Ostale vijesti

Canon Europe predstavlja tri nova dalekozora s revolucionarnim sustavom stabilizacije slike

Tri nova modela nude raspon povećanja od 10x do 14x, pa korisnici mogu birati, bez obzira žele li primjerice promatrati aeromiting s veće udaljenosti ili gledati prirodu, za što je potrebno šire vidno polje
Tri nova modela nude raspon povećanja od 10x do 14x, pa korisnici mogu birati, bez obzira žele li primjerice promatrati aeromiting s veće udaljenosti ili gledati prirodu, za što je potrebno šire vidno polje

Novi proizvodi prvi imaju Canonov novi sustav stabilizacije slike (IS, Image Stabilization) s pomakom leća koji korisnicima nudi veću optičku kvalitetu i stabilnije iskustvo gledanja

Canon je poznat po svojoj stručnosti u optici i bogatoj ponudi objektiva EF te je jedini proizvođač koji nudi tehnologiju stabilizacije slike u cijeloj svojoj ponudi dalekozora, postavljajući standarde u dalekozorskoj tehnologiji. Korisnici tako prilikom duljeg i kraćeg gledanja i promatranja divljih životinja, sportskih mečeva ili prirode uživaju u vrhunskom iskustvu.

Sva tri modela krasi novitet u vidu dva načina stabilizacije slike. Standardni način stabilizacije slike smanjuje trešnju ruke dok korisnik pronalazi svoj objekt, a kad se jednom uoči objekt, napredni način stabilizacije slike omogućuje savršeno oštar pregled. Napredna stabilizacija slike korigira veće pomake ruku korisnika povezane s disanjem i sporim, ali većim pokretima koji se mogu pojaviti prilikom duljeg promatranja prirode s fiksne lokacije.

Čak i pri uvećanju od 14x impresivno smanjenje trešnje praktično povećava razlučivost i jasnoću prikaza. Novi modeli znatno smanjuju naprezanje vida i umor očiju koji se mogu javiti kad izostane stabilizacija slike.

Tri nova modela nude raspon povećanja od 10x do 14x, pa korisnici mogu birati, bez obzira žele li primjerice promatrati aeromiting s veće udaljenosti ili gledati prirodu, za što je potrebno šire vidno polje. Sve nove modele krasi minimalan fokus od oko 2 m, pa su savršeni za slučajeve kad se objekt iznenada premjesti bliže. Tada korisnici mogu nastaviti promatrati uz zadržavanje fokusa.

Canonov premaz Super Spectra služi za zadržavanje preciznosti i kontrasta boja kako bi objekti bili realno prikazani, a promatrač mogao uroniti u žive boje i kontraste objekta. Kombinacija leće za smanjenje dubine polja i optike s prizmom Porro II daju sliku visoke razlučivosti s niskom razinom smetnji u cijelom vidnom polju, tako da korisnici mogu uživati u vrhunskim detaljima od središta do ruba i općenito savršenoj slici.

Modeli 10x, 12x i 14x32 IS namijenjeni su ugodnom i lakom rukovanju te imaju diskretan nerefleksivan gumiran vanjski premaz s dovoljno mjesta za lako držanje tijekom istraživanja. Gumbi za odabir načina stabilizacije slike jedinstvenog su oblika i smješteni tako da se njima upravlja kažiprstom radi lakšeg rukovanja za korisnike s rukavicama. Korisnici mogu uživati u 10 sati neprestanog korištenja sa stabilizacijom[1] tako da se bilo koji model iz ove ponude može koristiti tijekom hodanja kroz šumu ili teško dostupnim područjima.

Kao prvi Canonovi dalekozori s najnovijim sustavom stabilizacije slike, ovi modeli nude lakše oštro promatranje nego ikad prije, otvarajući mjesto za nova i nenadmašna iskustva. Integracija Canonove tehnologije stabilizacije slike s objektivima EF i kvaliteta Canonove optike nude korisnicima najoštriju vizuru – vidjeti doista znači povjerovati kad se radi o novim proizvodima iz linije s naprednom stabilizacijom slike.

Izbor urednika...

Koje aluminijske naplatke odabrati i kako se brinuti o njima?
Savjetujemo
Kako spremiti i sačuvati zimske gume za sljedeću sezonu?
Savjetujemo
Test: Logitech G433
moćne i ljepe
Test: Garmin DriveAssist 51 LMT-S
revolucija navigacije
Test: Huawei P20 Pro
vidite više
Test: RaceChip GTS
oslobodite snagu automobila
Test: Škoda Karoq Style 1.6 TDI
češka ofenziva

CroPC.net© 2006 - 2018. CroPC.net

Preporučujemo: Avalon | Produkcija: Rezic.hr

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2017. CroPC.net

ISSN: 1846-8675