Njuškalo

Digitalna transformacija je nužan proces za organizacije koje žele rasti i razvijati svoje poslovanje

Na događanju je predstavljen i novi proizvod Adacta Dynamics Business Cloud

Adacta je jučer održala svoj tradicionalni 5. godišnji susret s korisnicima i partnerima na kojem je glavna tema svih predavanja bila Digitalna transformacija poslovanja

Digitalna transformacija postala je sveprisutni pojam u svim gospodarskim granama, a u zadnje se vrijeme o njoj mnogo priča i piše po medijima. U sklopu Adactinog događanja pokušalo se na konkretnim primjerima iz prakse približiti svijet digitalnih promjena, koje se događaju velikom brzinom i kontinuirano, pri čemu je tehnologija njihov glavni katalizator. Ovakve promjene utječu na naše živote kako privatno, tako i poslovno, donose neke nove poslovne modele, unaprjeđuju proizvode i usluge i rađaju inovacije.

„Budućnost donosi mnoštvo noviteta pogotovo na tehnološkom planu, a naš je zadatak da pokušamo odgonetnuti danas u kojem će smjeru ta budućnost ići sutra, i gdje je tu prostor za razvoj nas, naših korisnika i Hrvatske.“, naglasio je Krešimir Mlinarić, direktor tvrtke Adacta u svom uvodnom izlaganju. Zaključio je kako po pitanju tehnologije granice zapravo ne postoje, postoje samo granice u glavama donositelja odluka, jer ono što postoji u svijetu i EU, dostupno je i u Hrvatskoj. Stoga na tehnologiju i tehnološke promjene ne treba gledati kao prijetnju, već kao priliku koje treba iskoristiti za izgradnju uspjeha.

U sklopu događanja predavanje je održao i Danijel Lenardić, Associate Partner iz KPMG-a, koji je govorio o ulozi Digitalne transformacije u svijetu poslovanja, istaknuvši da se gotovo sve industrije danas žestoko mijenjaju. „Svijet je postao nestabilan, a stopa promjena industrije socijalnih trendova sve brža. Naglasak je na tome da kompanije moraju biti inovativne da bi se mogle održati u toj borbi. Brzina postaje presudan faktor, a za to je potrebno posložiti tehnološku platformu koja će nam to omogućiti.“, zaključio je Lenardić.

Na događanju je predstavljen i novi proizvod Adacta Dynamics Business Cloud, koji povezuje Microsoft CRM, Microsoft Dynamics NAV i QlikSense BI alat kao cjelovito poslovno rješenje u Cloudu, kojeg su predstavili Josip Penavić i Danijel Blatnik iz Adacte.

Događaj je zaključen specijaliziranim radionicama koje su se održavale u dva paralelna smjera te posebnim Business Executive Clubom na kojem je prisustvovalo 20-ak odabranih sudionika iz renomiranih hrvatskih kompanija, u sklopu kojeg su predavanja održali Marko Lacković, Project Leader iz Boston Consulting Grupe, Uroš Marter, Managing partner slovenske tvrtke Arcas, specijalizirane za spajanja i akvizicije i Davor Tremac, direktor Ubera za regiju.

Business Executive Club susret zatvoren je kratkom panel raspravom na kojoj je sudjelovao i Mladen Pejković, izvršni direktor poslovnog razvoja, strategije i informacijske tehnologije iz Atlantic grupe. Pejković je istaknuo kako ne moraju sve kompanije nužno mijenjati poslovne modele, ali da će strateškim projektima koji se bave digitalizacijom svakako morati osigurati sve pretpostavke kako bi podržali poslovanje u digitalnoj eri. Zaključak panela je bio da na digitalnu transformaciju treba gledati kao na kontinuiran proces, koji neće završiti tako brzo, koji je nužan i moramo ga stalno mijenjati u hodu, prilagođavati se zahtjevima potrošača, promjenama na tržištu i konkurenciji, sve potpomognuto tehnologijom, ako želimo nastaviti rasti i razvijati svoje poslovanje.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.