| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Vozili smo: Audi Q2 35 TFSI Advanced Plus - osvježenje za novi zalet - CroPC.net

Vozili smo: Audi Q2 35 TFSI Advanced Plus - osvježenje za novi zalet

 Audi Q2 35TFSI Advanced Plus
Audi Q2 35TFSI Advanced Plus
Audi Q2 35TFSI Advanced Plus

Nakon nešto više od četiri godine, dobili smo priliku ponovno sjesti za Audijev najmanji SUV, model Q2 koji je odnedavno prošao kuru zatezanja bora

Kako je to već uobičajeno u automobilskoj industriji, svaki model negdje na pola svoga životnog ciklusa prolazi takozvani facelift tretman koji postojećem modelu daje novi 'životni impuls'. Kako je proces proizvodnje određenog modela izuzetno kompleksan i financijski zahtijevan zadatak, kod većine automobila riječ je tek o manjim kozmetičkim i tehničkim nadogradnjama. Iako imamo situacije kada su kod nekih modela ove promjene radikalne, Audi Q2 donosi tek decentne promjene u donosu na original te je sada tehnološki i dizajnerski usklađeniji s ostalim modelima iz Audijeve game.

Novi svjetlosni potpis

Iako će laici teško primijetiti razlike između starog i ažuriranog Q2, znalcima nikako neće promaknuti novi svjetlosni potpis sprijeda. Audi Q2 tako stiže s novim LED dnevnim svjetlima u obliku isprekidanih crta ili isprekidane linije kakve su karakteristične i na drugim modelima. Stražnji kraj je više-manje isti. Naš testni Audi Q2 35TFSI Advanced Plus stigao je i sa opcionalnim LED Martix svjetlima koja zaista fantastično odrađuju svoj posao u automatskoj regulaciji dugih svjetala bez zasljepljivanja drugih vozača. Prednji kraj otkriva još ponešto izmijenjenu rešetku hladnjaka, a isto vrijedi i za stražnji kraj koji također donosi blage vizualne promijene. Iako su izmijene na Q2 zaista male, dovoljne su za osvježenje i novi životni ciklus koji Q2 već živi. Kad smo već kod izgleda, svi modeli iz Audija su atraktivni, a Q2 nikako nije izuzetak te predstavlja jedan od najpoželjnijih modela u klasi. Otvaranjem vrata dočekuje nas jednako osvježen interijer. Interijer također donosi minimalne promijene, a znalci će odmah uočiti novu ručicu mjenjača, a one značajne ipak su tehnološke. Naime, Q2 je kao i do sada moguće uzeti sa virtualnim kokpitom ispred vozača ili klasičnim instrumentima, a sve skupa je ažurirano na najnovije inačice softvera. Zanimljivo je kako na Q2 prisutan novi trend otključavanja određenih opcija i mogućnosti infotainment sustava. Primjerice, iako smo u testnom modelu imali tipku za navigaciju, ona nije dostupna. Ukoliko ju želimo, možemo ju aktivirati uz određenu naknadu. Materijali u unutrašnjosti su i dalje na visokom premium nivou, a u odnosu na prethodnika djeluju još nijansu bolje. U pogledu kvalitete teško mu je naći ikakvu manu. Položaj za upravljačem daje vam superioran osjećaj, što je i inače odlika SUV vozila. U Q2 se lako ulazi i izlazi, a zbog povišenog položaja sjedenja preglednost je više no zadovoljavajuća. Sprijeda će se udobno smjestiti svi vozači i suvozači, dok će stražnja klupa za visoke biti ugodna samo za kraća putovanja. Prtljažnik je zadržao jednak volumen i praktičnost.

1.5 TSI kao odličan odabir

Audi Q2 i dalje je dostupan s cijelom paletom motora, a naš testni oznake 35 TFSI stigao je s 1,5-litrenim turbobenzinskim motorom sa 150 KS. Ovaj već dobro poznat i etabliran motor kod Audijevih, ali i drugih modela Volkswagen grupacije diči se odličnim performansama i niskom potrošnjom. Ako se pitate koliko niskom, pa tolikom da joj mogu zavidjeti i brojni dizelaši. Konkretno na našem testu potrošnja se kretala oko 6 litara, s tim da smo automobil povremeno vozili zaista dinamično. Ako ste i malo pažljivi s količinom pritiskanja papučice gasa, nemojte se iznenaditi i potrošnji u rangu do famoznih 5 litara. Zavoji se savladavaju bez puno muke, a ovjes dozvoljava više dinamike u vožnji pa je upravo ovaj motor prava mjera za one koji žele uzbuđenje za upravljačem. Uz izvrstan i precizan ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa, zabave zaista neće nedostajati. Prepreka do spomenute zabave za upravljačem i premium statusa koju pruža Audi Q2 35 TFSI Advanced Plus iznosi točno 268.838,47 kuna. Upravo toliko iznosi naš testni model sa svim dodacima i opremom koju donosi paket Advanced Plus. Iako se čini puno za najmanji SUV iz Ingolstadt, testna vožnja našeg modela koji se nalazi u autosalonu AutoZubak u Osijeku odagnat će svaku sumnju u to.

Pin It

Recenzije

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675