Hardver

Test: Logitech M720 Triathlon – višezadaćnost na najjače

Miš se s uređajima povezuje pomoću bežične veze i majušnog prijamnika, odnosno putem popularne Bluetooth veze
Miš se s uređajima povezuje pomoću bežične veze i majušnog prijamnika, odnosno putem popularne Bluetooth veze

Radite li u isto vrijeme na više uređaja tada sigurno znate za problem s miševima između kojih se morate prebacivati, no uz Logitech M720 Triathlon riješite i taj problem

Današnji radni stol uvelike se razlikuje od onoga s početka dekade, a posebice od onoga s početka ovog tisućljeća. I dok je prije za radnim stolom dominirao jedan PC, odnosno stolno računalo, sada je situacija takva da u isto vrijeme pored računala imamo prijenosnik, tablet, pametni telefon, a neki od nas i više od toga. I dok mučimo muku s organizacijom prostora po stolu, tu je i problem s periferijom, a posebice mišem bez kojeg rad na računalu, ali i na prijenosniku teško možemo zamisliti.

Jedan za sve
Logitech kao svjetski lider u proizvodnji računalne periferije na test nam je poslao miš M720 Triathlon. Nakon prošlotjednog vrhunskog gamerskog miša, ovaj nam se pokazao kao vrhunski uredski i namijenjen ponajviše onima koji rade istovremeno s više uređaja. Naime, baš kao prvi triatlonac, tako se i Logitech M720 Triathlon seli s jednog uređaja na drugi. Dovoljno je napraviti jedan klik – i miš je već povezan s drugim uređajem. Jasno, uz takve mogućnosti produktivnost nam je podignuta na viši nivo. Miš se s uređajima povezuje pomoću bežične veze i majušnog prijamnika, odnosno putem popularne Bluetooth veze. S ovom potonjom varijantom povezivanja, miš ćemo bez problema povezati na tablet, pametni telefon, pa i na pametni televizor ako to poželite. Osim efikasnog višezadaćnog rada miš donosi i još jednu funkcionalnost o kojoj ćete postati ovisni. Zove se Hyperscroll, a baš kako joj i naziv sugerira – omogućava brzo skrolanje po webu i dokumentima u ovisnosti o brzini kojom pokrenemo središnji kotačić. Jednostavno genijalno!

Baterija koja traje
Nakon isticanja najvažnijih funkcija, dotaknuti ćemo se i izgleda. Naime, miš je oblikovan i dizajniran ergonomski za dešnjake i kao takav izvrsno će sjesti u dlan. Miš stiže u zanimljivom i minimalističkom pakiranju uz pomoć kojeg miš možemo isprobati i prije kupnje, tj. možemo vidjeti kako nam sjeda u dlan. Očekivano, materijali su kvalitetni i općenito miš odiše kvalitetom te kao takav ulijeva povjerenje u trajnost. Baterija koja pogoni miš je klasična AA, a potrajat će do čak dvije godine! Iako to uredske korisnike baš i ne zanima, spomenuti ćemo i osjetljivost optičkog senzora od 1.000 DPI. Cijena od 50 eura također je i više no fer s obzirom na mogućnosti.

Miš je oblikovan i dizajniran ergonomski za dešnjake i kao takav izvrsno će sjesti u dlan
Miš je oblikovan i dizajniran ergonomski za dešnjake i kao takav izvrsno će sjesti u dlan

Izbor urednika...

Koje aluminijske naplatke odabrati i kako se brinuti o njima?
Savjetujemo
Kako spremiti i sačuvati zimske gume za sljedeću sezonu?
Savjetujemo
Test: Logitech G433
moćne i ljepe
Test: Garmin DriveAssist 51 LMT-S
revolucija navigacije
Test: Huawei P20 Pro
vidite više
Test: RaceChip GTS
oslobodite snagu automobila
Test: Škoda Karoq Style 1.6 TDI
češka ofenziva

Unesite boje u život

Objavu dijeli CroPC.net (@tehnologija)

CroPC.net© 2006 - 2018. CroPC.net

Preporučujemo: Avalon | Produkcija: Rezic.hr

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2017. CroPC.net

ISSN: 1846-8675