Njuškalo

Savjetujemo: 5 koraka za sigurnu i ugodnu vožnju zimi

Kako biste osigurali sebi ugodniji boravak, a vožnju automobilom izveli sigurno, nužno je automobil prije zime pripremiti
Kako biste osigurali sebi ugodniji boravak, a vožnju automobilom izveli sigurno, nužno je automobil prije zime pripremiti
Kako biste osigurali sebi ugodniji boravak, a vožnju automobilom izveli sigurno, nužno je automobil prije zime pripremiti

Iako smo već debelo zašli u jesen i bližimo se zimi, vrijeme koje je ne tipično za ovaj period može nas zavarati u pripremi automobila za zimske uvjete, stoga ne dozvolite si biti iznenađeni uz naše savjete za sigurnu i ugodnu vožnju zimi

Vožnja zimi je stresna, kako za vozače, tako i za sam automobil. Kako biste osigurali sebi ugodniji boravak, a vožnju automobilom izveli sigurno, nužno je automobil prije zime pripremiti. Ako nešto nije kako treba biti, velika je vjerojatnost da će vas automobil iznevjeriti baš u zimi. Kako bi se poštedjeli ovog stresa donosimo nekoliko jednostavnih savjeta.

Korak prvi – rashladna tekućina

Rashladna tekućina motora, odnosno antifriz jedan je od najčešćih iznenađenja u zimskim mjesecima. Preporuka je svakih 5 godina promijeniti rashladnu tekućinu, odnosno ako baš puno vozite nakon maksimalnih 250.000 kilometra. Prilikom promjene tekućine potrebno je odabrati visokokvalitetni antifriz poput onog iz domaće proizvodnje Alfacare G13. Zahvaljujući inovativnim inhibitorima (dobivenim LOBRID tehnologijom) ovaj antifriz pruža dugotrajnu zaštitu od korozije za sve metale u sustavu hlađenja motora, a posebno od aluminijskih legura i lakih metala.

Korak drugi - akumulator

Akumulator će zimi biti posebno izložen stresu, stoga ukoliko je dotrajao potrebo ga je zamijeniti novim. Ako nije u lošem stanju, što možete provjeriti u gotovo svakoj radioni, svakako ga dopunite do punog kapaciteta.

Korak treći – tekućina za pranje

Tekućina za pranje mora biti za zimsku uporabu i zadovoljiti sve uvjete rada pri niskim temperaturama. Alfacare Stakloper za zimsku uporabu do -30°C je tekućinu za pranje vjetrobranskog stakla koja će poslužiti za učinkovito pranje vjetrobranskog stakla. Djelotvorno čisti i odstranjuje smog, insekte i odmašćuje bez ostavljanja tragova. Omekšava i ne raspucava gumene dijelove brisača te jamči ravnomjeran i glatki rad brisača bez podrhtavanja uz potpunu vidljivost. Ne smrzava u spremniku do -30°C, ne začepljuje dizne i ekološki je prihvatljiva. Svakako prije ulijevanja nove, zimske tekućine, potrošite ljetnu.

Korak četvrti – čist zrak

Prema nekim istraživanjima unutar samog klimatizacijskog sustava automobila zna biti više bakterija nego po ijednom drugom dijelu automobila, a nakon ljeta i intenzivnog korištenja klima uređaja ta tvrdnja zasigurno je i opravdana. Ponajprije zbog vlastitog zdravlja, ali i ugodnije atmosfere te efikasnosti rada samog klima sustava važno je imati održavan klima sustav. Osim održavanja u servisu te eventualnog nadopunjavanja plina klimatizacijskog sustava, održavanje i čišćenje klima uređaja možemo obaviti i kod kuće uz sredstva za ovu namjenu. Vjerojatno jedno od najjednostavnijih profesionalnih rješenja je Alfacare Air Conditioning Cleaner Professional. Proizvod stiže s praktičnim aplikativnim crijevom s kojim ulazimo u svaki od ventilacijskih otvora, a za najbolje rezultate dobro je pronaći i put do isparivača na kojem zapravo zna biti i najviše bakterija i gljivica, a koje osim neugodnih mirisa, mogu biti i opasne po zdravlje. Nakon nanošenja sredstva i prozračivanja neugodnih mirisa više neće biti, kao niti bakterija, gljivica i drugih naslaga.

Korak peti - gume

Iako zadnja stavka, gume su zapravo najvažnije za sigurnu vožnju zimi. Uvjereni smo kako većina vozača vodi brigu o gumama, no ako niste jedan od takvih vozača, znajte kako su zimske gume svakako preporučljive i poželjne zbog znatno boljih svojstava pri snijegu, bljuzgavici i poledici koje su česte zimi. Stoga, ako još niste postavili, zadnje je vrijeme za montažu zimskih guma.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.