| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Test: Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI BMT Comfortline - ulazak u višu klasu - CroPC.net

Test: Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI BMT Comfortline - ulazak u višu klasu

vw-passat-00_thumb_medium750_450 Test: Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI BMT Comfortline - ulazak u višu klasu - CroPC.net

Test: Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI BMT Comfortline - ulazak u višu klasu

Sjeli smo za upravljač najpoželjnije limuzine naših prostora i to u karavanskoj izvedbi - Volkswagen Passat Variant

Za novi Passat osme generacije sigurno možemo reći kako je ovo najbolji Passat ikada. Poboljšanja su vidljiva na svakom koraku, a veze s prošlim generacijama vidljive su tek po prepoznatljivom Passatovom genu i klasičnoj izvedbi, dok je sve ostalo – novo. Možemo reći utoliko novo, da je novi Passat polako zagazio i u višu klasu. Izgled, dojam, osjećaj za upravljačem, - možemo reći kako je Volkswagen ovog puta „pogodio u sridu“.

Unutrašnjost i vanjština za 5+
Krenimo od izgleda, jer je to ono prvo što ćete zamijetiti na vozilu. Novi Passat stigao nam je u metalik sivoj boji, koja usput rečeno odlično stoji i do izražaja dovodi sve linije i detalje na vozilu. Ravne linije oštrih rubova daju novom Passatu sportski, pomalo agresivan izgled, no i dalje je to u skladu s klasičnom notom koju Volkswagen njeguje kod svih svojih modela. Ako će netko pomisliti kako je novi Passat zapravo nadogradnja starog modela, odmah u startu ćemo reći da to nije. I dok zadnji kraj može malo „povući“ na prethodni model, svaki drugi detalj, a posebno osjećaj za upravljačem je nov, drugačiji i – bolji. Iako je karavanske izvedbe uglavnom teško povezati sa sportskim karakterom (ovoga su lišene samo jurilice iz Audija), novi Volkswagen Passat djeluje najviše sportski do sada. Uska stakla na prtljažnom djelu, bočna linija duž cijelog vozila, aluminijski naplatci, LED svjetla, agresivna prednja maska i oštre linije pun su pogodak i mamac pogleda prolaznika. Posebna priča su potpuna LED svjetla koja djeluje zaista moćno. Također i ambijentalna rasvjeta vozila (poput svjetala iz vrata i retrovizora) je za svaku pohvalu, tako da nema bojazni od prilaza vozilu u mrkoj noći. Uspješna priča s vanjštine nastavljena je i na unutrašnjost. Ovdje pak Passat ostavlja najviše dojam svog odlaska u neku višu klasu. Naime, svaki materija, svaki spoj i element djeluju premium i luksuzno. Počevši od elegantnih otvora za ventilaciju koji su dizajnom spojeni s ukrasnom letvicom po cijeloj dužini kokpita, potom analognog sata u sredini djela s multimedijom koja je blago nakošena prema vozaču, pa sve do osvjetljenja koje pokazuje Passat u sasvim novom svjetlu. Dok su prethodne generacije uglavnom bile osvijetljene plavom bojom, novi je Passat osvijetljen u bijeloj boji. No, nije ovdje riječ o pukom svjetlu u kabini. Naime, od ukrasnih letvica u vratima, prostora za noge, analognog sata, instrument table - sve je skupa blago osvijetljeno i pruža jedan sasvim novi osjećaj vožnji tijekom noći. Najbliže rečeno osjećali smo se kao u automobilu najviše klase. Unutrašnjost je skladna i intuitivna te smo sigurni da ćete se vrlo brzo snaći u korištenju svih blagodati. Posebnu pozornost zaslužuje i multimedijski sustav koji i je centralni dio informacijskog djela vozila. Osim multimedije, ovdje je moguće upravljati svim elementima vozila, poput ambijentalnog svjetla, informacijama o potrošnji, senzorima za parking (smještenim na prednjem i stražnjem djelu vozila), itd. Teško je nabrojati čime će vas sve Passat ugodno iznenaditi, no nadamo se da smo uspjeli prenijeti sve ono što je na nas ostavilo poseban utisak.

Vrhunski TDI
Iza oznake 2.0 TDI svima je znan izvrstan dizelski motor koji je u novom Passatu dorađen i sada raspolaže sa 150 KS. Oznaka BMT označava BlueMotion tehnologiju koja donosi manju potrošnju i onečišćenje okoliša uz zadržavanje svih dobrih strana u vidu performansi i užitka vožnje. Kod Passata to znači zadovoljavanje Euro 6 norme te tradicionalno nisku prosječnu potrošnju od kakvih 5 litara za vrijeme našeg testiranja. Ovaj motor u novom Passatu čini nam se kao izvrsna kombinacija štedljivosti i performansi, a to je upravo ono što zasigurno svaki vozač želi. Passat nam je stigao uz precizni 6-stupanjski ručni mjenjač, Start-Sustav sustav i takozvani pametni ključ s kojim je dovoljno za paljenje pritisnuti na tipku za paljenje bez vađenja ključa iz džepa. Praktično, zarazno i nešto zbog čega će vam klasično paljenje ključem kasnije biti neobično, a i pomalo zastarjelo. Passat vuče gotovo odmah iz lera, a među-ubrzanja su očekivano za 2-litreni TDI – odlična. U vožnji valja pohvaliti izvrsnu izoliranost od buke, koja uz vrhunski dotjeranu unutrašnjost zaista daje dojam više klase vozila.

Poslovan i obiteljski
Novi Passat uspio nas je osvojiti i potvrditi svoju titulu najpoželjnije poslovne, ali i obiteljske limuzine. Posebice u karavanskoj Variant izvedbi biti će zanimljiv kao obiteljsko vozilo. Smještaj putnika biti će komforan i za iznimno visoke putnike, a prtljažnik će ponuditi ogromnih od 650 do 1.780 litara kapaciteta. U Comfortline paketu i s nešto dodatne opreme, ponajprije u vidu LED dnevnih svjetala i ambijentalne rasvjete (za koje dajemo posebne preporuke), naš testni Passat se prodaje za nešto ispod 260.000 kuna. Međutim, spomenim da novi Passat kreće sa cijenom već od 187.000 kuna. Po nama ova cijena sasvim opravdava uložena sredstva. Želite li se i sami uvjeriti o čemu govorimo, provjerite i sami kao što smo i mi u nama najbližem Volkswagen salonu Remix u Osijeku.

Foto: Marin Režić

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675