| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Canon predstavlja dva nova praktična modela dalekozora, uključujući 8X20 IS - CroPC.net

  • CroPC

Canon predstavlja dva nova praktična modela dalekozora, uključujući 8X20 IS

Namijenjeni udobnosti, prenosivosti i lakom rukovanju, ti lagani modeli dovoljno su kompaktni da stanu i u torbice, a opet nude ugodno držanje i ravnotežu uz velik kotačić za fokusiranje ugodan na dodir i praktično smješten gumb za stabilizaciju slike

Namijenjeni udobnosti, prenosivosti i lakom rukovanju, ti lagani modeli dovoljno su kompaktni da stanu i u torbice, a opet nude ugodno držanje i ravnotežu uz velik kotačić za fokusiranje ugodan na dodir i praktično smješten gumb za stabilizaciju slike

Canon je svojoj ponudi dalekozora sa stabilizacijom slike upravo dodao dva nova modela: Canon 8X20 IS, koji je sa svojih 420 grama i uvećanjem 8x najlakši dvogled na svijetu sa stabilizacijom slike, te Canon 10X20 IS s uvećanjem 10x

Ti su novi modeli vrlo prenosivi, a optika utemeljena na Porro prizmama, leća za izravnavanje polja i Canonov premaz za leću Super Spectra savršeni su za dobivanje oštre slike prilikom putovanja, promatranja životinja ili na sportskim događajima.

Canon je jedinstveno pozicioniran kao jedini proizvođač koji nudi 11 aktualnih modela – sve s tehnologijom stabilizacije slike – da postavlja standarde u tehnologiji razvoja dvogleda na tržištu. Uz uvećanja koja se kreću od 8x do 18x, Canon nudi mogućnost izbora između praktičnosti, svjetline, kvalitete izrade i veličine uz stabilnost i razlučivost optičkih elemenata koje je sam osmislio i proizveo.

Namijenjeni udobnosti, prenosivosti i lakom rukovanju, ti lagani modeli dovoljno su kompaktni da stanu i u torbice, a opet nude ugodno držanje i ravnotežu uz velik kotačić za fokusiranje ugodan na dodir i praktično smješten gumb za stabilizaciju slike. Skromna veličina tih modela čini ih savršenim izborom za putovanja ili ljubitelje prirode koji traže praktičan dvogled kojim će promatrati okruženje. Tu su i gumeni obrubi oko okulara za laku prilagodbu korisnicima koji nose naočale te dioptrija koja će se prilagoditi svačijem vidu.

Canon 8X20 IS i Canon 10X20 IS sadrže iste svjetski poznate optičke elemente kao Canonova linija objektiva za fotoaparate EF, temeljeći se na jedinstvenoj tehnologiji razvijanoj i usavršavanoj desetljećima. Dvogledi koriste tehniku optičke stabilizacije slike  pomakom leća koja trenutačno uklanja trešnju slike pomicanjem trećeg elementa u optičkom sklopu radi ugodnog gledanja pri velikom uvećanju. Time se povećava stvarna razlučivost tih dalekozora i sprječava zamor oka jer uređaji kompenziraju prirodnu trešnju, kretanje tijela i vanjsko kretanje, poput onog prilikom vožnje na safariju. Tako je moguće promatranje uz oštre detalje dok se dvogled drži u ruci.

Miran pogled i uvećanje koje nude Canon 8X20 IS i Canon 10X20 IS olakšavaju i identifikaciju malih subjekata, što je pak savršeno za promatranje ptica, manjih životinja ili udaljenih aviona ili vlakova, čak i kad se kreću. Uz najmanju žarišnu udaljenost od dva metra, oba modela omogućuju detaljno promatranje subjekata u pokretu znatno bliže nego u prirodnim rezervatima ili zatvorenim prostorima.

Oba modela nude iznimnu oštrinu i malo izobličenje te proširuju rub slike zahvaljujući Canonovoj optici s Porro prizmama. Dvogledi imaju i premaz na objektivima Super Spectra koji smanjuje ghosting, svodi flare leće na minimum i održava visok kontrast uz prirodne boje. Leća koja istanjuje uklanja zakrivljenost vidnog polja, pa promatrači mogu biti sigurni da dobivaju realan i prirodan prikaz subjekta koji promatraju.

Canon 8X20 IS i Canon 10X20 IS pogoni jedna baterija CR123A smještena u stražnjem dijelu dalekozora. Oba modela nude do 12 sati stabilizacije slike jednim pritiskom na gumb za aktivaciju stabilizacije slike na pet minuta. Stoga su ti modeli savršen izbor za sve ljubitelje prirode i divljih životinja koji uživaju u dugim promatranjima.

Canon svoju optiku razvija s isključivom namjerom da se ona koristi za promatranje života u prirodi i uživanje u njemu, a ne da bi mu se naštetilo. Stoga su svi optički elementi u novim dvogledima usklađeni s Canonovom filozofijom kyosei – života i suradnje u službi javnog dobra. Svojim interesom za Canonove optičke proizvode kupci mogu biti sigurni da podržavaju robnu marku koja shvaća važnost ekološke održivosti i želi naći rješenja za sigurnu budućnost.

Canon 8X20 IS i Canon 10X20 IS bit će dostupni od studenog 2019. kod službenih maloprodajnih predstavnika.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675