Njuškalo

IDC Adriatics - odabrani hrvatski IT direktori godine

IDC Adriatics je po drugi put dodijelio godišnje nagrade najboljim direktorima informatike u Hrvatskoj te proglasio najbolje IT projekte u javnom i privatnom sektoru u 2014. godini
IDC Adriatics - odabrani hrvatski IT direktori godine - IDC Adriatics je po drugi put dodijelio godišnje nagrade najboljim direktorima informatike u Hrvatskoj te proglasio najbolje IT projekte u javnom i privatnom sektoru u 2014. godini
IDC Adriatics - odabrani hrvatski IT direktori godine - IDC Adriatics je po drugi put dodijelio godišnje nagrade najboljim direktorima informatike u Hrvatskoj te proglasio najbolje IT projekte u javnom i privatnom sektoru u 2014. godini

IDC Adriatics je po drugi put dodijelio godišnje nagrade najboljim direktorima informatike u Hrvatskoj te proglasio najbolje IT projekte u javnom i privatnom sektoru u 2014. godini

Na sinoć održanoj svečanosti u zagrebačkom hotelu Antunović, najboljim u privatnom sektoru proglašen je Filip Ujević, direktor Sektora za informatiku i digitalizaciju poslovanja tvrtke Croatia osiguranje, dok je u javnom sektoru nagrađen Vandolin Palokaj, CIO (direktor informatike) Hrvatske pošte.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu Miroslav Mađarić (KBC Zagreb), Želimir Kozjak (Franck), Goran Ujević (Zvijezda), na čelu s predsjednikom žirija Borisom Sakačem (Adasit) nominirane projekte ocjenjivao je u 5 kategorija: inovativnost, upravljanje promjenom, troškovna učinkovitost, upravljanje projektom te transparentnost (za javni sektor) odnosno doprinos poslovnim rezultatima (za privatni sektor).

U konkurenciji javnih projekata ove godine natjecali su se APIS IT, Hrvatski zavod za javno zdravstvo te Hrvatska pošta, a upravo je ovaj posljednji projekt ocijenjen kao najbolji od strane stručnog suda. Riječ je o projektu „Virtualizacija poštanskih ureda" te za CIO osobu godine proglašen Vandolin Palokaj, direktor informatike Hrvatske pošte. U sklopu pobjedničkog projekta implementirana je infrastruktura privatnog oblaka ove tvrtke s ciljem da se u poslovanje u oblaku prebaci 1.040 poštanskih ureda s 2.150 aktivnih šalterskih radnih mjesta.

U konkurenciji projekata provedenih u privatnom sektoru, stručni ocjenjivački sud je nagradu dodijelio Filipu Ujeviću, direktoru Sektora za informatiku i digitalizaciju poslovanja Croatia osiguranja za projekt „Razvoj i implementacija vlastitog COINS CRM sustava". Osim integracije s core sustavom, razvoj CRM (customer relationship management) sustava potaknut je i potrebom za boljom mobilnošću (rad djelatnika na terenu), većom prilagođenošću interakcije s klijentima putem tableta te analitičkim zahtjevima kao što su analiza klijenata i proizvoda, ali i prodavača odnosno voditelja. Uz Croatia osiguranje, projekte u ovoj konkurenciji prijavili su i IT direktori tvrtki Adria MM produkcija, Allianz Zagreb, Kraš te Phoenix farmacija.

Brojne nominirane na svečanoj dodjeli nagrada pozdravili su Jan Siroky, potpredsjednik IDC-a i regionalni direktor za regiju srednje i istočne Europe, Bliskog istoka i Afrike te Ana Papež, regionalna direktorica IDC Adriaticsa koja je u svom govoru važnost koju nagrada ima za IT sektor u Hrvatskoj. „Drago mi je da smo nastavili tradiciju započetu prošle godine te da je IT struka ponovno pokazala interes za sudjelovanjem u nagrađivanju najboljih stručnjaka i IT projekata u Hrvatskoj. Ponosni smo na činjenicu da se ova nagrada u informatičkim krugovima već od milja naziva CIO Oscarom jer taj naziv između ostalog pokazuje i koliko ova nagrada znači IT sektoru. Da bi informatička industrija u Hrvatskoj mogla rasti i razvijati se, potrebni su dobri projekti koji imaju visoku poslovnu vrijednost, a još više su potrebni sposobni stručnjaci koji su u stanju provesti takve kompleksne projekte" izjavila je Papež.

IDC Adriatics je prošlog tjedna po prvi puta dodijelio nagrade najboljim CIO-ima i njihovim projektima u Bosni i Hercegovini, a u planu je i skoro širenje nagrade na ostale zemlje u regiji.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.