Njuškalo

FlixBus nastavlja s akvizicijama

U 2015. godini, FlixBus je preveo 20 milijuna putnika diljem Europe
U 2015. godini, FlixBus je preveo 20 milijuna putnika diljem Europe
U 2015. godini, FlixBus je preveo 20 milijuna putnika diljem Europe

Nakon akvizicije s Megabusom, FlixMobility („FlixBus“) i Deutsche Post DHL Group najavili su u srijedu, novu akviziciju ˝Postbusa˝, međunarodne mreže autobusnih linija iz Deutsche Post DHL gupe

Od 1. studenog 2016. godine, integrirati će se prve Postbus usluge u međunarodnu FlixBus mrežu. Kroz dugoročnu marketinšku i prodajnu suradnju, obje tvrtke nastoje zajedno razviti nove segmente za potrošače, ali i za njihovu poslovnu politiku.

FlixBus je europski međunarodni operater koji pruža usluge prijevoza i dio je brenda FlixMobility. Ovaj start-up osnovan je i lansiran u Njemačkoj nakon deregulacije njemačkog tržišta 2013. godine. Uz 100.000 dnevnih veza u 900 destinacija i 20 zemalja, Flixbus predstavlja najveću mrežu međunarodnih autobusnih linija. Deutsche Post Mobility kao dio grupacije Deutsche Post DHL Group, svjetski vodeće logističke tvrtke, u Hrvatskoj prepoznatljive upravo po logističkom brendu DHL Hrvatska – u Njemačkoj posluje pod imenom ˝Postbus˝ te predstavlja međunarodne autobusne linije u 120 destinacija unutar Njemačke, al i prema susjednim državama.

Do kraja ove godine, FlixBus će proširiti usluge prema europskoj regiji. Manji i srednji gradovi profitirati će od boljeg pristupa zelenoj mreži što znači da će cjelokupno širenje FlixBus mreže imati za posljedicu i bolju povezanost Hrvatske i drugih europskih gradova i država međusobno.

„U cilju nam je privući putnike koji su navikli na vožnje u privatnoj organizaciji, upravo na javni, autobusni prijevoz. Da bi to postigli važno je razviti atraktivnu ponudu također i iz manjih mjesta, a ne razvijati paralelnu ponudu između velikih gradova. Prema tome, potrošači će moći iskoristiti sve prednosti ovog spajanja i još bolje i čvršće mreže linija˝, izjavio je André Schwämmlein, osnivač i direktor FlixMobility grupe.

U predstojećoj dugoročnoj prodajnoj i marketinškoj suradnji, FlixBus proizvodi i usluge biti će implementirani kod 5.000 Post prodajnih partnera. U isto vrijeme Deutsche Post proizvodi biti će implementirani u FlixBus medijske kanale.

„Razvijamo dugoročnu sinergiju i suradnju sa svjetskim predvodnikom u pružanju logističkih usluga. Samim time, privući ćemo potpuno novu ciljanu skupinu za naš mladi brend te dugoročno privući nove putnike u zelenu mrežu˝, izjavio je André.
U pilot projektu, Deutsche Post je već testirao dostave u istom danu međugradskim prijevozom između Hamburga i Berlina. ˝Zajedno s FlixBusom, trenutno analiziramo kako proširiti ovu uslugu dostave unutar 24 sata putem autobusnih linija i postaviti je na tržištu logistike˝, izjavio je Joachim Wessels, direktor Deutsche Post Mobilitya

U 2015. godini, FlixBus je preveo 20 milijuna putnika diljem Europe. Do kraja 2016. godine očekuje se porast od 50% i ukupno 30 milijuna putnika. Inspiriran trendom dijeljenih prijevoza, FlixBus nudi održivi način putovanja prihvatljivm svačijem džepu. Kontrolom karata putem QR-kodova, koje više ne moraju biti tiskane na papiru, kupovinom karata putem mobilne aplikacije te upravljanje informacijama o mogućem kašnjenju na putu, GPS koji prati vozila ili dinamičnim cijenama poput onih kod zrakoplovnih kompanija, FlixBus postavlja nove standarde u industriji.

Kao kombinacija tehnološkog start-upa, online prodajne platforme i prijevozničke tvrtke, FlixBus surađuje s tradicionalnim malim i srednjim poduzećima. Kroz ovaj međunarodni jedinstveni poslovni model za brzi rast i razvoj, FlixBus je već uspostavio i domaću mrežu linija unutar Njemačke, Francuske, Italije i Nizozemske kao i međunarodne linije prema trenutnih 20 zemalja. Ove godine, plan je ovu ˝zelenu formulu˝ implementirati u zemlje srednje i istočne Europe.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.