| | | |

Globalno istraživanje pokazalo kako je najveći izazov marketinških stručnjaka procesiranje podataka

Pin It

Ubrzani način življenja potiče svakodnevnu potrošnju, a odluke se često donose u momentuUbrzani način življenja potiče svakodnevnu potrošnju, a odluke se često donose u momentu

Znate li da svaki drugi marketinški stručnjak razmišlja o korištenju strojnog učenja i upravljanju podacima kao najvažnijim prioritetima u 2018. godini?

Agencija iProspect, specijalizirana za digitalni marketing i članica globalne marketinške grupacije Dentsu Aegis Network, objavila je rezultate istraživanja oglašivačke i marketinške industrije za 2018. godinu pod nazivom „Future Focus 2018: New Machine Learning“ u kojem je fokus stavljen na transformativni utjecaj glasovnog pretraživanja, umjetne inteligencije i strojnog učenja. Izvješće djeluje kao vremenski stroj koji nas katapultira u budućnost i nudi nam opipljivu viziju svijeta koja je djelomično već i naša sadašnjost.

Ekonomija je već duboko zaronila u digitalnu eru i na pragu je četvrte industrijske revolucije u kojoj će umjetna inteligencija imati veliki značaj, a podaci voditi glavnu riječ. Stoga i ne čudi da je čak 56% marketinških stručnjaka izjavilo kako im je najveći izazov u 2018. procesiranje velikih količina podataka.

Podaci nas prosvjetljuju i pomažu nam stvoriti jasniju sliku očekivanja potrošača. Kako bi se što efikasnije upotrijebili potrebno je stvoriti integrirani pristup donošenja marketinških rješenja. Prema izvješću, 55% marketinških stručnjaka smatra kako će im strojno učenje pomoći u donošenju boljih odluka dok njih 53% smatra kako će im olakšati stvaranje personaliziranijeg sadržaja. Umjetna inteligencija marketingašima može uštedjeti puno vremena i pomoći im da svoje mentalne napore usmjere prema razumijevanju potrošača jer upravo su potrošači ti koji određuju dinamiku poslovanja i stvaraju potrošačko-centrični sustav. Najvažnije predvidjeti njihovo ponašanje i pružiti im pravu poruku u stvarnom vremenu.

Ubrzani način življenja potiče svakodnevnu potrošnju, a odluke se često donose u momentu. Dinamika između potrošača i brendova lako se može premostiti uz pomoć digitalnih asistenata poput botova te vizualnog i glasovnog pretraživanja. Digitalni asistenti bi trebali život učiniti jednostavnijim i praktičnijim. Prema izvješću, čak 48% ispitanih izjasnilo se kako će u 2018. godini raditi na stvaranju strategije za digitalne asistente i glasovno pretraživanje. Prema istraživanju analitičke tvrtke Gartner, do 2020. godine više od 85% interakcije s potrošačima odvijat će se bez prisustva ljudskog faktora.

Neke od zanimljivosti dolaze i iz Kine, iz čijeg primjera bi zapad mogao puno naučiti. U Kini se trgovina i transakcije sve više približavaju i integriraju s društvenim platformama što dovodi do pojednostavljene komunikacije između kupca i trgovca te unaprjeđenja prodaje. Ne treba zaboraviti i na zadnji krik e-trgovine s istoka: šoping iskustvo pokrenuto virtualnom stvarnošću.

Ako ćemo posezati za tuđom mudrošću i učiti iz tuđeg iskustva onda je i Amazon pravi rudnik znanja. Ova kompanija ostvarila je astronomski uspjeh u kratkom vremenskom periodu pretvorivši se u enciklopedijski pojam za trgovinu koja nudi sve „od igle do lokomotive“. Amazon je pokazao kako je od iznimne važnosti biti među prvim rezultatima pretraživanja na internet tražilicama jer samo mali broj potrošača (oko 30%) pretražuje drugu stranicu rezultata. Ne treba zaboraviti i Amazonovu Alexu, uslugu glasovnog pretraživanja koja inspirira i pomiče granice iskustva potrošača.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675