Njuškalo
Featured

5 sigurnosnih mjera svakog sigurnosnog stručnjaka

5 sigurnosnih mjera svakog sigurnosnog stručnjaka
5 sigurnosnih mjera svakog sigurnosnog stručnjaka
5 sigurnosnih mjera svakog sigurnosnog stručnjaka

Google je objavio znanstveno istraživanje na temu što činimo ne bi li ostali sigurni online, a u kojem su istražene razlike između običnih korisnika računala i stručnjaka za informacijsku sigurnost, rezultati istraživanja zanimljivi

Kao obični korisnici koji brinu o online sigurnosti najčešće poduzimamo sljedeće mjere: koristimo antivirusni softver, jake lozinke koje često mijenjamo, uglavnom pregledavamo poznate web stranice i dijelimo osobne informacije samo ako baš moramo. No, sigurnosni stručnjaci primjenjuju metode zaštite koje su u suprotnosti s našima, običnih korisnika računala.

Na primjer, sigurnosni stručnjaci prioritet daju softverskim ažuriranjima firmvera i aplikacija. Smatraju da anti-virusni programi daju određenu sigurnost, ali nas čine manje opreznim i ne sprječavaju sofisticirane napade kojih je danas sve više.

Sigurnosna akcija s najvećim postotkom razlike je često mijenjanje lozinke. To čini samo 2% stručnjaka jer ostatak vjeruje da korištenje jedinstvene lozinke i Password Managera je važnije. Obični korisnici u vrlo velikom postotku ne vole Password Managera, zbog izričitog nepovjerenje u aplikacije. Jedan od ispitanika u istraživanju je to lijepo formulirao: "Pokušavam se uvijek sjetiti moje lozinke, jer nitko ne može hacknuti moj um."

Sigurnosna metoda dvostupanjske autentifikacije od neovlaštena pristupa različitim korisničkim računima je omiljena među sigurnosnim stručnjacima, ali nije mrska običnim korisnicima. Obje strane vjeruju da je to dobar korak naprijed za osiguravanje računala i dragocjenih podataka. Da vas ne zamaramo više pričom, pogledajte tablicu pet kognitivnih pet najvažnijih sigurnosnih mjera koje svaka strana slijedi.

Zanimaju li vas detalji istraživanja, možete ga preuzeti u .pdf obliku putem ove poveznice: https://www.usenix.org/system/files/conference/soups2015/soups15-paper-ion.pdf

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.