LG osvojio 28 nagrada CES 2023 Innovation Award

LG SIGNATURE OLED 8K TV od 88 inča nagrađen je u trima kategorijama

LG nagrađen je za tehnološku i dizajnersku izvrsnost svojih najnovijih lifestyle rješenja, osvojivši 28 nagrada CES 2023 Innovation Award, uključujući tri atraktivne nagrade za najbolju inovaciju Best of Innovation Award za LG OLED u kategorijama računalne periferije, gaminga i video displeja

Lenovo je objavio svoj prvi Think Report 

Istraživanje za ovu studiju je provedeno putem online ankete u kojoj je sudjelovalo 5.768 ispitanika u razdoblju od 4. do 24. srpnja 2022.

Ovo izvješće identificira kompromitirani način razmišljanja u današnjem svijetu pri čemu ispitanici na globalnoj razini tvrde da pate od gubitka produktivnosti od otprilike dva sata dnevno zbog svoje nesposobnosti svrhovitog razmišljanja i to prvenstveno zbog burnouta, stresa i mentalnog umora koji doživljavaju zbog ogromnih društvenih promjena u posljednje dvije godine

Garmin inReach Messenger pruža razmjenu poruka i sigurnost izvan pokrivenosti mobilnom mrežom

inReach Messenger radi kao potpuno funkcionalan, samostalan uređaj i ne zahtijeva mobilni telefon

Za najučinkovitiju razmjenu poruka, popratna aplikacija će slati poruke, objavljivati na društvenim medijima ili komunicirati s kolegama avanturistima putem mobilne ili Wi-Fi veze kada je dostupna, a zatim se automatski prebaciti na 100% globalnu satelitsku mrežu Iridium kada više nije u mobilnoj mreži ili Wi-Fi dometu

Vivo je službeni pametni telefon FIFA Svjetskog prvenstva u nogometu u Kataru 2022

Vivo je 2017. godine potpisao šestogodišnji sponzorski ugovor s FIFA-om, a ovogodišnji događaj u Kataru bit će drugo Svjetsko prvenstvo koje Vivo sponzorira

Vivo je objavio kako je sa svojim pametnim telefonom postao jedini službeni sponzor u industriji pametnih telefona FIFA Svjetskog prvenstva u nogometu u Kataru 2022. Vivo je, istog dana, predstavio i novi Vivo X Fold+, kao prvi službeni sklopivi pametni telefon u 118-godišnjoj povijesti Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA)

Dobitnica druge stipendije Luka Mak koju dodjeljuje RBA dolazi iz Varaždina

 Stipendija nosi ime po Luki Maku, prerano preminulom mladom stručnjaku RBA iz niše digitalnih kanala, platformi i digitalnog marketinga, a pokrenuli su je njegovi kolege zbog dobrote, pozitive i inspiracije koju je Luka donosio u svakodnevnom radu

Stipendija Luka Mak koju Raiffeisen bank Austria dodjeljuje drugu godinu za redom, iduće će tri godine Kiari Sabati iz Varaždina financirati preddiplomski studij digitalnog marketinga na Visokom učilištu Algebra. Nakon brojnih prijava uslijed velikog interesa, stručni žiri RBA i Algebre odlučio je kako će stipendija Luka Mak najbolje biti iskorištena za potporu visokog obrazovanja mlade Varaždinke

Philips predstavio nove slušalice i zvučnike za ljubitelje sportskih aktivnosti

Philips A7507: visoka razina udobnosti u ušima za sportove visokog intenziteta

Philips Sound proširuje svoju seriju sportskih slušalica u 2022. godini predstavljanjem potpuno bežičnih ANC slušalica, osim toga, po prvi put, brand predstavlja prijenosne Bluetooth zvučnike kao novu kategoriju predstavljajući modele Philips S4807 i S7807

Download Zone

Download zone je mjesto gdje možete pronaći sve najnužnije drivere, alata i programe koji vam mogu uvijek zatrebati i koje je dobro imati uvijek pri ruci. Osmislili smo Download zone kao centralno mjesto na kojemu možete pronaći sve što vam je potrebno, a s vremenom, naša će kolekcija biti sve bogatija. Imate li prijedloga što bi željeli vidjeti ovdje? Samo nam javite!

Informatička udruga CroPC

Informatička udruga CroPC

Informatička udruga CroPC osnovana je 2008. godine s ciljem promicanja informatičke kulture u ruralnim sredinama, a prvenstveno u mjesto Koška iz kojeg udruga dolazi. Svjesni činjenice kako su ruralne sredine često zapostavljene i kako ovakve sredine često kriju brojne prepreke, osjetili smo potrebu djelovati i učiniti pozitivne promjene.

