Lenovo
Featured

Google i copyright

Google je proširio Transparency Report copyright dijelom u kojem su navedene detaljne informacije o zahtjevima za uklanjanje sadržaja, uključujući i sadržaje koje je Google uklonio iz svoje tražilice

Google je proširio Transparency Report copyright dijelom u kojem su navedene detaljne informacije o zahtjevima za uklanjanje sadržaja, uključujući i sadržaje koje je Google uklonio iz svoje tražilice

Transparency Report Google je pokrenuo 2010. godine. Ovaj servis Googleu služi kako bi javnost obavještavao o zahtjevima vlasnika na određeni copyright koji su od Googlea zatražili uklanjanje rezultata pretraživanja koji vode na sadržaj zaštićen autorskim pravima. "Danas smo proširili Transparency Report novim dijelom o autorskim pravima. Naime, u njemu smo otkrili broj zahtjeva koje smo dobili od vlasnika autorskih prava, a koji od nas traže da s Googleovih rezultata pretraživanja uklonimo linkove koji, navodno, vode na sporne sadržaje", objavio je Google. Novo proširenje ovog servisa obuhvaća podatke od početka srpnja 2011. godine, a Google je najavio da planira ažurirati te brojke na dnevnoj bazi.

Tko se Googleu najglasnije žali zbog sadržaja zaštićenih autorskim pravima, a koji se mogu pronaći preko Googleove tražilice? Glazbena i filmska industrija, naravno. Broj zahtjeva vidljivo je povećan u zadnje vrijeme i sada iznosi 250.000 zahtjeva tjedno.

Iako su medijske organizacije i velike televizijske kuće, kao što su NBC Universal, Paramount Pictures, Sony Music Entertainment i Universal Music, očekivano među organizacijama koje su podnijele najveći broj zahtjeva, čini se da je Microsoft najveći i najglasniji čuvar autorskih prava od svih.

Prilikom provjere podataka primijetit ćete da je Microsoft samo u posljednjih mjesec dana izdao 543.378 zahtjeva za uklanjanje URL-ova, a od srpnja 2011. godine Microsoft je ukupno podnio čak dva i pol milijuna takvih zahtjeva.

Google ni ovom prilikom nije propustio istaknuti važnost borbe protiv online piratstva. "Ne želimo da naši rezultati pretraživanja usmjere ljude na materijale koji krše zakone o autorskim pravima. Tako smo uvijek odgovorili na zahtjeve za uklanjanje sadržaja zaštićenih autorskim pravima, a koji zadovoljavaju standarde navedene u Digital Millennium Copyright Actu", istaknuo je Google.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.