| | | |

Istraživanje EIU - umjetna inteligencija promijenit će tehnološku industriju

Pin It

Umjetna će inteligencija, više od drugih tehnologija, donijeti promjene u proizvodnim inovacijama, smatra više od polovice (58%) ispitanikaUmjetna će inteligencija, više od drugih tehnologija, donijeti promjene u proizvodnim inovacijama, smatra više od polovice (58%) ispitanika

Izvješće Economist Intelligence Unita pod nazivom „Utvrđivanje prioriteta i preciznost: Kako će umjetna inteligencija i design thinking promijeniti proizvodnju tehnologije“ istražuje utjecaj različitih inovacija na dizajn proizvoda i proizvodne procese u tehnološkoj industriji

Analiza se temelji na istraživanju provedenom u rujnu i listopadu 2018. na 325 menadžera u kompanijama za proizvodnju tehnološke opreme iz pet zemalja: Kine, Japana, Južne Koreje, Njemačke i SAD-a.

Dva glavna razvoja u tehnologiji proizvodnje hardvera – usvajanje naprednih inovacija, kao što su umjetna inteligencija (AI) i rastuća privrženost promišljanju dizajna (eng. design thinking) – menadžerima u tehnološkoj industriji daju mogućnost eksperimentiranja, optimizacije i poticanja agilnosti, osobito s obzirom na činjenicu da dizajn proizvoda postaje sve važniji. Ovo izvješće pokazuje da proizvođači tehnologija imaju jasan uvid u mogućnosti inovacija, a neke ih i ozbiljno provode.

Umjetna će inteligencija, više od drugih tehnologija, donijeti promjene u proizvodnim inovacijama, smatra više od polovice (58%) ispitanika. Menadžeri očekuju da će umjetna inteligencija pridonijeti poboljšanju dizajna proizvoda. Dvije trećine vjeruje (od toga trećina snažno) da će uključivanje umjetne inteligencije u lanac opskrbe olakšati razvoj proizvoda s novim i inovativnim dizajnom.

Dva glavna razloga za to su:

  • Automatizirano određivanje prioriteta i sofisticirana segmentacija. AI će tvrtkama dati alate da s iznimnom točnošću automatski odrede prioritete u dizajnu. To će također dovesti do veće segmentacije opskrbnog lanca, čime će ukupna proizvodnja biti učinkovitija.
  • Ubrzani razvoj fleksibilnih materijala. AI će također poticati napredak u znanosti o materijalima. Naime, ona već pomaže znanstvenicima da ubrzaju otkrivanje novih spojeva. U anketi, sedam od deset ispitanika vjeruje da će fleksibilni pametni telefoni biti sveprisutni do 2020. zahvaljujući napretku u znanosti o materijalima.

Logika za širu integraciju postaje neodoljiva. Dizajn proizvoda i upravljanje lancem opskrbe danas su čvrsto povezani u tehnološkoj industriji, a ta će se povezanost vjerojatno povećati. Važnost promišljanja dizajna (design thinking), kojim se služi 82 posto ispitanih menadžera, i usvajanje naprednih tehnologija, pomažu u pokretanju ovog trenda.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675