Njuškalo

Savjetujemo: Kako jednostavno optimizirati projektor kućnog kina?

Jednostavno povezivanje s izvorima putem Wi-Fi mreže otklanja potrebu za petljanje kablovima

Europsko prvenstvo u nogometu odličan je povod za nabavku kućnog kina, a uz naše savjete i vaš novi Epsonov video projektor kućnog kina možete pripremiti idealne uvjete za zabavne nogometne večeri za čitavo društvo

Video projektori uglavnom su jednostavni za korištenje i ne zahtijevaju zamršeno postavljanje, a uz nekoliko savjeta moći ćete brzo optimizirati njihov rad.

Projekcijsko platno ili zid?
Želite li investirati u kvalitetu slike, projekcijsko platno je pun pogodak, no običan zid je povoljno i dobro alternativno rješenje za povremenu uporabu. Želite li češće projicirati na zid razmislite o premazivanju posebnom bojnim – za projiciranje.

Idealna razdaljina
Želite li postići projekciju na čitavom zidu morat ćete postaviti projektor na dovoljnu udaljenost u odnosu na površinu na koju ćete projicirati. Ona je određena omjerom udaljenosti (throw ratio) svakog pojedinog modela. Srećom, većina projektora opremljena je zoom objektivom koji omogućava mijenjanje veličine slike bez pomicanja samog projektora. Želite li ipak utvrditi idealnu udaljenost vašeg projektora od projekcijske površine preporučamo korištenje alata Epson Projection Distance Calculator.

Gdje je najbolje sjesti?
Izračun je jednostavan; smjestite se na udaljenosti dvostruko većoj od širine slike koju gledate. Gledate li primjerice sliku široku 2 metra i visoku 1,5 metar, sjednite na četiri metra od projekcijske površine.

Povezivost
Neki modeli projektora imaju ugrađenu bežičnu povezivost ili takvu opcijsku mogućnost. Jednostavno povezivanje s izvorima putem Wi-Fi mreže otklanja potrebu za petljanje kablovima.

Strop ili stolić za kavu?
Montirate li projektor na strop, više nećete razmišljati o njegovom, postavljanju ili premještanju, barem neko vrijeme. No to postaje problem želite li gledati europsko nogometno prvenstvo u drugoj sobi li ili u vrtu, na stvarno velikom ekranu. U tom slučaju bolje je rješenje nabaviti prijenosni projektor koji se brzo postavlja. Ispravljanje trapezoidne slike (keystone), vodoravno ili okomito, jedna je od najboljih osobina modela EB-U04, projektora kućnog kina početne cjenovne razine, koje omogućava brzo podešavanje slike, bez izobličenja. Projektor tako ne mora biti postavljen okomito na projekcijsku površinu. Idealno za nogometnu zabavu u velikom društvu.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Lenovo

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.