Shodno tomu donijeli smo sljedeće ciljeve Udruge:

 • pisanje članaka informatičkog karaktera, kompletna priprema i publiciranje članaka, kao i promocija Internet stranica te informatičke svijesti u ruralnim sredinama
 • organiziranje informatičkih aktivnosti
 • promicanje obrazovnih vrijednosti i važnosti informatičke obrazovanosti u RH
 • suradnja sa sličnim informatičkim organizacijama i svim institucijama vezanim uz informacijske tehnologije
 • organizirati susrete i druženja sa drugim informatičkim udrugama i klubovima
 • organizacija seminara, radionica i pokretanje projekata iz svih područja informatike

 

Kontakt

Uvjeti korištenja

UVOD I PRIMJENA

(1) CroPC.net (ili CroPC) je Internet portal koji obrađuje tematiku iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija, automobila, modernog životnog stila i stanovanja.

(2) Svaka upotreba i korištenje materijala sa stranice CroPC.net podliježu općim uvjetima korištenja portala CroPC.net (u daljnjem tekstu: Uvjeti korištenja).

(3) Ovi Uvjeti korištenja se jednako primjenjuju i na upotrebu i korištenje materijala s portala CroPC.net kao i s Facebook stranice CroPC.net, Youtube stranice CroPC.net i drugih stranica CroPC.net.

(4) Nadalje, Uvjeti korištenja se primjenjuju i na objavljivanje članaka autora CroPC.net na njihovim osobnim profilima društvenih mreža, kada se isto radi zbog promocije samog članka i portala.

OPĆE NAPOMENE 

(5) Upotrebom i/ili korištenjem materijala sa stranice CroPC.net se smatra da je korisnik detaljno upoznat s aktualnim Uvjetima korištenja.

SADRŽAJ 

(6) Pod materijalom se smatra svaki objavljeni članak, mišljenje, analiza ili savjet, izraženi u člancima, komentarima te pisanim i video recenzijama.

Pod materijalima u širem smislu se smatraju i sadržaji partnera CroPC.net-a.

(7) Također se pod materijalima u širem smislu smatraju i sadržaji posjetitelja koji budu objavljeni na redovan način.

U posljednjem slučaju, posjetitelji omogućuju pravo na bezuvjetno i potpuno korištenje predmetnog sadržaja, te bezuvjetno jamče da će snositi svu eventualnu odgovornost koja bi proizašla na osnovi predmetnog sadržaja.

(8) Dopuštena je upotreba materijala sa stranice isključivo u osobne svrhe.

(9) Svaki oblik korištenja i javne upotrebe materijala te drugi način prenošenja sadržaja koji će omogućiti  online vidljivost materijala na trećem mjestu, je dopušten isključivo uz pisano odobrenje glavnog urednika portala.

Svaka osoba koja dobije pisano dopuštenje se obvezuje isto čuvati kao isključivi dokaz danog dopuštenja.

(10) CroPC.net zadržava pravo izmijeniti, ukinuti, maknuti i premjestiti svaki materijal na CroPC.net bez navođenja dodatnih razloga i bez prethodne najave i/ili naknadne notifikacije.

KOMENTARI POSJETITELJA

(11) Na CroPC.net se pojavljuju u predviđenom prostoru i komentari posjetitelja.

(12) Svaki posjetitelj je svjestan, razumije i prihvaća da CroPC.net uzima pravo, ali ne i obvezu nadgledati pojedine, a ne sve, komentare posjetitelja.

Posjetitelj jednako tako prihvaća ograničenost uredništva u pogledu vremena i sredstava u nadgledanju rasprave u prostoru predviđenom za komentare te si daje pravo, ali ne i obvezu, održavati raspravu u primjerenom tonu.

(13) Svi posjetitelji koji komentiraju, obvezuju se držati temeljnih principa etike, morala kao i pozitivnih propisa Republike Hrvatske, a što se pogotovo očituje u tome da neće objavljivati neprimjeren, nedopušten, uvredljiv i/ili zabranjen sadržaj, da neće objavljivati sadržaj na način da imitiraju ili pokušavaju imitirati uredništvo CroPC.net-a ili treću osobu, te da neće objavljivati sadržaj koji predstavlja povredu autorskih prava trećih osoba i/ili bi na bilo koji način mogao naštetiti trećim osobama.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

(14) Svi čitatelji CroPC.net-a su svjesni, razumiju i pristaju na to da se CroPC.net kao i njegovi autori odriču svake odgovornosti glede izrečenog mišljenja, savjeta, preporuke, prijedloga ili prenesene vijesti.

