Mobiteli i tableti

Test: Lenovo A Plus – telefon za šaku kuna

Vipnet u svome web shopu nudi Lenovo A Plus za svega 399 kuna
Vipnet u svome web shopu nudi Lenovo A Plus za svega 399 kuna

Isprobali smo pametni telefon Lenovo A Plus koji se u Vipnetu nudi za svega 399 kuna, a za taj iznos nudi i više no što se očekuje

Pametni telefoni za ne toliko zahtjevne korisnike redovno se nude po prilično povoljnim cijenama. Međutim, Lenovo A Plus kojeg Vip nudi za svega 399 kuna zasigurno je jedan od najpovoljnijih telefona na tržištu uopće, čak i po mjerilima onih koji traže što povoljniju cijenu. Za taj iznos dobivate više no solidan telefon koji će i one najštedljivije uvesti u svijet pametnih telefona.

Šaka kuna
Naš osvrt započet ćemo cijenom, jer ona je nekako i glavni adut ovog telefona. Dakle, Vipnet u svome web shopu nudi Lenovo A Plus za svega 399 kuna. Iako bismo malo toga očekivali od uređaja ove cijene, Lenovo A Plus nas je ugodno iznenadio. Razumljivo telefon je lišen ikakvog luksuza, ali zato donosi sve što nekom prosječnom korisniku treba. S obzirom na ovo blagdansko uskršnje vrijeme, ako ste u potrazi za telefonom – evo možda odlične prilike za to. Lenovo A Plus donosi po nama određeni generički izgled pametnog telefona. Kada biste zažmirili i morali zamisliti pametni telefon, to je upravo onako kako ga mi vidimo. Zaslon, kamera, nekoliko tipki – i to je u suštini to. Dakle, prednjom stranom dominira 4,5-inčni zaslon sa slabašnom rezolucijom od pomalo zaboravljenog standarda prije nekoliko godina 480 x 854 točaka. Iako se čini slabašnom, prikaz je iznenađujuće pristojan. Tomu u prilog ide i gustoća piksela od 218 točaka po inču. S obzirom na cijenu, ponavljamo 399 kuna, teško je ovdje uzeti nešto za loše. Dapače, kako smo i napisali, s obzirom na cijenu smo i ugodno iznenađeni. Stražnja strana donosi plastični pokrov sa zanimljivo perforacijom, a tamo je i glavana kamera razlučivosti 5 megapiksela. Ono prednja za selfije broji 2 megapiksela. Tipka za uključivanje, kontrolu glasnoće i tri kapacitivne tipke ispod zaslona sve je što ćemo pronaći na Lenovo A Plus.

Android
Lenovo A Plus u unutrašnjosti pokreće Mediatek MT6580 četverojezgreni procesor uz 1 GB radne memorije te 8 GB one za pohranu. Naravno, u spas uskaču memorijske kartice. Povrh svega nalazi se Android u svome Lollipop (verzija 5.1) izdanju. Android dolazi s prepoznatljivim Lenovo sučeljem koje zahtijeva minimalnu dozu privikavanja jer uvelike izgleda kao i generički Android. Uporaba uređaja u svakodnevnom radu je iznenađujuće praktična. Telefon većinu osnovnih funkcija odrađuje bez ikakvih poteškoća, dok će za one nešto kompliciranje zatražiti nešto strpljenja. Baterija će izgurati za cjelodnevno korištenje. Iako je to danas izuzetna rijetkost, Lenovo A Plus donosi mogućnost brze i jednostavne promijene baterije – dovoljno je tek skinuti stražnji poklopac i kao kod dobrih starih telefona promijeniti bateriju. Uzimajući sve navedeno u obzir i nevjerojatno nisku cijenu od 399 kuna u Vip web trgovini (inače je cijena 499 kuna), nemamo drugog izbora nego dići palac gore za Lenovo A Plus.

Izbor urednika...

Test: Sony Xperia XZ
ponovo na vrhu
Test: RaceChip Ultimate Connect
mala kutija za puno zabave
Test: Volkswagen Touran 1.6 TDI Trendline
obiteljska krstarica
Test: Liqui Moly Pro-Line Ansaug System Reiniger Diesel
čist zrak za „dizelaša“
Test: Logitech G Pro
elegantno igranje
Test: Volkswagen Golf 7 1.0 TSI
sasvim novo poglavlje
Temeljito operite auto nakon zime
Savjetujemo
ADATA A10050 Power Bank
prijenosno punjenje sa stilom
Test: Canon EOS M
ulaznica među profesionalce
est: Renkforce PL500D WiFi
Internet putevima struje
Savjetujemo: Liqui Moly Engine Flush i Liqui Moly Ceratec
čist motor je i dugovječan

Proljeće i vožnja i nova Škoda Octavia

Objavu dijeli CroPC.net (@tehnologija)

CroPC.net© 2006 - 2017. CroPC.net

Preporučujemo: Avalon | Produkcija: Rezic.hr

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2017. CroPC.net

ISSN: 1846-8675