Hrvatska

Održana konferencija za medije u povodu skorašnjeg Animafest Zagreb 2017.

U Kulturno Informativnom Centru održana je konferencija za medije u povodu skorašnjeg 27. Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb 2017. čiji će raznovrstan i bogat program od 5. do 10. lipnja Zagreb iznova potvrditi svjetskim središtem umjetničke animacije

Program Animafesta Zagreb 2017. predstavili su umjetnički ravnatelj festivala Daniel Šuljić, producentice festivala Paola Orlić i Matea Milić, te član selekcijske komisije Studentskog natjecanja Marko Dješka, dok je novu festivalsku lokaciju, kultnu zagrebačku Kinoteku, uz već prepoznatljive Kino Europa i Kino Tuškanac, najavio zamjenik pročelnika Ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba, Tedi Lušetić. O ovogodišnjoj festivalskoj ilustraciji i špici govorio je autor Goran Radošević, a o filmu «Ježeva kuća» redateljica Eva Cvijanović koja se okupljenim predstavnicima medija obratila putem video veze.

Osim natjecateljskih, Animafest će publici ponuditi i brojne tematske, popratne i posebne programe i događanja. Jedna od središnjih tema odnos je stripa i animacije.

Pored tradicionalnih lokacija, kina Europa i Tuškanac, projekcije Animafesta 2017. odvijat će se i na novoj lokaciji Kinoteke koju je predstavio Tedi Lušetić, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

O organizaciji je dalje naveo: "Svi smo bili oduševljeni Open Airom na Zrinjevcu jer nas raduje izlazak animacije izvan kino dvorana i približvanje obiteljima. Ideja organizatora o Animaciklu je fenomenalna" - naglasio je Lušetić.

Izbor urednika...

Test: Chemical Guys EcoSmart
pranje, zaštita i sjaj u jednom potezu
Test: Volkswagen Golf 2.0 TDI Highline