(15) Upotreba i korištenje materijala je isključivo na vlastitu odgovornost.

(16) Kako bi doprinio raznolikosti tekstova i sadržaja koji objavljuje, CroPC.net s vremena na vrijeme daje upute i informacije o tome koje mogućnosti su dostupne na pojedinim programima, operativnim sustavima ili sklopovlju uređaja.

(17) CroPC.net i njegovi autori se odriču svake odgovornosti na osnovi danih uputa i ne jamče za uspješan ishod istih.

(18) Odricanje od odgovornosti i prihvaćanje iste od strane posjetitelja uključuje, ali se na istu ne ograničava, i svaki uzrok štete koja nastane radnjom ili propustom korisnika, uredništva ili treće strane, svakim brisanjem ili oštećivanjem podatka, neočekivanomgreškom, prijenosom podataka, preuzimanjem s bilo kojeg mjesta na Internetu, snimanjem, bugom, virusom ili drugim oblikom malicioznog programa.

(19) Odricanje od odgovornosti i prihvaćanje iste od strane posjetitelja uključuje, ali se na nju i ne ograničava, svaku štetnu radnju koja bi posljedično prouzročila štetu imovinskog i/ili neimovinskog karaktera, povredu ugovorne ili kakve druge obveze te uništenje, brisanje, nedopušteno raspolaganje, korištenje, neovlaštenu izmjenu i prijenos bilo kojeg podatka posjetitelja ili treće strane.

(20) Za nijednu od navedenih posljedica, CroPC.net niti autori članaka ne mogu odgovarati.

(21) Nadalje, CroPC.net ne snosi nikakvu odgovornost, niti je može snositi, glede eventualnih pravnih odnosa koji bi mogli nastati između oglašivača i posjetitelja. Sadržaj prikazan u oglasima ne predstavlja nikakvo mišljenje ili stajalište kako CroPC.net-a, tako i njegovih autora.

IZJAVA O KOLAČIĆIMA

(22) Kolačići su male datoteke s podacima poslane s mrežnog servera pretraživaču na vašem računalu. Pretraživač izvještava server kada sljedeći put posjetite iste mrežne stranice. Kolačići omogućuju portalu CroPC.net da pohrani sklonosti i slijedi trendove korištenja mrežnih stranica na temeljenoj osnovi.

(23) Portal CroPC.net koristi internetske kolačiće (cookies) kako bi vam pružio najbolje korisničko iskustvo, poboljšao funkcionalnost stranice te prikazao sustav oglašavanja. Više informacija i mogućnostima internetskih kolačića pročitajte ovdje.

NAGRADNI NATJEČAJ I OSOBNI PODACI

(24) Svi sudionici nagradnog natječaja pristaju na davanje osobnih podataka portalu CroPC.net za upotrebu u nagradnom natječaju. CroPC.net ih ima neograničeno pravo upotrebljavati za svrhe nagradnog natječaja, a pogotovo za obavješćivanje o uvjetima natječaja, o izmjenama uvjeta, o proglašenju pobjednika i slično.

(25) CroPC.net se obvezuje da navedene podatke iz točke 24. neće koristiti u komercijalne svrhe, a pogotovo za slanje spam poruka, promotivnih poruka koje se ne šalju zajedno s informacijama iz članka 24. te za drugi neželjeni sadržaj.

ZAVRŠNE ODREDBE

(26) CroPC.net je ovlašteno i zadržava pravo izmijeniti Uvjete korištenja bez navođenja razloga, prethodne najave ili naknadne notifikacije. CroPC.net se obvezuje isključivo navesti datum zadnje izmjene Uvjeta korištenja.

Ažurirano: 1. siječnja 2019. godine.

Game Zone

Izaberite jednu od igara i otkrijte vaše sposobnosti. Ovdje možete naći arkadne igre, akcijske igre, sportske igre, logičke igre, stare igre, zabavne igre. Velika kolekcija shockwave i flash igrica. Mozgalice, pucanje, hodaj, trči, leti, vozi, skupljaj!

No images found. 

CroPC.net magazin u Glasu Slavonije

Svakog petka u Glasu Slavonije pratite magazin CroPC.net!

