| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Pet ključnih inovacija koje je Samsung kreirao u posljednjih 50 godina - CroPC.net

Pet ključnih inovacija koje je Samsung kreirao u posljednjih 50 godina

Samsung uvodi nevjerojatne inovacije i u kategoriji kućanskih uređaja, a BESPOKE linija hladnjaka je zadnja inovacija

Samsung uvodi nevjerojatne inovacije i u kategoriji kućanskih uređaja, a BESPOKE linija hladnjaka je zadnja inovacija

Tvrtka Samsung ima dugu povijest u području inovativne tehnologije, kao i u stvaranju i razvoju vrhunskih proizvoda, donosimo nekoliko ključnih Samsung inovacija koje su donijele pravu malu tehnološku revoluciju

 

  1. CDMA mobitel

Davne 1996., Samsung je lansirao svoj prvi mobilni uređaj – SCH-100. To je bio prvi uređaj koji je koristio CDMA tehnologiju, što ga je činilo prilično inovativnim u to vrijeme. Ovaj model je bio iznimno lagan i tanak te je imao prvu značajku prepoznavanje glasa. Također, SCH-100 je imao mogućnost hvatanja vrlo osjetljivih zvukova, što se također smatralo naprednim za to doba, pa je Samsung izmislio novi slogan Strong in small sounds kako bi naglasio njegove mogućnosti.

Krajem 1997. godine, godinu dana nakon što je prvi put pokrenut CDMA servis, Samsung je ostvario prodaju od milijun CDMA mobilnih jedinica.

  1. Watch Phone

Iako mnogi ljudi ne znaju, Samsung je prva tvrtka koja je napravila sat koji je služio kao i telefon, još davne 1999. godine. Pomoću ovog jedinstvenog uređaja mogli ste provjeriti vrijeme i upućivati telefonske pozive 90 minuta bez potrebnog punjenja uređaja.

Danas Samsung i dalje iznenađuje svojim inovacijama. U kolovozu ove godine, lansiran je novi Galaxy Watch Active2. Ovaj pametni sat omogućuje korisnicima vođenje boljeg i zdravijeg života kroz male, ali značajne dnevne promjene – od dostizanja ciljeva, kao što su spavanje, fitness i upravljanje stresom, do učinkovitog izvršavanja zadataka. Kao dio obitelji Galaxy, Galaxy Watch Active2 donosi najbolje od Samsungovog ekosustava na pametnom satu.

  1. Full HD 3D LED TV

Samsung je već godinama vodeći proizvođač televizora te je uvijek inovativan kada su u pitanju dizajn i kvaliteta slike. Prvi u povijesti Full HD 3D televizor lansiran je 2010. godine, a  otvorio je potpuno novi svijet virtualne 3D zabave.

Tijekom posljednjeg desetljeća, tehnologija je postala toliko napredna da korisnici danas mogu doživjeti fantastične i živopisne slike na svojim QLED televizorima, a Samsung i dalje provodi istraživanja kako bi još više poboljšao iskustvo korisnika.

  1. Samsung Galaxy Note serija

Samsung Galaxy Note serija zaživjela je  2011. godine, a u to vrijeme je bila prilično drugačija i inovativna u usporedbi s drugim pametnim telefonima, uglavnom zbog svoje veličine. Od tog trenutka, Samsung je neprestano poboljšavao svaki novi uređaj iz Note serije dodavanjem različitih inovativnih značajki svom izvornom dizajnu.

Dokaz tome su i najnoviji uređaji Galaxy Note10 serije predstavljeni su u kolovozu ove godine. Njihov kinematografski Infinity-O zaslon od ruba do ruba savršen je za gledanje i stvaranje različitog sadržaja, a kamera i revolucionarna S Pen olovka poboljšane su gotovo do savršenstva kako bi dodatno pridonijele nezaboravnom korisničkom iskustvu.

  1. BESPOKE hladnjak

Samsung uvodi nevjerojatne inovacije i u kategoriji kućanskih uređaja, a BESPOKE linija hladnjaka je zadnja inovacija. Ova linija otvara posve novu eru dizajna kuhinje i omogućava korisnicima da prilagode vlastiti prostor odabirom različitih materijala, boja, veličina i stilova. S ovom značajkom svaki korisnik može imati jedinstveni, prilagođeni hladnjak koji će se prilagoditi njihovom načinu života, potrebama, kao i njihovom kuhinjskom prostoru i dizajnu.

Uz to, Samsungove kuhinjske inovacije pomogle su u smanjenju količine otpada koji se proizvodi u domaćinstvima. U tu svrhu, Samsung je najavio još užu suradnju tvrtkom Whisk, koja razvija platformu za pametnu upotrebu hrane.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675