| | | | |

powered_by_lenovo_2020 SoftXpand - CroPC.net

SoftXpand

Predstavljamo aplikaciju koja od jednog čini više računala i time štedi u svakom pogledu Predstavljamo aplikaciju koja od jednog čini više računala i time štedi u svakom pogledu 

Ovaj tjedan Vam predstavljamo iznimno koristan software izraelske kompanije MiniFrame, SoftXpand, namijenjen pretežito poslovnim korisnicima i nekim privatnim korisnicima koji imaju potrebu za više računala uz što manje troškove. Koje su prednosti i mogućnosti navedenog softwarea provjeriti u nastavku teksta.

Što je SoftXpand?
SoftXpand je softversko rješenje koje pretvara bilo koje standardno računalo (PC, laptop, server) u do 16 nezavisnih radnih stanicu. Svaka radna stanica djeluje potpuno nezavisno i nudi vrhunske performanse i visoku fleksibilnost. To znači da svaki korisnik može pokrenuti bilo koji program istovremeno, uključujući npr. zahtjevne grafičke aplikacije, multimedijski softver, integrirane sustave za e-learning, igre i sve ostale programe.

Kako radi i kako se spaja?
Za rad je potrebno jedno računalo, laptop ili server. Kako bi stvorili više radnih stanica sve što vam je potrebno je periferija (monitor, tipkovnica, miš i po potrebi zvučnici) koju spajate na vaše glavno računalo/server. Postoji veliki broj načina na koji možete spojiti periferije što ovaj proizvod čini iznimno praktičnim. Mi smo u testu koristi spajanje putem DVI ulaza na grafičkoj kartici (monitor) te USB ulaza na matičnoj ploči (tipkovnica i miš). Ostale načine na koje možete spojiti opremu i kreirati dodatne radne stanice možete pronaći na linku http://www.peski-lm.hr/softxpand/.

Minimalna i preporučena konfiguracija?
Službeni podaci koje možete pronaći na stranicama distributera su sljedeći:
Minimalna hardverska konfiguracija
CPU: Intel® Pentium® 4 1300 MHz ili AMD processor iste jačine
· Memorija: 1 GB (za 32 bit) ili 2GB (za 64 bit)
· Grafička kartica: sa jednim izlazom za svaku radnu stanicu (npr. 1x DVI, 1x VGA)
· 1x monitor, 1 tipkovnica, 1 miš za svaku radnu stanicu Preporučne hardverska konfiguracija Ovisno o tome koliko korisnika radi na fizičkom PC-u i za što su radne stanice najmjenjene. – 1-4 korisnika – Word, Internet (DualCore, i3 – 1GB Ram – po korisniku) – 4-8 korisnika – Grafički dizajn, video editiranje (i5 – 2GB Ram – po korisniku) – 8+ korisnika – CAD,3D (i7 – 3GB Ram – po korisniku)

Prednosti i uštede?
- ušteda od 60% na troškovima nabave
- smanjuje troškove održavanja za 75%
- ušteda od 75% na troškovima električne energije
- manje zagrijavanja, manje prašine, manje buke, više prostora

- smanjuje emisiju CO2 za 75%
- smanjuje potrošnju električne energije za 75%
- 75% manje ugljičnog otiska
- 75% manje E-otpada

*preuzeto sa službenih stranica distributera

Proizvod dolazi u 4 varijante, 2 kućne i 2 poslovne ovisno o vašim potrebama. Detalje možete pronaći na stranicama distributera. Podržava rad isključivo u windows okruženju (Windows XP, Windows 7, Windows Server 2003 i Windows Server 2008RS), windows 8 verzija bi uskoro trebala biti dostupna.

CroPC Preporuka
Preporuka - CroPC Preporuka
Preporuka - CroPC Preporuka
Instalacija, sučelje i dojmovi
Instalacija programa je vrlo jednostavna i brza, sve je više manje određeno unaprijed te je na vama samo da odaberete odredišnu mapu za instalaciju (po želji) i instalirate program po uzoru next next finish. Samo sučelje programa je iznimno "user friendly". Sučelje je pretežito grafičko, jednostavno i intuitivno dizajnirano te smo bez ikakvih problema kroz nekoliko minuta uspješno pokrenuli sve radne stanice i dodijelili im svu potrebnu periferiju bez ikakvih dodatnih uputa. Program koji se nalazi na glavnom računalu prepoznaje svaku novu periferiju koju spojite na svoje računalo te ih stavlja na listu zajedno sa ostalima. Dodjeljivanje periferija radnim stanicama je jako jednostavno, radi na principu "drag and drop". Samo kliknete mišem na npr željenu tipkovnicu i dovučete ju na željenu radnu stanicu koja odmah prepoznaje tipkovnicu i spremna je za rad istog trena. Jednostavno brzo i učinkovito. Što se tiče samog rada, za vrijeme našeg testiranja nismo naišli na nikakve probleme. Testirali smo kućnu verziju (do 2 radne stanice) na računalo pokretano četvero jezgrenim 3.1 GHz AMD Phenom II X4 B50 procesorom, 4GB DDR3 RAM memorije, 500GB HDD, 64-bit Windows 7 Ultimate. Paralelno se radilo na 2 radne stanice koje su bez ikakvih problema obavljale sve zadaće ( igranje igrica, gledanje HD filmova, surfanje internetom, slušanje glazbe). Naši domovi o ovom programu su vrlo pozitivni i smatramo da je program iznimno koristan, pogotovo za poslovne subjekte koji će uz pomoć ovog programa napraviti znatnu uštedu u svom informatičkom odjelu, a pri tome neće ugroziti performanse. CroPC preporučuje ovaj proizvod!

Pin It

Recenzije

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675