Svakog petka portal CroPC.net servira najzanimljivije sadržaje s portala CroPC.net u dnevnim regionalnim novinama Glas Slavonije. Trenutno na dvije stranice, na tjednoj bazi čitajte najzanimljivije vijesti, testove, kao i druge novosti i zanimljivosti iz svijeta mobitela, tableta, računala i inih tehnologija. Glas Slavonije kao dnevni list izlazi još od 1920. godine, a danas slovi kao najpopularnije i najčitanije regionalne dnevne novine Slavonije i Baranje. CroPC.net kao redovita tehnološka rubrika dodatno je podigla i obogatila sadržaj dnevnih novina.

Za brzo prebacivanje na portal CroPC.net unutar Glasa Slavonije i magazina CroPC.net pronaći će te i QR kod. Jednostavnim skeniranjem koda bit ćete odvedeni na CroPC.net portal.

Sponzorstva

CroPC.net kao portal i tiskani medij uvijek je otvoren za suradnje, partnerstva i sponzorstva. Svojim radom nastojimo pružiti podršku svim relevantnim, poznatim, ali i onim manje poznatim događajima, konferencijama, projektima. Pored konferencija, CroPC portal aktivno i vrlo rado surađuje, promovira, sponzorira i potpomaže domaće programske, poduzetničke i ine projekte. Ukoliko smatrate da CroPC portal može i Vama pomoći kao sponzor budite slobodni obratiti nam se pomoću kontakt forme ili na info (at) cropc.net.

U zadnjih nekoliko godina CroPC portal medijski je pratio i promovirao, bio medijski pokrovitelj ili na neki drugi način pomogao i surađivao s mnogobrojnim konferencijama. Među mnogobrojnim projektima možemo istaknuti:

 • IBM Forum,
 • WinDays
 • PRO.PR
 • INFO sajam,
 • CARNet CUC,
 • Startup Island
 • Cisco Connect,
 • WebStrategija,
 • KulenDayz
 • Sagena Security Day
 • The Geek Gathering
 • Telecom, Media & Technology Arena
 • Aviation Business Arena
 • i mnoge druge

Impressum

Naslov publikacije:
CroPC.net

Domena:
www.cropc.net

Osvježavanje:
svakodnevno

Osnivač i glavni urednik:
Marin Režić, mag.ing.el.

Stalni suradnici:
Marko Režić (gaming)

Povremeni suradnici:
Sanja Ledinek (vijesti)

ISSN:
1846-8675

Izdavač:
Režić Media

Svi sadržaji objavljeni na web portalu CroPC.net ne smiju se prenositi niti reproducirati bez suglasnosti Izdavača.

 

Kako je sve krenulo...

Ideja o portalu CroPC.net krenula je još davne 2003. godine kao tada projekt srednjoškolskog učenika, sada glavnog urednika Marina Režića, magistra inženjera elektrotehnike. Stranice svoj rad kao pilot projekt Internet stranica o računalima i srodnim tehnologijama nastavljaju čak tri godine, do sredine 2006. godine, kada dolazi do razvoja projekta u portal CroPC.net. Tada je predstavljen internetski medij o ICT industriji, tehnologijama i modernom životnom stilu pod imenom CroPC.net. Portal je službeno predstavljen i započeo s radom u nedjelju 28. svibnja 2006. godine

Odmah od početka svoga rada, a zahvaljujući iskustvima iz projektne faze, portal je nizao uspjehe. Ostvarene su mnogobrojne suradnje, a broj posjetitelja i čitatelja rastao je eksponencijalno. Na samom početku postavili smo jasan cilj: pružiti posjetiteljima uvid u zadnja zbivanja iz tehnološkog svijeta, a kasnije razvojem portala i iz svijeta automobila, stanovanja i modernog životnog stila bez suvišnog teksta i nepotrebnih informacija. Sadržaj nastojimo pisati tako da je je jasan svima, a svi tekstovi su raspoređeni u desetak kategorija nudeći vam pregled onih sadržaja koji vas zanimaju.

CroPC

Izgled portala CroPC.net uvijek smo krojili sukladno razvoju tehnologija i trendova. Slika iznad prikazuje snimku portala kako je izgledao u prvoj godini svoga djelovanja. Kako nam je izgled visoko na listi prioriteta, njega smo gotovo konstantno nadograđivali, a ponekada i temeljito mijenjali. Izgled kojeg upravo sad gledate postavljen je u prosincu 2021. godine, a ukoliko imate želju pogledati naše prethodne izglede, to možete učiniti na stranicama HAW-a.

