| | | |

Savjetujemo: Koje aluminijske naplatke odabrati i kako se brinuti o njima?

Pin It

AEZ je tvrtka koja aluminijske naplatke proizvodi još od 90-tih godina, a do danas se nametnula kao premium proizvođač lijepih, kvalitetnih i za brojne automobile posebno krojenih felgi vrhunske kvalitete koju potvrđuje njemački TÜVAEZ je tvrtka koja aluminijske naplatke proizvodi još od 90-tih godina, a do danas se nametnula kao premium proizvođač lijepih, kvalitetnih i za brojne automobile posebno krojenih felgi vrhunske kvalitete koju potvrđuje njemački TÜV

Proljetni dani su tu, a s njima i vrijeme kada razmišljamo o novim, ljepšim, a možda i većim, no ono najvažnije – o aluminijskim naplatcima

Aluminijski naplatci ili narodski rečeno alu felge postale su sastavni dio većine automobila. I dok su prije 15-ak godina ovakvi naplatci uglavnom bili rezervirani za automobile kakve više klase, sada je njihova uporaba postala češća, ali i dostupnija. Međutim, u moru proizvođača bitno je odabrati proizvođača dokazane i vrhunske kvalitete jer u suprotnom u opasnost dovodimo ono najvažnije – sigurnost, a s njom i život.

Provjerena kvaliteta

O popularnost alu naplataka nije potrebno trošiti previše riječi. Dok su čelični naplatci dostupni u svega nekoliko dezena te uglavnom izgledaju neugledno, alu naplatci dostupni su u neograničenim izvedbama, bojama, veličinama. Tako su alu naplatci postali neizostavan detalj o kojem zasigurno svaki vozač mašta. No, iako je ponuda zaista velika, često se zanemaruje tko te naplatke proizvodi i o kakvoj je kvaliteti riječ. Zaista je fascinantno kada netko kupi aluminijske naplatke upitnog proizvođača, a znamo da je upravo kotač naša jedina veza sa kolnikom i u presudnom trenutku važno je znati da se možemo osloniti na visoku kvalitetu renomiranih naplataka. Koliko loš naplatak može biti poguban pokazali su već brojni testovi, ali i neki vozači kojima se dogodila nezgoda uslijed lošeg aluminijskog naplataka. Stoga, pri odabiru i kupovini naplataka bitno je odabrati na tržištu provjerene i od proizvođača automobila odobrene modele. Upravo među takve vrhunske i premium aluminijske naplatke možemo ubrojiti njemački AEZ. AEZ je tvrtka koja aluminijske naplatke proizvodi još od 90-tih godina, a do danas se nametnula kao premium proizvođač lijepih, kvalitetnih i za brojne automobile posebno krojenih felgi vrhunske kvalitete koju potvrđuje njemački TÜV. Broj modela je velik kao i njihova izvedba. Od sjajnih do matiranih, od svijetlih do crnih, od malih do velikih, svima je jedno zajedničko – beskompromisna kvaliteta! Ovu kvalitetu potvrđuju brojni testovi, ali i činjenica kako se naplatci proizvode u zemlji automobila – Njemačkoj.

Dizajn kakav želimo

Kod odabira aluminijskih naplataka prvo se moramo zapitati što zapravo želimo? Koja veličina? Čim se počne s povećanjem veličine i širine naplatka, dinamika vozila se počinje mijenjati. Standardni naplatci su kompromis izgleda, udobnosti i praktičnosti, i svi ti elementi trebali bi biti zadovoljeni i kod nabave novih naplataka. Prednosti aluminijskih naplataka su u smanjenju neogibljene težine (smanjenjem neogibljenih težina putem aluminijskih naplataka osigurava se preciznije upravljanje i poboljšano ponašanje u zavojima), poboljšano ubrzanje i kočenje jer smanjenjem okretajućih težina na vozilu aluminijski naplatci pružaju bolji odaziv na ubrzanje i kočenje, povećana čvrstoća (čvrstoća aluminijskih naplataka može smanjiti deformacije naplatka/gume u zavojima), uspješnije hlađenje kočnica (pospješuje odvođenje topline od kočnica). Sve ove prednosti nad klasičnim čeličnim naplatcima ponukaju vozače na kupovinu aluminijskih naplataka, a vodeći se ovim pitanjima izaberite vrhunski AEZ model koji najbolje odgovara vašem vozilu, a u tom odabiru pomoći će vam i izvrstan AEZ konfigurator.

Pravilna njega

Nakon odabira aluminijskih naplataka i njihova montiranja na vozilo, bitno je u buduće pravilno se brinuti o naplatcima. Nakon što ste uložili novac u ovakav detalja vašeg vozila, prava bi šteta bila zapustiti naplatke ili ih oštetiti. Prvi korak je odabir gume sa zaštitom naplatka, a koje će vas spasiti od visokih rubnjaka, a drugi korak je opremanje sa nekolicinom sredstava za čišćenje i zaštitu. Prije svega to su specijalizirana sredstva za čišćenje alu naplataka te voskova koje ćemo nakon čišćenja nanijeti na naplatak te u buduće olakšati čišćenje od nečistoća, ali i pružiti zaštitu naplatku kako bi duže vrijeme izgledao i bio kao nov.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675