i svrsishodan izgled kojemu je jedini cilj kvaliteta i praktičnost. Posebno i po nama vrlo ugodno iznenađenje je plava boja naziva Carribean Blue Metallic. Ova boja savršeno pristaje automobilu, pa ako se odlučite za kupovinu, ovo smatramo obaveznom dodatnom opremom. U ovoj boji automobil djeluje zanimljivije, dinamičnije, sportskije. U osnovnoj opremi prednja su svjetla klasična halogena, a s doplatnim LED sigurno bi dojam bio još i bolji. Unutrašnjost je možda i najveće iznenađenje. Iako Volkswagen Touran nije malen automobil, u unutrašnjosti to dolazi još više do izražaja. Pet odraslih poveće mase i visine smjestiti će se sasvim udobno, a prtljažnik će ugostiti i svu prtljagu svih pet putnika. Broj pretinaca je jednostavno golem. Ako ulazite među one koji vole sve imati organizirano po automobilu, tada će vam Touran biti po mjeri. Posebno simpatičan je pretinac ispred suvozača koji podsjeća na onaj kultni iz Bube. Kontrolna tabla je pregledna i intuitivna, a u osnovnoj opremi nedostaje nam samo tempomat, kojeg svakako preporučamo uzeti. Zabavno-informacijski sustav ispunjava sve zahtjeve – od povezivanja s telefonom, upravljanja automobilu do čitanja CD-a i memorijskih kartica. Sve je tu i svime se upravlja na zaslonu osjetljivom na dodir. Unutrašnjost slijedi izgled drugih modela iz kuće, a najbliža je onoj u Golfu, no uz vidljive preinake. Ono što je bitno drugačije od Golfa je visina sjedenja koja je fenomenalna i najbliža onoj u kakvom SUV-u. Dakle, preglednost je maksimalna.

Tri omiljena slova
Ispod „haube“ Volkswagen Touran kriju se našim vozačima omiljena tri slova. Naravno, to je kultna oznaka „TDI“. Za vozača ovo znači samo jedno – puno snage, pouzdan motor i niska potrošnja. Oni koji vole reći kako su „dizelaši“ prljavi, bučni i nemirni ovdje će ostati iznenađeni uglađenim radnom, savršenom elastičnošću i agilnošću te ispuhu CO2 od svega 119 g/km uz zadovoljavanje danas najstrože Euro 6 norme. Naravno, poslastica je potrošnja koje se na našem testu redovno vrtjela ispod 5 litara. Motor je dobro poznati 1,6-litreni TDI koji sada raspolaže sa 115 „konja“, a koji će Volkswagen Touran i putnike povući bez imalo umora. Sustav Star-Stop dolazi serijski, kao i automatska ručna kočnica s podrškom za vožnju uzbrdo, ali i nizbrdo. Posebno zanimljiv dio informacijskog sustava nam je takozvani trening štedljive vožnje, a uz pomoć kojeg smo na jednoj dionici od kakvih 100 kilometara postigli potrošnji ispod 4 litre! Naravno, vožnja tada nije odveć uzbudljiva, no cilj je postignut. Cijena testnog modela uz ponešto dodatne opreme iznosi nešto preko 206.000 kuna. Možda će neki reći da je to puno, no to je cijena koju će itekako cijeniti vozači Volkswagena navikli na kvalitetnu izradu i pouzdanost koju Volkswagenovi automobili imaju, a koju naši vozači itekako primjećuju.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675