Huawei

Vodič za vozače dizelaša: Donosimo popis Liqui Moly aditiva koje morate isprobati

Njemački proizvođač Liqui Moli jedan je od svjetskih lidera u proizvodnji aditiva

Njemački proizvođač Liqui Moli jedan je od svjetskih lidera u proizvodnji aditiva

Provjerili smo koji će vam Liqui Moly aditiv dobro doći ukoliko imate probleme s primjerice DPF-om, koji je korisno primijeniti nakon obavljenog servisa ili ako samo želite vašeg dizelaša držati u dobroj formi

Da aditivi u gorivu imaju svoj učinak u proteklih nekoliko godina bombardiraju nas i same crpke nudeći takozvano premium gorivo. Od ne tako davne tabu teme došli smo do toga da su aditivi dobri i korisni i da ih zapravo trebamo ukoliko želimo da nam automobil radi kako treba. Uvjereni smo da nema osobe koja ne strahuje od mogućeg kvara na automobilu, a uz aditive danas je kvarove itekako moguće izbjeći. Za početak, sva su goriva danas već standardno aditivirana, a to je tek minimum. Brojni automobili već tvornički dolaze s aditivima koje je potrebno nadolijevati, a savjetovanje za istima danas se dobiva u gotovo svakom servisu, brošuri, medijima. No, za prosječnog vozača glavno je pitanje – koji aditiv i kada koristiti? Mi smo se odlučili za provjereno ime – Liqui Moly. Njemački proizvođač Liqui Moli jedan je od svjetskih lidera u proizvodnji aditiva, a o uspješnosti svjedoče brojni nezavisni testovi, kao i zadovoljni korisnici. Stoga, odlučili smo zaviriti u ponudu aditiva te vam donijeti naš vodič za vlasnike dizel automobila.

Problem: DPF
Rješenje: Liqui Moly Diesel Particulate Filter Protector

Automobili pogonjeni dizelom, a pričamo o automobila unatrag gotovo 10-ak godina, mahom su opremljeni DPF uređajem za filtraciju ispušnih plinova. Ovaj filter zaustaviti će preko 85% čestica čađe i na taj način „dizelaša“ učiniti ekološki prihvatljivim automobilom. I tu nastupaju problemi. Dizelski automobili koji su mahom zamišljeni za vozače koji prevaljuju više kilometara i duga putovanja u većini slučajeva neće imati nikakvih problema. Sigurno i vi imate nekog poznanika koji je sa svojim „dizelašem“ prevalio pola milijuna kilometra bez problema. To je itekako moguće jer će pri dužim putovanjima sva čađa izgorjeti pod visokom temperaturom (pasivna regeneracija filtera) ili će se pak pri putovanju aktivirati aktivna regeneracija DPF-a koju će automobil samostalno izvesti pod određenim okolnostima. Sada se vratimo na početak i vozača koji pretežno vozi u gradu i prevaljuje malo kilometra u kratkim dionicama. U ovakvim uvjetima DPF se neće uspjeti ni pasivno ni aktivno regenerirati i dolazimo do onog često viđenog – začepljenog filtera. Rješenje kojim ćemo se osloboditi problema s DPF-om zove se Liqui Moly Diesel Particulate Filter Protector. Iako je na tržištu više aditiva, mi smo imali priliku pobliže se upoznati se sa ovim. Iza njega stoji njemački proizvođač s preko 50 godina iskustva u automobilizmu, a to ipak ulijeva više povjerenja od kojekakvih proizvođača. Kako funkcionira Liqui Moly Diesel Particulate Filter Protector? Jednostavno – sprječava nakupljanje čađi pri vožnji dizela na kratkim relacijama. Kako smo se upoznali s metodom regeneracije pri dužim putovanjima, na kratkim relacijama do ovoga ne može doći, a tu uskače Liqui Moly Diesel Particulate Filter Protector koji mijenjanjem karakteristika goriva sprječava nakupljanje čađi, odnosno njeno lakše sagorijevanje. Jedna bočica ulijeva se na pun spremnik, a efekt će biti prisutan do 2.000 prijeđenih kilometara. Redovitom uporabom uvelike se sprječava moguće začepljenje DPF-a, a time i skupi popravci i tretmani čišćenja.

