| | | |

Savjetujemo: Carly – kodiranje BMW iDrive sustava jednim klikom

Pin It

Carly nam je za naš automobil ponudio na stotine mogućnostiCarly nam je za naš automobil ponudio na stotine mogućnosti

Sustavi zabave i informiranja u automobilima postali su zaista napredni i neizostavni dijelovi automobila, a uz malo vještina iz njih možete izvući puno više od onoga što dobivate tvornički

Nedavno smo pisali o aplikaciji za pametne telefone i adapteru za automobile naziva Carly. Ovaj nas je set adaptera i aplikacije izuzetno ugodno iznenadio sa svojom jednostavnošću korištenja i zaista bogatim mogućnostima koje pruža pred korisnika. Carly nudi softver i adaptere za nekoliko njemačkih proizvođača automobila: BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen (uključujući Audi, Škoda, Seat) te Porsche, a u njihovoj web trgovini lako je odabrati potreban adapter s obzirom na automobil kojeg vozite. Cijena ovisno o inačici kreće se od 30 eura na više, dok je cijena aplikacija oko 50 eura. Iako se na prvu čini mnogo, nakon malo upoznavanja s ovom aplikacijom otkrit ćete kako ste si upravo uštedjeli daleko više jer vaš automobil možete sami analizirati, ali i kodirati.

Stotine mogućnosti

Carly nam je za naš automobil ponudio na stotine mogućnosti. Nakon pokretanja aplikacije i povezivanja s automobilom u svega nekoliko koraka dočekuje nas početni zaslon. Tu su neke od osnovnih funkcija poput izuzetno detaljne dijagnostike svih modula automobila (motor, mjenjač, upravljački mehanizam, ovjes, sustavi zaštite i sigurnosti, itd.), kontrola i resetiranje servisa, iščitavanje parametra u stvarnom vremenu, regeneracija katalizatora i DPF-a, upravljanje napajanjem i baterijom (akumulatorom), i još štošta poput virtualne garaže. Jedna od mogućnosti koju Carly nudi je i kodiranje iDrive sustava u BMW vozilima. Ova mogućnost zapravo nam nudi otključati puni potencijal ovog zaista naprednog sustava u BMW vozilima. Carly nam je potvrdio da iza sile softvera koja stoji u automobilu, krije se je i gomila mogućnosti koje su mahom isključene od strane proizvođača ili je za njihovu aktivaciju potrebno poprilično platiti.

Na klik

Na sreću tu je Carly, a ako se pitate što sve Carly može ponuditi - teško je sve i nabrojiti! Nama su se učinile zanimljive neke od postavki koje smo uz nekoliko klikova podesili na našem automobilu, pa ćemo ih spomenuti samo kao ideju. Jedna od tih je video u pokretu. Iako se na prvu čini opasno imati aktivan bilo kakav video u automobilu prilikom vožnje, za suputnike, a posebno djecu ovo će biti odlična zabava pri vožnji. Neke od mogućnosti jesu i uklanjanja dosadnih poruka upozorenja o načinu i korištenju iDrive sustava u vožnji, a svakako tu je i mogućnost uključivanja dodatnih mogućnosti, poput recimo kontrole rasvjete u automobilu ili prikaza sportskih satova. Vozite li BMW, ovo je definitivno alat koji morate imati na svom pametnom telefonu kako biste otkrili puni potencijal vašeg limenog ljubimca.

 Jedna od tih je video u pokretu. Iako se na prvu čini opasno imati aktivan bilo kakav video u automobilu prilikom vožnje, za suputnike, a posebno djecu ovo će biti odlična zabava pri vožnjiJedna od tih je video u pokretu. Iako se na prvu čini opasno imati aktivan bilo kakav video u automobilu prilikom vožnje, za suputnike, a posebno djecu ovo će biti odlična zabava pri vožnji

Pin It

Tags: Carly, BMW

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675