Njuškalo
Featured

Help: Proljetna svježina u automobilu uz Alfacare

Nakon pomalo hladnijih dana konačno smo dočekali prave proljetne temperature i sunce, a upravo ovakvo vrijeme idealno je za temeljito čišćenje unutrašnjosti vašeg limenog ljubimca
Help: Proljetna svježina u automobilu uz Alfacare - Nakon pomalo hladnijih dana konačno smo dočekali prave proljetne temperature i sunce, a upravo ovakvo vrijeme idealno je za temeljito čišćenje unutrašnjosti vašeg limenog ljubimca
Help: Proljetna svježina u automobilu uz Alfacare - Nakon pomalo hladnijih dana konačno smo dočekali prave proljetne temperature i sunce, a upravo ovakvo vrijeme idealno je za temeljito čišćenje unutrašnjosti vašeg limenog ljubimca

Nakon pomalo hladnijih dana konačno smo dočekali prave proljetne temperature i sunce, a upravo ovakvo vrijeme idealno je za temeljito čišćenje unutrašnjosti vašeg limenog ljubimca

Unutrašnjost vozila za neke je vozače poput drugog doma. Ovo ništa nije neobično jer kada vidimo koliko kilometara prijeđemo godišnje, sigurno se nemalo zaprepastimo koliko je to vremena provedeno u vozilu i njegovoj unutrašnjosti. Ovo je već dovoljan razloga zašto barem nekoliko puta godišnje posvetiti nekoliko sati i pored redovnog, temeljito očistiti unutrašnjost vozila. Osim zdravstvenog tu je zacijelo i faktor očuvanja vozila kojem ćemo ovakvim radnjama dugo vremena zadržati nov i svjež izgled.

Usisavač kao prvi udarac
Od kuda krenuti? Oni pedantniji vozači već imaju svoj akcijski plan, no nije na odmet zaviriti kako to rade i drugi te možda donijeti neka poboljšanja u svoj rad. Ukoliko zazirete od održavanja vozila, nastojat ćemo vam predstaviti ovu radnju na zanimljiv način i u koji možda možete involvirati i ukućane. Dakle, niski start pa – usisavač. Ovo pomagalo kućanica i svih koji drže do čistoće svoga doma, neizostavno je oruđe u održavanju vozila. Nakon što smo uklonili i dobro isprašili podne prostirke, te uklonili svu krupniju nečistoću, usisavačem ćemo ukloniti i onu sitnu, možda i golom oku nevidljivo. Svakako preporučamo koristiti nastavak za tkanine, svojevrsnu četku koja će na nježan način izvući prašinu i drugu prljavštinu i iz najsitnijih pora. Osim podova, svakako valja usisati i sjedala te sve druge površine u kojima se prašina može nakupiti, poput ventilacijskih otvora. Ovako temeljito usisna unutrašnjost vozila dobar je temelj i poligon za slijedeći „udarac“.

Čistilo za unutrašnjost vozila
Ovo je uistinu jedno nevjerojatno i nezaobilazno sredstvo u održavanju vozila. Po srijedi je izvrsno sredstvo koje se osim za čišćenje tkanina unutar vozila može primijeniti i za dubinsko čišćenje i osvježavanje plastičnih dijelova u vozilu. Jednom riječju ovo sredstvo može poslužiti za kompletno održavanje unutrašnjosti vozila. Mi smo ga primijenili za čišćenje tapecirunga i sjedala vozila, te obloga u vratima koje su također izrađene od tkanine. Dovoljno je sredstvo nanijeti obilnije na tkaninu te istrljati s krpom od mikro vlakana. Osim toga njime smo tretirali i komandnu ploču na način da smo nanijeli malu dozu sredstva na običan kist za ličenje, te njime očistili prljavštinu i iz najsitnijih pora. Nakon tretmana sve površine smo prebrisali krpom od mikro vlakana. Rezultat čišćenja je zapanjujući! Sve mrlje, čak i one tvrdokorne koje smo dugo vremena gledali uklonjene su kao da nikada tu nisu niti bile. Također boja tapecirunga i sjedala vraćena je u prvobitno stanje i djeluje znatno svježije. Nakon ovakvog tretmana unutrašnjost vozila će biti mjestimično poprilično vlažna, stoga ovakvo toplo vrijeme učiniti će svoje i za kakvih pola sata vozilo će biti suho i omogućiti slijedeće djelovanje u našem pohodu.

Cocpit spray za sjaj i laštilo za svjež izgled
Kokpit u unutrašnjosti vozila vrlo često biva okupiran naslagama prašine. Brisanje prašine krpom često ovaj problem rješava na smo kratki rok. Cocpit spray iz Alfacare asortimana osim što će dati visoki sjaj kokpitu, učiniti će ga i izuzetno antistatičnim. Zahvaljujući ovim visokim antistatičkim svojstvima prašina će s kokpita doslovno bježati i tjednima nakon tretmana. Osim ovog djelovanja, sredstvo će dati visoki sjaj i osvježiti boje kokpit površine te štiti od starenja, oštećenja i ogrebotina. Također, sprječava stvaranje odbljeska na vjetrobranskom staklu. Svjež i novi izgled kožnih dijelova u unutrašnjosti postići ćemo s Laštilom komandne ploče. Sredstvo nam se pokazalo idealno za održavanje kožnih dijelova te tek s malom količinom sredstva moguće postići vrlo efektan učinak. Kao takvo, sredstvo će izvrsno poslužiti za sjedala, obloge mjenjača ili pak volan. Vrhunski prirodni sastojci štite površine od UV zračenja sprečavajući time njeno starenje i pucanje kože.

CroPC.net preporuka
CroPC.net preporuka
Miris za kraj
Ukoliko ste pušač, po završetku čišćenja valja još samo osvježiti cjelokupni prostor praktičnim mirisima u bočicama. Mirisi naziva DeoAuto jesu zapravo dezodoransi za osvježavanje boravišnog prostora u vozilima, kamperima, uredima i drugim prostorima. Sastojci dezodoransa istovremeno neutraliziraju neugodne mirise i ostavljaju za sobom ugodan, dugotrajan miris. Naročito je pogodan za neutralizaciju dima cigareta u unutrašnjosti vozila. No, skrenuti ćemo vam još jednom pozornost da pušenje ipak ostavite za vanjske prostore, a u vozilu ipak omogućite svjež zrak, kako za sebe, tako i za suputnike. I točka na „i“ ovog temeljitog čišćenja završava DeoAuto mirisnom bočicom koja će još dugo vremena prostor činiti svježim i mirisnim. Prilikom čišćenja, ali i redovitog održavanja našeg vozila uvjerili smo se u kvalitetu Alfacare proizvoda, te ih svakako preporučamo. Redovitim održavanjem našem limenom ljubimcu produžujemo vijek i vrijednost, a mi za uzvrat dobivamo ugodniju i nadasve zdraviju vožnju. Kako bi se ovakav osjećaj zadržao i na putu dobro je u pretincu imati i praktične, već pripremljene maramice za održavanje unutrašnjosti vozila kojima ćemo moći intervenirati na putu ili u nenadanim situacijama.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.