| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Test: A1 Alpha – povoljan telefon na bonove ili uz tarifu - CroPC.net

Test: A1 Alpha – povoljan telefon na bonove ili uz tarifu

A1 Alpha nas je ugodno iznenadio svojom postavom i mogućnostima

Želite li postati A1 korisnik na bonove ili pretplatu, a k tome nemate još pametni telefon, izbor njihova A1 Alpha telefona mogao bi biti pun pogodak

Nekada smo mobilni telefon isključivo kupovali preko telekom operatera, jer kupnja telefona tada je značila znatno povoljniju cijenu uređaja i pogodnosti koje donosi određena tarifa. S vremenom ovaj model je sve više iščezavao i korisnici danas naprosto kupe telefon u slobodnoj prodaji, a tarifu plaćaju sukladno vlastitom odabiru bez dodatnih troškova otplate telefona. Međutim, pojavi se tu i tamo neka ponuda kod koje naprosto kupovina telefona preko operatora donosi više i onaj osjećaj da ste na dobitku. Upravo takav osjećaj pružit će vam kupovina telefona A1 Alpha – telefona kojeg je brendirao operater A1.

Najbolji odabir niskog budžeta

Naš osvrt na A1 Alpha započet ćemo od onog što je većini kupaca najvažnije – cijene. Ovaj telefon nudi se isključivo u ponudi A1 telekoma po cijeni od svega 999 kuna bez ikakve pretplate. Dakle, za iznos manji od 1.000 kuna dobiva se više no solidan telefon uz tarifu na bonove. Iako smo u početku bili skeptični, kao i inače što smo skeptični kod ovakvih telefona niske cijene, A1 Alpha nas je ugodno iznenadio svojom postavom i mogućnostima. Ova cijena od 999 kuna može biti i povoljnija ako se odlučite za neki model pretplate, odnosno odabir tarife u kojoj se telefon nudi. Primjerice u tarifi Mobilna M telefon se nudi za 9 kuna plus tarifa od 179 kuna. Sve u svemu, ako ste u potrazi za novim telefonom i novom tarifom ovo je možda idealna prilika.

Privlačan izgled

Nakon budžetiranja, vratimo se na klasičnu recenziju. A1 Alpha stiže u uobičajenom pakiranju na kakve smo već naviknuli kod današnjih telefona. Osim telefona, u pakiranju stiže punjač, ali i silikonska maskica. Ovo nam je odličan dodatak jer izbjegavamo rizik korištenja telefona bez maske, a i štedimo vrijeme odlaska u trgovinu i kupovine maskice, ili njenog naručivanja s interneta. Stavljam maskice odmah imamo telefon za sve prilike. A1 Alpha krasi privlačan dizajn. Iako telefonom dominira plastika, teško je u tome uočiti neki nedostatak. Telefon je lagan u ruci, a zahvaljujući blagoj zaobljenosti stražnje strane izvrsno leži u ruci. Stražnja strana otkiva i dvije leće kamere. Sve tipke smještene su na desnoj strani, donja strana otkriva USB konektor te zvučnike. Posebno nam se sviđa što gornja strana telefona donosi 3,5-milimetarski audio priključak kojeg sve rjeđe nalazimo na telefonima. Umetanjem SIM kartice u ladicu s lijeve strane u kojoj se usput rečeno nalazi mjesto i za microSD karticu, telefon je za nekoliko trenutaka spreman.

Solidna hardverska postava

Kako smo u uvodu spomenuli A1 Alpha je više no solidan telefon. Tu tezu pored izgleda opravdava i ekran od ruba do ruba s Notchem u obliku kapi vode na vrhu ekrana. Zaslon je 6.26-inčni rezolucije 720 x 1520 i omjera stranica 19:9. Unatoč velikom zaslonu i nižoj rezoluciji prikaz je sasvim zadovoljavajuć i većini korisnika bit će više no dobar. Poseban adut stavljen je i na fotoaparat. Mobilni uređaj sadrži dvije kamere sa stražnje strane od 13 i 2 MP te prednju kameru od 8 MP uz značajku AI Bokeh za raspoznavanje pozadine i objekta što pruža dodatne mogućnosti prilikom fotografiranja. A1 Alpha može u realnom vremenu prepoznati različite scene prilikom fotografiranja, uključujući portrete, mačke, pse, tekstove, biljke i dr. Auto HDR nudi nam mogućnost snimanja življih i detaljnijih fotografija s jačim i istaknutijim kontrastom. A1 Alpha dolazi s osmojezgrenim 4x1.6 GHz ARM i 4x1,2 GHz Cortex-A55 procesorom koji pruža fluidnost i brzinu uređaja. Kao dodatak procesoru tu je 3 GB radne memorije i 64 GB memorije za pohranu. Za autonomiju tu je izdržljiva 3.200 mAh baterija koja će ponuditi cijeli dan autonomije, a za one koji nisu toliko na telefonu i više od toga. A1 Alpha pametni je telefon koji svakako preporučujemo pogledati svima kojima je budžet malen (do 1000 kuna), pa čak i onima kojima je budžet veći jer ovaj telefon pruža sasvim dovoljno za veliku većinu korisnika.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675