Njuškalo

Epsonovi pisači i rješenje PaperLab uvršteni u „Good Design Best 100“

Nagrada „Good Design“ priznanje je za proizvode koji pridonose i obogaćuju življenje i društvo
Nagrada „Good Design“ priznanje je za proizvode koji pridonose i obogaćuju življenje i društvo
Nagrada „Good Design“ priznanje je za proizvode koji pridonose i obogaćuju življenje i društvo

Epson objavljuje kako su tintni pisači (EcoTank ITS) ET-4750, L6190/L6191/L6198 i ET-2750 te rješenje (za suhu reciklažu papira u uredu) PaperLab A-8000 uvršteni u popis „Good Design Best 100“

Nagrada „Good Design“ priznanje je za proizvode koji pridonose i obogaćuju življenje i društvo. Epsonu je u 2017. dodijeljeno ukupno sedam ovih nagrada, uključujući i dvije za video projektore, četiri za pisače te za uredski sustav za reciklažu papira. U popis najboljih stotinu proizvoda uvršteni su najbolji među najboljima.

Proizvodi i rješenja s popisa najboljih stotinu biti će izloženi na manifestaciji „Good Design Exhibition 2017“ (G Exhibition) koja će biti održana u Tokiju od 1. do 5. studenoga. Ti proizvodi i rješenja ulaze u konkurenciju za priznanja „Good Design Grand Award“, „Good Design Gold Award“ i „Good Design Special Awards“. Pobjednici će biti proglašeni 1. studenoga.

Manabu Kawahara, glavni voditelj za dizajn u Epsonovom odjelu poslovanja ispisnih rješenja kaže: „Naši su korisnici puni pohvala za pisače visokog kapaciteta Ink Tank jer mogu ispisivati koliko god im je to potrebno bez briga o troškovima. Promislili smo sve detalje izgleda i funkcionalnosti modela ET-4750, L6190/L6191/L6198 i ET-2750. Ovi pisači predstavljaju novu generaciju tintnog ispisa i nude mnogo više od same uštede. Kompaktni su, stilski dotjerani, jednostavni za korištenje, uklanjaju nelagodu koju korisnik osjeti kada ostane bez tinte. I dalje ćemo kroz ispis poboljšavati kvalitetu življenja i rada korisnika, konstruirati ćemo pisače koji nadmašuju njihova očekivanja“.

Tintni pisači ET-4750, L6190/L6191/L6198, ET-2750

Višenamjenski A4 pisač funkcionira s velikim spremnicima za tintu te se odlikuje produktivnošću i ekonomičnošću. Spremnici i bočice s tintom konstruirani su za brzo dopunjavanje bez mrljanja, a pisač je jednostavan za uporabu. Spremnici s tintom smješteni su s prednje strane kućišta čime je poboljšana dostupnost uređaja te je jednostavnije provjeriti razine tinte. Potrebno je samo umetnuti bočicu i mehanizam sam odrađuje posao dopunjavanja tintom. Spremnici su malo izbočeni iz kućišta što zaokružuje dojam o njihovom velikom kapacitetu, a jednostavne zaobljene linije kućišta naglašavaju robusnost i izdrživost te se savršeno uklapaju u svako okružje.

Komentar sudaca: Višenamjenski tintni A4 pisači sa spremnicima za tintu visokog kapaciteta raspršili su nezadovoljstvo iskustvom tintnog ispisa. Epson je prilagodio ove modele tako da riješe problem nedostatka tinte i problem visoke cijene tintnih uložaka. Spremnici za tintu smješteni su s prednje strane kućišta. Oblik i boja spremnika nisu nametljivi te se jedinica odlučno uklapa u kućište pisača. Spremnike je jednostavno dopuniti i jednim je pogledom moguće utvrditi koliko je tinte ostalo u njima. Oblikovanje je istovremeno lijepo i funkcionalno. K tome, bočice su konstruirane za sprečavanje slučajnog dopunjavanja pogrešnog spremnika. Dizajn bočica je beskompromisan. Auto-stop mehanizam sprečava curenje tinte u trenutku kada se bočica odvoji od spremnika, čak i kada je bočica okrenuta naopako. Svidio nam se i prilagodljivi upravljački panel, mekane linije kućišta te gladak, čist izgled.

Prvo uredsko rješenje za proizvodnju papira suhim postupkom za sigurno uništavanje dokumenata i produkciju novih, praznih listova papira
Prvo uredsko rješenje za proizvodnju papira suhim postupkom za sigurno uništavanje dokumenata i produkciju novih, praznih listova papira
Prvo uredsko rješenje za proizvodnju papira suhim postupkom za sigurno uništavanje dokumenata i produkciju novih, praznih listova papira

PaperLab A-8000 (dostupan samo u Japanu)

Prvo uredsko rješenje za proizvodnju papira suhim postupkom za sigurno uništavanje dokumenata i produkciju novih, praznih listova papira. Epsonova tehnologija suhih vlakana omogućava proizvodnju papira bez velikih količina vode, što inače zahtijeva standardni postupak. Stroj se ne priključuje na dovod vode te ga je zbog toga moguće postaviti bilo gdje u uredu. PaperLab unaprjeđuje radne procese u uredu tako što podiže razinu sigurnosti podataka, proizvodi papir u različitim formatima i bojama te smanjuje negativan utjecaj na okoliš.

Komentar sudaca: Puno se govori o uredu bez papira. PaperLab je izuzetno rješenje koje daje jedan od odgovora na pitanje o budućnosti uporabe papira u uredu. Posebno je vrijedna hvale mogućnost reciklaže rabljenog papira u uredu, čime se podiže razina sigurnosti podataka.

Ostali Epsonovi proizvodi s priznanjem Good Design Awards 2017:

  • Video projektor PowerLite 1795F
  • Serija video projektora EB-L1000
  • Poslovni tintni pisač Workforce Pro WF-3720/4720/4740
  • Tintni pisač EP-50V (dostupan samo u Japanu)
  • Višenamjenski A3 tintni pisač u boji WorkForce Enterprise WF-C20590/C17590

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Lenovo

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.