Njuškalo

Google gradi u Irskoj

Google je najavio gradnju novog podatkovnog centra koji rabi novu, ekološku metodu hlađenja

Google je najavio gradnju novog podatkovnog centra koji rabi novu, ekološku metodu hlađenja

Novi podatkovni centar koštat će oko 75 milijuna eura, a očekuje da se će biti jedan od energetski najučinkovitijih na svijetu. Biti će podrška za Googleovu uslugu pretraživanja Interneta, Google Maps i Gmail, a stvorit će i 30 novih radnih mjesta. Richard Bruton, irski ministar za poslove, poduzetništvo i inovacije, rekao je da će Google koristiti novu energetski učinkovitu metodu hlađenja koja je do sada bila testirana na iznajmljenom podatkovnom centru u Dublinu. Tehnologija će umjesto klasičnih klima uređaja za hlađenje servera rabiti hladni vanjski zrak čime se postiže značajna ušteda energije.

Osim povoljnih vremenskih uvjeta, Irska je Google kao i mnoge druge tvrtke privukla poreznim olakšicama i poticajima. Google iz potonjeg razloga u Dublinu već zapošljava preko 2.000 ljudi. Novi podatkovni centar u Dublinu najavljen je samo dva tjedna nakon otvaranja 200 milijuna eura vrijednog podatkovnog centra u Finskoj, čija je lokacija također dobrim dijelom odabrana zbog hladnije klime.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.