Multimedija

Test: BenQ BL2420Z – monitor za posao, ured i rad

Tražite li uredski monitor koji će se svojim mogućnostima izdići iz mase - BenQ BL2420Z upravo je jedan takav
Tražite li uredski monitor koji će se svojim mogućnostima izdići iz mase - BenQ BL2420Z upravo je jedan takav

Iz radionica tvrtke BenQ, poznate prije svega po kvalitetnim monitorima za igranje, dobili smo na test novi 24-inčni Full HD model oznake BL2420Z, a namijenjen ponajprije uredskoj uporabi

Uredskih monitora na tržištu je zaista puno, a u velikom izboru i znalcima biti će teško snaći se. Stoga nas je ugodno iznenadio BenQ BL2420Z, monitor koji za svoje kriptične oznake krije dosta toga zanimljivog. Za razliku od tvrtkinih monitora iz serije XL za kojima žude pasionirani igrači, ovaj model namijenjen je kućnoj ili uredskoj upotrebi.

Ergonomija povrh svega
BL2420Z obiluje raznim ergonomskim značajkama i sitnicama koji zaista olakšavaju svakodnevni rad. Ovo će posebno doći do izražaja pri dugotrajnom, višesatnom radu u uredu. Površina zaslona je matirana što znači da na njemu nećete uočavati odsjaj prozorskog svjetla ili uredske rasvjete. Podešavanje je omogućeno u svim smjerovima – nosivi stup ima hod po visini od 14 cm, a možete ga zakretati do 45° lijevo ili desno te do 25° gore odnosno dolje. Da bi stvari bile još bolje, BL2420Z podržava mogućnost pivotiranja – iz uobičajenog vodoravnog položaja, ekran možete jednim pokretom ruke preokrenuti u uspravni. Idealno za čitanje ili pisanje dugih tekstova ili slične poslove. Kada se zaželite filmova ili tablica, ponovno ga lako vratite u uobičajenu poziciju. Sve ove mogućnosti idu u prilog prilagodljivosti, a svi oni koji sjede po 8, a i više sati za računalom, ovo će itekako cijeniti.

BL2420Z obiluje raznim ergonomskim značajkama i sitnicama koji zaista olakšavaju svakodnevni rad
BL2420Z obiluje raznim ergonomskim značajkama i sitnicama koji zaista olakšavaju svakodnevni rad

Praktičar
Osim ergonomije, BenQ BL2420Z donosi i još poneku sitnicu koji svakodnevni rad i život sa ovim monitorom čine jednostavnijim. Sa stražnje strane monitora uočit ćete kukicu na koju možete objesiti slušalice, a još jedan zgodan ergonomski detalj je ugrađeni senzor za svjetlo. Zahvaljujući njemu, monitor automatski podešava razinu osvjetljenja uvjetima koji vladaju u prostoriji.

Performanse za vrhunski doživljaj
Kvaliteta slike je izuzetno dobra – BenQ je u BL2420Z ugradio panel AMVA+ koji je po karakteristikama gotovo identičan najkvalitetnijim IPS panelima. Prevedeno, boje se prikazuju izuzetno vjerno, crna je zaista crna, a kut pod kojim gledate monitor ne mijenja kvalitetu prikaza. Ako niste zadovoljni tvorničkim postavkama, prikaz je lako moguće prilagoditi pomoću zaslonskog izbornika. Kao i drugi BenQovi monitori i ovaj dolazi s ugrađeniom zaštitom od titranja slike i funkcijama smanjenja emisije štetnog plavog svjetla, čime štedi vaš vid. Iako je to za jedan uredski ili kućni monitor nebitno napomenimo da je vrijeme odziva relativno visokih 7 milisekundi – drugim riječima, iako se možete na njemu i igrati, to nije primarna namjena ovog modela. Šlag na kraju je i fer cijena od kakvih nešto ispod 1.500 kuna, koliko monitor košta u Linksu. Tražite li uredski monitor koji će se svojim mogućnostima izdići iz mase - BenQ BL2420Z upravo je jedan takav.

Izbor urednika...

Koje aluminijske naplatke odabrati i kako se brinuti o njima?
Savjetujemo
Kako spremiti i sačuvati zimske gume za sljedeću sezonu?
Savjetujemo
Test: Logitech G433
moćne i ljepe
Test: Garmin DriveAssist 51 LMT-S
revolucija navigacije
Test: Huawei P20 Pro
vidite više
Test: RaceChip GTS
oslobodite snagu automobila
Test: Škoda Karoq Style 1.6 TDI
češka ofenziva

CroPC.net© 2006 - 2018. CroPC.net

Preporučujemo: Avalon | Produkcija: Rezic.hr

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2017. CroPC.net

ISSN: 1846-8675