| | | |

Goodyear će na svemirskoj postaji proučavati reagiranje materijala

Pin It

U uvjetima mikrogravitacije na svemirskoj postaji proučit će nastajanje jedinstvenih strukturnih oblika silike (silicijevog dioksida) koje se ne mogu stvoriti na ZemljiU uvjetima mikrogravitacije na svemirskoj postaji proučit će nastajanje jedinstvenih strukturnih oblika silike (silicijevog dioksida) koje se ne mogu stvoriti na Zemlji

U Američkom nacionalnom laboratoriju koji djeluje pri Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS) kompanija Goodyear namjerava izvesti testiranje komponenata gume u drugoj polovici ove godine

U uvjetima mikrogravitacije na svemirskoj postaji proučit će nastajanje jedinstvenih strukturnih oblika silike (silicijevog dioksida) koje se ne mogu stvoriti na Zemlji. Budući da se silika upotrebljava kao materijal za izradu guma, njezine nove molekulske strukture mogle bi omogućiti bolju iskoristivost goriva i druga poboljšanja kod izdržljivosti guma, stoga će se Goodyearovi inženjeri i znanstvenici na temelju prvih proučavanja odlučiti bi li bilo vrijedno razmisliti o daljnjim istraživanjima.

Nedavni akademski eksperimenti u uvjetima mikrogravitacije pokazali su naime sposobnost stvaranja jedinstvenih morfoloških svojstava koja bi mogla pridonijeti razvoju izdržljivijih proizvoda.

Istraživanje će se odvijati na osnovi sporazuma s Centrom za napredak znanosti u svemiru (CASIS) koji ima ovlaštenje NASA-e za upravljanje Američkim nacionalnim laboratorijem ISS. On omogućuje kompanijama i istraživačima da na nov i jedinstven način provjeravaju materijale koje upotrebljavaju u svojoj proizvodnoj liniji. Kako je naglasila direktorica za gospodarske inovacije u CASIS-u Cynthia Bouthot, Goodyear svojim namjerama dokazuje da radi poboljšanja svoje proizvodne linije razmišlja izvan ustaljenih okvira.

Goodyear se smatra pionirom inovacija na području guma povezanih sa svemirom jer se ponosi prvim i jedinim gumama na Mjesecu i brojnim provedenim projektima s agencijom NASA. To dokazuje njihovu odlučnost da bi radi razvoja novih tehnologija koje bi donijele revolucionarne proizvode sa stvarnim prednostima za korisnika otišli i na kraj svijeta, a čak i izvan njega.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

Vozili smo novu Mazdu 3

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675