| | | | |

Vozili smo: BMW 530e iPerformance Luxury Line – na pola puta do struje

Vozili smo: BMW 530e iPerformance Luxury Line – na pola puta do struje
Vozili smo: BMW 530e iPerformance Luxury Line – na pola puta do struje
Vozili smo: BMW 530e iPerformance Luxury Line – na pola puta do struje

Tražite li luksuzno vozilo s kojim želite i benefite koje pružaju električna vozila, ali bez kompromisa u vidu dosega i traganja za punjačem, hibridni BMW 530e iPerformance Luxury Line je upravo taj

Aktualni BMW serije 5 oznake G30 već je duže vrijeme s nama. Definitivno riječ je o jednom od najpoželjnijih automobila u segmentu privatno-poslovnih limuzina. Ovaj automobil može biti prostrana obiteljska limuzina, a s druge strane poslovni automobil kojim ćete najbolje predstaviti svoj poduzetnički uspjeh.

Od sportaša, štedljivca do električara

BMW-ova serija 5 zaista je svestran model. Dostupan kao izuzetno štedljiv dizelaš u vidu modela 520d, pa do brutalnog M5, malo koji automobil može biti dostupan u toliko širokoj paleti modela. Poseban status nosi hibridni, benzinsko-električni 530e, a kojeg smo u AC Vuko dobili prilike provozati. Vanjština BMW 530e identična je bratskim modelima koji nemaju strujnu komponentu. Riječ je dakako o jednom od najljepših BMW-ovih modela na tržištu, a definitivno o najljepšoj 'petici' do sada. Sportski agresivne linije, prepoznatljiv LED svjetlosni potpis, dizajnerski oblikovani aluminijski naplatci, neki su od detalja koji karase aktualnu seriju 5. Ako su vam veliki „bubrezi“ na aktualnoj seriji 4 previše, cijenit će te primjerenu veličinu koju donosi serija 5. Testirani model vozili smo u bezvremenskoj sivoj boji koja mu odlično pristaje. Iako je naoko isti, neki od detalja otkrivaju kako je u pitanju poseban model. Prije svega, tu bedževi „i“ koji sugeriraju pripadnost električnom odjelu BMW-a, zatim tu je i natpis e-Drive koji još jednom daje do znanja kako je ovdje prisutna struja. Onim koji zaista primjećuju detalje, neće promaknuti niti plavi obruč oko BMW logotipa na naplatcima. Unutrašnjost također tek ponekim detaljem otkriva kako je ovdje riječ o posebnom modelu, hibridom. Prije svega primjetno je to u prtljažniku. Naime, zbog potrebe za ugradnjom baterije, napravljen je kompromis u vidu tovarnog prostora. Prtljažnik je tako značajnije smanjen negdje na svojoj polovici. No, kako serija 5 poslovično donosi velik prtljažnik, sada je on negdje na tragu za klasu manjih modela. Na sreću, ostatak unutrašnjosti nigdje nije manji, pa i dalje možemo uživati u prostranoj i luksuznoj unutrašnjosti koja donosi kožu i druge premium materijale. Sve pod prstima odiše kvalitetom.

Automatsko upravljanje

Sjesti za upravljač BMW serije 5 donosi poseban osjećaj. Druga primjetna razlika spram ostalih klasičnih 'petica' upravo je za upravljačem. Naime, umjesto klasičnog sata obrtaja motora, tu je svojevrsni pokazatelj u kojem postotku koristimo snagu motora, odnosno koliko snage rekuperiramo. Pod motor, mislimo na množinu – električni i benzinski. Iako su dva vozač zapravo nije, a niti ne mora biti svjestan toga, jer se sve odvija zadivljujuće sinkronizirano. Kada to želimo možemo se beščujno voziti samo na struju uz 131 KS snažnim električnim motorom i dosegom do oko 50 km. Zahvaljujući punjaču na struju se možete voziti i svaki dan, primjerice na posao ili po gradu gdje imamo česte stani-kreni situacije. Normalnom vožnjom i kombinacijom oba motora možemo postići zavidne brojke u potrošnji. Kada želimo ići na dalje putovanje, tu je 2-litreni turbobenzinski motor snage 184 KS, a koji zajedno s električnim motorom isporučuje čak 292 KS. Ovim brojkama 530e zapravo ulazi u izuzetno sportske limuzine s vremenom ubrzavanja do 100 km/h u svega nešto iznad 6 sekundi. Gdje je to dopušteno BMW 530e iPerformance juri do 235 km/h. Savršen spoj – štedljiv i moćan kada god poželimo.

Pin It

Recenzije

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675