Softver i aplikacije

Skype odlazi sa mobitela

Pomalo neočekivano Skype odlučio prestati sa razvojem aplikacije namijenjene mobilnim uređajima
Skype odlazi sa mobitela - Pomalo neočekivano Skype odlučio prestati sa razvojem aplikacije namijenjene mobilnim uređajima

Pomalo neočekivano Skype odlučio prestati sa razvojem aplikacije namijenjene mobilnim uređajima

Nakon izdavanja nove verzije svoje aplikacije za računala temeljena na Windowsima, Skype je objavio kako povlači verzije svojeg VoIP klijenta za mobilne uređaje temeljene na Windows Mobileu i Skype Lite namijenjen uređajima s podrškom za Javu, uključujući Android. Tvrtka je povukla verzije Skypea za Windows Mobile i Javu sa svojih stranica za presnimavanje, no postojeći korisnici moći će i dalje koristiti sve mogućnosti kao i do sada.

Kao razlog za ovu odluku u tvrtki navode kako nisu bili zadovoljni radom tih aplikacija, odnosno nisu pružale odgovarajuće kvalitetno iskustvo u korištenju Skypea. Kod Skype Litea problem je dostupnost u samo određenim zemljama, a istovremeno za brojne uređaje temeljene na Symbianu postoji alternativna verzija prilagođena tom operativnom sustavu. Za verziju namijenjenu Windows Mobileu u Skypeu navode poteškoće u održavanju istog ponašanja softvera na različitim uređajima.

Prema procjenama nezavisnih stručnjaka, glavni razlog za ovu odluku je partnerstvo Skypea s mobilnim operaterima, poput nedavno najavljene suradnje s Verizoneom, kroz koju bi trebao ponuditi svoje aplikacije na mnoštvu različitih uređaja u ponudi tog operatera.

Izbor urednika...

Test: Nokia 3310
povratak legende
Test: Škoda Kodiaq 2.0 TDI 4X4 DSG
Škodin velikan
Isprobali smo: Igranje na laptopu
najbolje gaming iskustvo uz ASUS
Savjetujemo: FOLIATEC Bremssattel Lack Set
detalj za bolji izgled
Test: Mazda 3 Sedan 2.0 G120
male velike promijene
Test: Sony Xperia XZ Premium
srebrna strijela
Test: Suzuki Swift GLX 1.0 SHVS
ušminkani zvrk

CroPC.net© 2006 - 2017. CroPC.net

Preporučujemo: Avalon | Produkcija: Rezic.hr

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2017. CroPC.net

ISSN: 1846-8675