Liqui Moly Diesel Particulate Filter Protector

Liqui Moly Diesel Particulate Filter Protector

Problem: Nemiran rad motora
Rješenje: Liqui Moly Diesel Purge aditiv

Za one kojima je potreban veći i temeljitiji tretman čišćenja sustava napajanjem goriva tu je Liqui Moly Diesel Purge aditiv. Ovaj se aditiv dodaje direktno u sustav ubrizgavanja tako da vozilo radi samo na čisti aditiv. Alternativno može se dodati i u spremnik sa gorivom, no tada je i učinak nešto slabiji. Ovaj aditiv čisti kompletan sustav ubrizgavanja, sustav dovoda goriva, CR i PD sustav te sustav izgaranja goriva. Osim kompletnog čišćenja, motor će i dugo vremena nakon tretmana biti zaštićen od korozije. Rezultat je mirniji i tiši motor, uglađeniji rad te olakšano pokretanja pri nižim temperaturama, bolja efikasnost i manja potrošnja te niže CO2 vrijednosti.

Ovaj aditiv čisti kompletan sustav ubrizgavanja, sustav dovoda goriva, CR i PD sustav te sustav izgaranja goriva

Ovaj aditiv čisti kompletan sustav ubrizgavanja, sustav dovoda goriva, CR i PD sustav te sustav izgaranja goriva

Problem: „Smrzavanje goriva“
Rješenje: Liqui Moly Diesel fließ-fit

Iako i sami svjedočimo kako zime više nisu „jake“ kakve su nekada bile, ako se uputite u kakvo skijalište i dalje možete očekivati temperaturne ekstreme u minusu. Iako benzinske crpke u svoja goriva zimi već stavljaju aditive, na debelim minusima teško se bori i posebno za zimu pripremljen dizel. Diesel fließ-fit aditiv je koji će doći kao spas za brojne dizelaše. Jednu dozu dovoljno je uliti u tank prilikom nadopune goriva i – sigurni ste od stvaranja parafinskih kristala. Parafinski kristali mogu izazvati formiranje soli u dizel gorivu u zimskom periodu te blokirati filtar i cijevi za dovod goriva. Diesel fliess-fit održava dizel gorivo u tekućem stanju zimi sve do temperature – 31°C, a time povećava ekonomičnost i ono najvažnije - pouzdanost motora.

Jednu dozu dovoljno je uliti u tank prilikom nadopune goriva i – sigurni ste od stvaranja parafinskih kristala

Jednu dozu dovoljno je uliti u tank prilikom nadopune goriva i – sigurni ste od stvaranja parafinskih kristala

Problem: Tromost, loš odziv na gas
Rješenje: Liqui Moly Speed Tec Diesel

Ponekad imamo dojam da našem automobilu nedostaje snage. Jednostavno, čini se kao da se pokoji kilovat negdje izgubio. Iako je osnovna za zadržavanje automobila u top formi njegovo adekvatno održavanje, pa i primjena aditiva. Specifično za namjenu podizanja „živosti“ Liqui Moly je osmislio Speed Tec Diesel aditiv. Ovaj aditiv poboljšava sagorijevanje goriva, a ujedno održava sustav dovoda goriva čistim. Boljim sagorijevanjem automobil ostavlja življi dojam, a svaki pritisak papučice gasa to će vam i potvrditi.

Ovaj aditiv poboljšava sagorijevanje goriva

Ovaj aditiv poboljšava sagorijevanje goriva

Recenzije

Igraš? Pročitaj naše recenzije igara

Linker

Lenovo

Poslovi

Cijelu ponudu poslova pogledajte ovdje.

Huawei

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: Avalon

Speedtest

ISSN: 1846-8675