Softver i aplikacije

Skype odlazi sa mobitela

Pomalo neočekivano Skype odlučio prestati sa razvojem aplikacije namijenjene mobilnim uređajima
Skype odlazi sa mobitela - Pomalo neočekivano Skype odlučio prestati sa razvojem aplikacije namijenjene mobilnim uređajima

Pomalo neočekivano Skype odlučio prestati sa razvojem aplikacije namijenjene mobilnim uređajima

Nakon izdavanja nove verzije svoje aplikacije za računala temeljena na Windowsima, Skype je objavio kako povlači verzije svojeg VoIP klijenta za mobilne uređaje temeljene na Windows Mobileu i Skype Lite namijenjen uređajima s podrškom za Javu, uključujući Android. Tvrtka je povukla verzije Skypea za Windows Mobile i Javu sa svojih stranica za presnimavanje, no postojeći korisnici moći će i dalje koristiti sve mogućnosti kao i do sada.

Kao razlog za ovu odluku u tvrtki navode kako nisu bili zadovoljni radom tih aplikacija, odnosno nisu pružale odgovarajuće kvalitetno iskustvo u korištenju Skypea. Kod Skype Litea problem je dostupnost u samo određenim zemljama, a istovremeno za brojne uređaje temeljene na Symbianu postoji alternativna verzija prilagođena tom operativnom sustavu. Za verziju namijenjenu Windows Mobileu u Skypeu navode poteškoće u održavanju istog ponašanja softvera na različitim uređajima.

Prema procjenama nezavisnih stručnjaka, glavni razlog za ovu odluku je partnerstvo Skypea s mobilnim operaterima, poput nedavno najavljene suradnje s Verizoneom, kroz koju bi trebao ponuditi svoje aplikacije na mnoštvu različitih uređaja u ponudi tog operatera.

Izbor urednika...

Koje aluminijske naplatke odabrati i kako se brinuti o njima?
Savjetujemo
Kako spremiti i sačuvati zimske gume za sljedeću sezonu?
Savjetujemo
Test: Logitech G433
moćne i ljepe
Test: Garmin DriveAssist 51 LMT-S
revolucija navigacije
Test: Huawei P20 Pro
vidite više
Test: RaceChip GTS
oslobodite snagu automobila
Test: Škoda Karoq Style 1.6 TDI
češka ofenziva

Unesite boje u život

Objavu dijeli CroPC.net (@tehnologija)

CroPC.net© 2006 - 2018. CroPC.net

Preporučujemo: Avalon | Produkcija: Rezic.hr

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2017. CroPC.net

ISSN: 1846-8675