Tiskano izadnje - Glas Slavonije

Od veljače 2013. godine CroPC.net ima i svoje tiskano izdanje u sklopu dnevnih novina Glas Slavonije, koje su ujedno najčitanije regionalne novine Slavonije i Baranje. S obzirom kako smo mi jedini tech medij iz istočne Hrvatske, ova suradnja bila je prirodna, a njen plod je taj da na tjednoj bazi CroPC.net u tiskanom izdanju donosi najnovija zbivanja, testove uređaja i druge zanimljive sadržaje na dvije stranice svakog petka.

CroPC

Partneri

Potencijal i kvalitetu portala CroPC.net već su u prvim danima rada prepoznali mnogi. Prije svega tu je naš sponzor Avalon, koji nam pruža siguran smještaj stranica. Do danas ostvarene su mnogobrojne suradnje sa medijima i tvrtkama, među kojima su: Alfacar, Autozubak, Bosch, Cool Rooms, Cooler Master, D-Link, Dell, Epson, Garmin, Hrvatski Telekom, Iskon, Knauf, LG, Lenovo, Liqui Moly, Logitech, Nokia, Otpima Telekom, PBZ, Remix Osijek, Sony, Tim Kabel, Zagrebačka Banka, Sonax, Škojo Automobili, i brojni drugi. Osim navedenih suradnji, portal CroPC.net primio je brojene pohvale na račun uspješnog i kvalitetnog rada. Trenutno sam portala surađuje s povećim brojem renomiranih tvrtki, a ukoliko ste zainteresirani za suradnju sa portalom CroPC.net - slobodno nas kontaktirajte.

Vaš doprinos

Od samih početaka čitatelji su nam na prvom mjestu, najvažnija karika u radu svakog medija, portala. Iz tih razloga, portal CroPC se za svo vrijeme rada uvijek prilagođavao svojim čitateljima. Ukoliko imate kakav prijedlog, pohvalu, kritiku, ili nam se jednostavno želite javiti, slobodno to učinite, a mi ćemo Vam se nastojati javiti u najkraćem mogućem roku.

Prijatelji portala

Rad svakog portala očituje se i u njegovom zajedničkom djelovanju i suradnji s drugim medijima. CroPC.net je surađivao sa mnogobrojnim kvalitetnim i renomiranim portalima, magazinima, novinama i drugim medijima, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Trenutno surađujemo s magazinom Poduzetnik te novinama i portalom Glas Slavonije.

 

Marketing

CroPC Marketing

Zašto se reklamirati na Internetu

Brojni su razlozi zašto se pored ostalih medija reklamirati na Internetu, kao neke od njih možemo samo navesti: veliki broj korisnika interneta (koji u Hrvatskoj konstantno raste), vaša je reklama na našem portalu vidljiva 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, vaša reklama je usmjerena ciljanoj publici koju interesira vaša kampanja, reklame na internetu (banneri i članci) su najbrži način reklamiranja – fleksibilnost i realizacija u najkraćem roku, itd. Ovo su samo neki od razloga, no postoji ih još nebrojeno, a iza njih stoje mnoge ugledne agencije koje se bave statistikom i istraživanjima.

Zašto izabrati CroPC

Sve što smo već naveli vrijedi i za CroPC portal, no sve to uz jedan veliki plus – povoljne cijene i doseg do ciljanih skupina. Oglašavanje na Internetu ne rijetko zna biti veoma skupo, što na kraju dovodi do kontraproduktivnih rezultata. Mi u CroPC zato nudimo oglašavanje po veoma povoljnim cijenama, te Vam je isplativost zajamčena od naše strane. Osim navedenog, potpomažete rad ovog portala i ljudi iza njega.

Što nudimo?

Kreirali smo jedinstveni "Meida paket" - cjelokupnu uslugu oglašavanja koja objedinjuje reklamne bannere, promotivne članke i obvjave u više medija! Paket je prilagođen svim tvrtkama – malim, srednjim i velikim. Iskoristite je i vi!

Cijene oglašavanja

Za sve pojedinosti oko cijena oglašavanja molimo Vas da nas kontaktirate.

Do koliko ćemo ljudi doći?

Jednom riječju - puno! Učinci našeg "Media paketa" mjere se i mjesecima nakon objava. Doći ćete do desetke tisuća čitatelja! Zvuči zanimjivo - i je! Slobdno nam se javite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. za više detalja.

Recenzije

Poslovi

Cijelu ponudu poslova pogledajte ovdje.

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2022. CroPC.net

                    

Preporučujemo: Avalon

Speedtest

ISSN: 1846-8675

Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.