| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Test: White Shark Miyamoto, Samurai & Lion – trio fantastiku za gaming - CroPC.net

Test: White Shark Miyamoto, Samurai & Lion – trio fantastiku za gaming

White Shark Miyamoto, Samurai & Lion predstavljaju tri neophodne igraće periferije s kojima nikada povoljnije nećete ući u svijet gaminga

White Shark Miyamoto, Samurai & Lion predstavljaju tri neophodne igraće periferije s kojima nikada povoljnije nećete ući u svijet gaminga

White Shark kao domaći brend igraće opreme već je dobro poznat kao sinonim za dobar omjer uloženog i dobivenog, a tri igraće periferije koje smo upravo testirali samo su potvrda te teze

Što kažete na vrhunski gaming miš, tipkovnicu i slušalice za kakvih 600-njak kuna? Iako zvuči kao kakva TV reklamna prodaja, ovo je doista opis koji lako možemo dodati za White Shark Miyamoto, Samurai i Lion, tri igraće periferije dobro poznatog domaćeg brenda gaming opreme. Iako je White Shark već poznat po odličnom omjeru uloženog i dobivenog, spomenutim „setom“ ostali smo posebno iznenađeni, kako mogućnostima, tako i cijenom. Stoga, krećemo od nje. Naime, svaki od ovih komada periferije prodaje se za oko 200 kuna, pa do oko 250 kuna koliko košta headset. Tako sva tri komada možemo pronaći za iznose od oko 600 kuna na više. Kupiti tri komada igraće periferije po ovoj cijeni već je samo po sebi vrijedno hvale, no to je tek početak priče.

White Shark Miyamoto

Prvi komad opreme koji smo uzeli u ruke je White Shark Miyamoto. Svoj naziv ovaj miš dijeli s jednim od najvećih imena u igraćoj industriji, gospodinom Shigeru Miyamoto iza kojeg stoje brojne Nintendove uspješnice, poput serijala Super Mario. Nositi ovo ime, svakako ima težinu, pa tako i White Shark Miyamoto trudi se ponosno nositi ovo ime kao odličan igrači miš. Taj epitet zaslužuje svojim izgledom i dimenzijama koje (bar autoru ovih redaka) savršeno leže u ruci. Vanjština je kvalitetno izvedena kombinacijom plastike i svojevrsne gumirane plastike. Povezivanjem s računalom otkriva se RGB LED rasvjeta koju je moguće prilagoditi osobnim željama. U pogledu individualizacije tu su i utezi kojima reguliramo težinu. Za svoj rad White Shark Miyamoto oslanja se na optički senzor koji je u stanju ponuditi do 5.000 DPI-ja uz osvježavanje od 1.000 Hz. Ovo znači da će računalo registrirati i najmanji pokret koji je u danom trenutku igranja ponekad ključan za pobjedu. Miš posjeduje 9 tipki i u osnovi to je to.

White Shark Samurai

Svoj pohod po White Shark opremi nastavljamo s tipkovnicom koja ovog puta nosi ime Samurai. Nakon gospodina iz Nintenda, nismo se udaljili od Japana, a ovog puta to je ime koje nije potrebno dodatno objašnjavati. White Shark Samurai tipkovnica je jednako atraktivna kao i miš, te će se zajedno na stolu naći kao savršeni par. Tipkovnica je punog profila, izvedena izuzetno kvalitetno i dizajnerski privlačno. Sviđa nam se posebno izgled tipki koje kao da lebde iznad podloge. U opisu ove tipkovnice često se može pronaći kako pruža mehanički osjećaj, u što smo se zaista i uvjerili. Iako je riječ o membranskoj tipkovnici, osjećaj pod prstima svakako je kao na mehaničkoj. Jasno, razlika postoji, no postoji i razlika u cijeni, a po ovoj cijeni uvjereni smo da je ovo najbolje i najbliže što možete dobiti tom mehaničkom osjećaju tipkanja. Tipkovnica svijetli u tri boje: crvena, plava, ljubičasta. Trebala bi biti i otporna na prolijevanje tekućine (koje će u žaru borbe svakako biti), no tu mogućnost nismo isprobali :)

White Shark Lion

Za vrhunski gaming doživljaj ne dostaje još samo jedno – slušalice. Nema dobrog igranja bez dobrih slušalica. U neka ranija vremena popularni su bili takozvani LAN partiji, no širenjem dostupnosti širokopojasnog pristupa internetu igranje se s „LAN uživo igranja“ preselilo online, a s njim nužna je i komunikacija. White Shark Lion ovu će zadaću riješiti ugrađenim mikrofonom, a pored njega daleko veću „odgovornost“ nose zvučnici s kojima vam neće promaknuti niti jedan zvuk. Zvuk je solidan, a frekvencijski spektar pokriven je od 20Hz do 20kHz. Slušalice je ugodno nositi na glavi, čak i duže vrijeme. Svakako i ovdje imamo osvjetljenje, ovog puta plave boje.

Sve u svemu, White Shark Miyamoto, Samurai & Lion predstavljaju tri neophodne igraće periferije s kojima nikada povoljnije nećete ući u svijet gaminga. Iako povoljni, sve ove tri periferije pružit će vam često i više nego što trebate u vašim igraćim avanturama.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675