A1

Canon dobio pet nagrada TIPA

Nedavno je Epson dobio nagradu za najbolji multifunkcijski fotopisača, a uz njega Canon je dobio čak pet TIPA-inih nagrada
Canon dobio pet nagrada TIPA - Nedavno je Epson dobio nagradu za najbolji multifunkcijski fotopisača, a uz njega Canon je dobio čak pet TIPA-inih nagrada
Canon dobio pet nagrada TIPA - Nedavno je Epson dobio nagradu za najbolji multifunkcijski fotopisača, a uz njega Canon je dobio čak pet TIPA-inih nagrada
Nedavno je Epson dobio nagradu za najbolji multifunkcijski fotopisača, a uz njega Canon je dobio čak pet TIPA-inih nagrada

TIPA-in žiri koji se sastoji od urednika 28 svjetskih časopisa o fotografiji i obradi slika iz petnaest zemalja i s pet kontinenata odabrao je čak pet Canonovih proizvoda kao pobjednike u raznim kategoriajma. Žiri se sastaje jedanput godišnje kako bi raspravljao o najnovijim proizvodima, a pri odabiru najboljih proizvoda i dodjeli nagrada u obzir uzima razne čimbenike, od inovativnosti do dizajna i ukupne kvalitete proizvoda.

Canon je tako dobio nagrade za:

  • najbolji DSLR fotoaparat osnovne klase: Canon EOS 100D
  • najbolji DSLR u kategoriji proizvoda za profesionalne korisnike: Canon EOS 6D
  • najbolji profesionalni DSLR objektiv: Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM
  • najbolji profesionalni fotopisač: Canon PIXMA PRO-10
  • najbolji DSLR s podrškom za snimanje videozapisa: Canon EOS-1DC

Pri dodjeli ovih nagrada TIPA-in žiri je ovako obrazložio svoje odluke:

Najbolji DSLR fotoaparat osnovne klase
Canon EOS 100D baca rukavicu u lice pretpostavci da DSLR fotoaparati moraju biti glomazni te nudi atraktivnu alternativu manjim fotoaparatima kompaktnog formata za korisnike koji žele rukovanje i prikaz kakve nude DSLR modeli te naravno mogućnost korištenja čitave palete Canonovih objektiva EF i EF-S, a sve to u vrlo prijenosnom i laganom kućištu. CMOS APS-C senzor od osamnaest megapiksela nudi ISO raspon od 100 do 12.800 za fotografije i 100 do 6400 za videozapise. Hybrid CMOS AF II nudi precizno praćenje fokusa tijekom snimanja u načinu rada Live View, a kvalitetu videozapisa poboljšava podrška za Full HD i Movie Servo AF. LCD dodirni zaslon dijagonale tri inča omogućuje trenutan pristup kontrolama i funkcijama, uključujući brojne unaprijed definirane prizore i kreativne načine rada.

Najbolji DSLR u kategoriji proizvoda za profesionalne korisnike
Canon EOS 6D spaja značajke namijenjene širokom tržištu i vrlo napredan skup fotografskih mogućnosti. Ima CMOS senzor punog kadra od 20,2 megapiksela te podržava snimanje videozapisa u formatu Full HD 1080p; prednost punog kadra u ovom je slučaju izvrsna kvaliteta pri najvećem "inherentnom" ISO rasponu od 25.600 i više. Dobro osvijetljen 3-inčni monitor od 104.000 točaka nudi reprodukciju visoke razlučivosti za videozapise i snimanje fotografija uz prikaz uživo te pristup mnogim kreativnim kontrolama. Gumb "Q" aktivira zaslonski izbornik s kontrolama koje se najčešće koriste te, uz ostale namjenske gumbe i osmosmjerni preklopnik, omogućuje vrlo ugodno i brzo snimanje.

Najbolji profesionalni fotopisač
PIXMA PRO-10 bežični je pisač s podrškom za AirPrint u kojem se koriste Canonove nove desetobojne pigmentne tinte LUCIA, a nudi i spremnik sa značajkom Chroma Optimizer koja pridonosi uklanjanju efekta pobrončavanja i metamerizma. Pisač nudi dvije staze za ulaganje papira – stražnju ladicu za raznovrsne papire i utor za ručno ulaganje za deblje i teže tintne supstrate. 7680 mlaznica veličine četiri pikolitre omogućuje razlučivost od maksimalno 4800 x 2400 tpi u boji i crno-bijelo do veličine od 13 x 19 inča (A3+). Brzina ispisa slike formata 11 x 14 inča na A3+ papiru je 3 minute i 35 sekundi (5 minuta za PT-101).

Najbolji DSLR s podrškom za snimanje videozapisa
Kao prvi Canonov "hibridni" DSLR fotoaparat, EOS-1D C ima CMOS senzor punog kadra od osamnaest megapiksela koji podržava snimanje videozapisa u formatu 4K (4096 x 2160) ili HD te fotografije razlučivosti 18 MP u formatu JPEG i/ili RAW. Fotoaparat je namijenjen filmskoj i televizijskoj produkciji te specijaliziranim primjenama, a ugrađena podrška za snimanje u formatu 4K omogućuje snimanje u razlučivosti 24p ili 25p te HD snimanje u razlučivosti od maksimalno 60p. Videozapisi se snimaju na CF kartice, a moguće je koristiti sve Canonove objektive s navojem EF. EOS-1D C nudi i sve značajke profesionalnih DSLR fotoaparata za snimanje fotografija, što ga čini iznimno svestranim fotoaparatom za današnje profesionalne snimatelje.

Najbolji profesionalni DSLR objektiv
Taj Canonov zum konstantnog otvora blende sastoji se od osamnaest elemenata u trinaest grupa te koristi jedan Super UD element i dva UD elementa. Kombiniraju se dvije vrste asferičnih leća da bi se smanjila sferična aberacija na čitavoj površini slike i u cijelom rasponu zuma, a koriste se i optimizirani premazi za leće da bi se smanjila pojava popratnih slika. Objektiv je opremljen kružnom dijafragmom s devet listića, prstenastim USM motorom i brzim procesorom s optimiziranim algoritmima automatskog fokusiranja koji omogućuju tiho i brzo automatsko fokusiranje. Proizveden je s poboljšanim brtvama za prašinu i zaštitom od tekućina, uz fluorne premaze na prednjoj i stražnjoj površini leće.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.