Njuškalo

Otvorena Učionica budućnosti u Osnovnoj školi Nikole Tesle u Mirkovcima

Jučer je u Osnovnoj školi Nikole Tesle u Mirkovcima otvorena treća po redu Učionica budućnosti, koju CARNet i Microsoft nakon Opatije i Zagreba zajedno otvaraju uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i športaJučer je u Osnovnoj školi Nikole Tesle u Mirkovcima otvorena treća po redu Učionica budućnosti, koju CARNet i Microsoft nakon Opatije i Zagreba zajedno otvaraju uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa

CARNet i Microsoft s partnerima, tvrtkama ASBIS i 3PRO, nastavljaju s uvođenjem tablet računala u hrvatske osnovne i srednje škole s ciljem povećanja inovativnosti u nastavi, osiguranja bolje komunikacije između učitelja i učenika te podizanja učinkovitosti procesa učenja. Sudjelovanjem u projektu Učionice budućnosti danas su učenici i nastavnici Osnovne škole Nikole Tesle u Mirkovcima dobili na korištenje tablet računala i pametnu ploču putem kojih će, uz korištenje interneta i multimedije, započeti s novim i kvalitetnijim načinom obrazovanja.

Tablet računala ravnatelju škole Anti Vidoviću uručio je Ivan Vidaković, direktor Microsoft Hrvatska te poručio: "Suradnja gospodarskog sektora i akademske zajednice nužna je za razvoj obrazovnog sektora te je širenje mreže Učionica budućnosti samo jedan od načina kojim to nastojimo postići, u suradnji s CARNet-om, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i partnerima. Microsoft kontinuirano ulaže u znanje i razvoj Hrvatske te ovim projektom želimo omogućiti mladim ljudima u Mirkovcima razvoj tehnoloških vještina i inovativnosti za vlastiti napredak i bolju budućnost. Uvođenje inovativnih tehnologija u škole povećava potencijale znanja u Hrvatskoj te povezivanje sa učenicima i nastavnicima iz ostalih područja Hrvatske, ali i svijeta."

Više o projektu Učionice budućnosti i kreiranju obrazovanja 21. stoljeća rekao je Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNeta: "Ova učionica samo je još jedan u nizu projekata kojima CARNet potiče naprednu upotrebu informacijsko-komunikacijskih tehnologija u obrazovanju, integrirajući tehnologiju i nastavne procese. Projekt Učionice budućnosti u Mirkovcima još je jedan korak ka stvaranju digitalno zrelih škola u Hrvatskoj".

U zajedničkom opremanju učionice ASBIS i Microsoft Hrvatska osigurali su 20 tableta s Windows 8.1 operativnim sustavom, pametnu ploču te instalaciju kompletnog programskog rješenja za upravljanje uređajima i interaktivnu edukaciju.

Petar Rastić, Prestigio Solution BDM za Hrvatsku prisutnima je objasnio: „Tvrtka ASBISC-Cr d.o.o. prepoznala je važnost projekta Učionica budućnosti koji nam je izuzetno bitan jer želimo biti jedan od začetnika pokretanja nove generacije škola u Hrvatskoj u kojima će se napredna tehnologija koristiti kao pomoćni i obrazovni alat".

Anto Vidović, ravnatelj Osnovne škole Nikole Tesle iskazao je zadovoljstvo što će njegovi učenici biti neki od prvih koji koriste napredne tehnologije u učenju. Naglasio je da će ova tehnologija koristiti svim učenicima te da su nastavnici prepoznali važnost njezinog uvođenja u nastavni proces zbog čega već postoji lista čekanja nastavnika za korištenje ove učionice.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.