| | | |

powered_by_lenovo_2020 Test: Volkswagen Up! 1.0 MPI – zvrk je postao modno osviješten - CroPC.net

Test: Volkswagen Up! 1.0 MPI – zvrk je postao modno osviješten

Najbolji osjećaj koji možemo dobiti za upravljačem nekog testnog automobila je zabava

Sjeli smo za upravljač novog Volkswagen Up! koji donosi vješto izveden facelift uz nove boje, nove motore, a sve skupa zaokruženo s puno zabave

Najbolji osjećaj koji možemo dobiti za upravljačem nekog testnog automobila je zabava. Osjećaj kada se osjećate dobro već samim time što ste iza upravljača nekog automobila. Iako to nismo baš očekivali, upravo takav filing dobili smo vozajući se novim Volkswagen Up!-om. Maleni gradski automobil oduševljava prostranošću za ovakav mikro automobil, a živahnošću novog motora pruža puno zabave. Osmjeh vozača sigurno će vidjeti i drugi sudionici u prometu jer novi Up! jednostavno privlači poglede na sebe. Nove boje, naplatci i hrpa mogućnosti individualizacije privlače poglede svih!

Bez turba, a može i s njim
Volkswagen Up! nam je na test stigao u svojoj najosnovnijoj izvedbi kojoj je tek dodatna oprema – boja. I to ne bilo kakva nego super cool otkvačena nijansa žuto-zlatne. Ako se nas pita – odlična je! Kao kakva bomba, Up! u ovoj boji jednostavno razbija ovo jesensko sivilo, a i dođe kao pravo osvježenje u moru monotono crnih, svih i bijelih automobila na našim cestama. Vanjština otkriva vješto izveden facelift prvog Up!-a u pogledu zategnutih linija prednjeg i stražnjeg kraja. Prednji kraj tako sada više povezujemo s Polom i Golfom, dok je stražnjica dobila novi dezen decentno zatamnjenih svjetala. Motorizacija u ovoj osnovnoj izvedbi je 3-cilindarski 1,0-litreni benzinski motor koji razvija okruglo 60 konjskih snaga. Iako ćete kao i mi na prvu pomisliti – ma daj, pa jeli to uopće može voziti – nakon par kilometara sve predrasude pasti će kao pokošene! Naime, Volkswagen Up! s ovim motorom vozi se odlično, živahno, agilno i kao pravi zvrk juri gradskim prometnicama. Kada ovoliko zabave pruža atmosferska izvedba, što tek može pružiti 90 KS snažna turbo inačica, no o tome ćemo nekom drugom prilikom kada nju provozamo. Motor je uparen izvrsno preciznim 5-stupanjskim mjenjačem kojem su sve brzine izuzetno kratkog hoda osim pete, koju ćete koristiti već od kakvih 50-ak kilometara na sat pa do debelo preko 100. Uz normalnu vožnju potrošnja će također ići u prilog zabavi jer će pokazati broju od oko 5 litara na sto kilometara, što je dobar rezultat, a u pogledu ekologije tu je Euro 6 norma. Jedina mana, ako ju tako možemo nazvati, je vibriranje koje proizvode 3-cilindrični motori, no na to se već da naviknuti.

Malen, a velik
Volkswagen Up! je uistinu malen automobil. O dimenzijama i obujmu nećemo previše, jer oni kojima je to važno sigurno niti neće gledati Up! Ovo je automobil namijenjen prije svega onima koji rade male udaljenosti, pretežno voze po gradu i traže što manji, no ipak donekle prostran automobil za usput povesti nešto, osim samih putnika. Up! ovdje ostavlja više no dobar dojam, na prednjem mjestu udobno će se smjestiti vozač i suvozač, dok će na stražnjoj klupi mjesto naći dvoje odraslih ili troje djece. Ne kažemo da na stražnju klupu neće stati troje odraslih, no tada ne postoji ikakva udobnost i praktičnost. Gepek je očekivano minijaturan, no pohvalno je što se zadnja klupa može preklopiti te tako omogućiti i prijevoz nešto glomaznijih stvari. Dakle, iako je iznimno malen, Up! je istovremeno u kontekstu svoje klase izuzetno prostran. Unutrašnjost je tradicionalno Volkswagenovski klasično izvedena, a pohvalna je uporaba i ponešto na opip nekih materijala. Spojevi su kvalitetno izvedeni i sve skupa ostavlja pozitivan dojam. Najupečatljiviji dio novog Up!-a je novi infotaiment sustav koji donosi povezivanje s pametnim telefonom, zaslon u boji, čitač memorijskih kartica i još štošta. Izgleda odlično, a i rukovanje je intuitivno. Volkswagen Up! donosi i gotovo nepregledne mogućnosti individualizacije, pa oni koji to požele mogu svoj Up! učiniti još prepoznatljivijim, unikatnijim, jednostavno boljim i opremljenijim. Prepreka do novog Volkswagen Up!-a može biti cijena koje se kod našeg testnog modela zaustavila na kakvih 83.000 kuna, što je za mnoge ipak dosta, no to je cijena koju novi kvalitetan, privlačan i izuzetno zabavan automobil. Želite li se i sami uvjeriti u ono o čemu pišemo, zakažite svoj termin za probnu vožnju u Remixu koji je i nama ustupio Up! na test.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675