| | | |

Nestlé predstavio svoju novu ambalažu za vodu načinjenu od 100% reciklirane plastike

Pin It

Osim tehnološkog napretka, Nestlé podjednako vodi brigu i o promjeni razmišljanja svojih zaposlenika kada je riječ o ovoj važnoj temi

Odlična vijest u borbi za očuvanje okoliša stiže iz Belgije, u kojoj je Nestlé prvi put u Europi predstavio vlastitu rPET bocu od 100% reciklirane plastike

Nova ambalaža, proizvedena od visokokvalitetne reciklirane plastike, moći će se i ponovno reciklirati, čime je njen utjecaj na okoliš smanjen na najmanju moguću mjeru. Ovo je prekretnica za najveću svjetsku prehrambenu kompaniju, koja se u svojim ciljevima javno obvezala da će do 2025. godine 100% njenih pakiranja biti od materijala koji će se moći ponovo iskoristiti li reciklirati.

"U lipnju kao mjesecu brige za okoliš govorili smo koliko je ozbiljno Nestlé shvatio svoju ulogu u zaštiti prirode i važnosti smanjenja upotrebe plastike, kao i o novim linijama proizvodnje koje razvijamo, a s ciljnjem nultog utjecaja na okoliš. Važno je istaknuti da kroz cijeli proces transformacije nas kao proizvođača, naša hrana i piće zadržavaju najviše standarde sigurnosti i kvalitete. Današnja vijest tek je početak naših aktivnosti u ovom području." - istaknula je Irena Kurtanjek, voditeljica korporativnih komunikacija tvrtke Nestlé.

Osim tehnološkog napretka, Nestlé podjednako vodi brigu i o promjeni razmišljanja svojih zaposlenika kada je riječ o ovoj važnoj temi. Primjerice, dobrovoljno uključivanje zaposlenika u aktivnosti povodom Svjetskog dana oceana u lipnju. U samo jedan dan oko devet tisuća zaposlenika u 38 zemalja, a među kojima i oni iz naše regije,  prikupilo je  ukupno čak 92 tone otpada, čime je kompanija još jednom potvrdila da i najmanja promjena kreće od nas samih.

Prvi Nestlé brend koji će se distribuirati u novim rPET bocama bit će belgijska prirodna mineralna voda Valvert. No to je tek početak za Nestlé.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675