| | | | |

powered_by_lenovo_2020 GEALAN slavi 50. obljetnicu - CroPC.net

  • eDom

GEALAN slavi 50. obljetnicu

1968. godine proizveden je prvi PVC profil za prozore pod nazivom GEALAN

GEALAN, jedan od vodećih europskih proizvođača sustava za prozore i vrata, slavi veliku obljetnicu, prije točno 50 godina ekstrudirao je svoj prvi GEALAN profil

Počeci poduzeća GEALAN sežu u rano 20. stoljeće, no priča oko njegovog razvoja postaje zanimljiva uvođenjem mlade radne snage i njegove kreativnosti. Theo Fickenscher, sin osnivača poduzeća, 1960-ih godina prepoznao je potencijal proizvoda iz PVC materijala te dotadašnja poslovanje poduzeće počeo razvijati u potpuno novom smjeru. Upoznao se s kemijskom industrijom te osnovao dodatnu djelatnost prerada PVC materijala. Ubrzo stižu prvi ekstruderi, a prvi proizvodi bili su crijeva za vodu, rukohvati i užad za sušenje. U drugom koraku slijedili su tvrdi PVC profili, dok konačno 1968. godine nije proizveden prvi PVC profil za prozore pod nazivom GEALAN.

Počeci poduzeća GEALAN sežu u rano 20. stoljeće, no priča oko njegovog razvoja postaje zanimljiva uvođenjem mlade radne snage i njegove kreativnosti

Tijekom sljedećih godina, naziv proizvod GEALAN postaje nazivom poduzeća, a profili su se kontinuirano razvijali i optimizirali sve do modernih visokokvalitetnih sustava današnjice. U nastavku donosimo nekoliko preokretnih događaja iz povijesti poduzeća GEALAN:

1968. - uspješno ekstrudiranje prvog profila za prozore. Razvoj palete proizvoda od mekog do tvrdog PVC-a predstavlja temelj uspješnosti poduzeća u građevinskoj industriji.

1980. - predstavljanje jedinstvene tehnologije površine acrylcolor. Proces koekstruzije neodvojivo spava osnovano bijelo PVC tijelo i akrilno stalo (PMMA) te predstavlja prekretnicu u izradi profila za prozore u boji. Patentiranom tehnologijom površine acrylcolor i njegovim nepobjedivim svojstvima, GEALAN i danas zauzima nedvojbenu prednost nad konkurencijom.

1994. - na tržište je uveden sustav S 3000 koji zahvaljujući svojim mekim konturama postavlja nove trendove u dizajnu prozorskih profila. Inovativnom tehnologijom i visokokvalitetnim sirovinama, GEALAN se razvija u prepoznatljivo ime.

2001. - razvija se S 7000 IQ: sustav sa središnjom brtvom i ugradbenom dubinom od 74 mm. Premium sustav raspolaže s detaljno razvijenom unutrašnjosti od pet komora. Sprječava stvaranje toplinskih mostova te nudi optimalnu toplinsku izolaciju.

2002. - razvojem sustava S 8000 IQ, GEALAN uvodi sustav profila s ugradbenom dubinom od 74mm, prislonom brtvom i jednostavnom obradom. Tijekom razvoja ovog cjelovitog sustava, u središtu pozornosti bila je optimalna geometrija profila za besprijekornu i ekonomičnu obradu.

2012. - uvođenjem kombi sustava S 9000, GEALAN postavlja temelje za sustav s jedinstvenom platformom profila za izradu prozora, balkonskih i ulaznih vrata te podizno-kliznih elemenata. Kombi sustav S 9000 s ugradbenu dubinu od 82,5 mm ujedinjuje karakteristike i prednosti središnje i prislone brtve.

2016. - GEALAN definira novi dizajn u arhitekturi uvođenjem sustava sa 100 mm ugradbene dubine - GEALAN-KUBUS. Dizajnerski orijentirani sustav s većim udjelom stakla impresionira s najužim prednjim širinama profila, više svjetlosti i transparentnosti. Velike staklene površine otvaraju nove mogućnosti u arhitekturi i građevinarstvu.

2018. - najnovija inovacija GEALAN-a je visokokvalitetan klizni sustav s inteligentnom tehnologijom okova. Posebni rolo sustavi i izuzetna tehnologija zaključavanja osiguravaju nesmetani rad i odličnu brtvljenost elemenata.

GEALAN d.o.o.
Omladinska 11, Žerjavinec
10360 Sesvete

Telefon: +385 1 2040 680
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.gealan.hr 

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675