Huawei

MadeInGermany (MIG)

Nakon Googlea i njemački znanstvenici su predstavili svoju verziju samoupravljajućeg automobila kojeg su jednostavno nazvali MadeInGermany (MIG)

Nakon Googlea i njemački znanstvenici su predstavili svoju verziju samoupravljajućeg automobila kojeg su jednostavno nazvali MadeInGermany (MIG)

Profesor Raul Rojas i njegov tim na berlinskom sveučilištu Freie Universität (FU) razvili su eksperimentalni automobil za kojeg vjeruju kako će napraviti revoluciju u vožnji. Vlasnici će moći samo nazvati automobil uz pomoć mobilnog telefona ili drugog sličnog uređaja s integriranim GPS-om kako bi došao po njih. Automobil na osnovu koordinata dobivenih od GPS-a sam izračunava najbolju rutu, te dojavljuje pozivatelju koliko će mu trebati da dođe do njega.

Automobil koristi mnoštvo senzora kako bi stvorio trodimenzionalnu sliku okoline, odnosno mogao otkriti druge objekte u prometu, prometne znakove i signalizaciju na cesti. Sustav prepoznaje i svjetla na semaforu, propušta brže automobile na autocesti i može se zaustaviti u slučaju bilo kakvog neočekivanog događaja. Također je moguće pratiti stanje elektronike i upravljati automobilom putem umreženih uređaja poput tablet računala.

Istraživači sa sveučilišta ističu kako je njihova tehnologija i prijateljska prema okolišu, omogućujući, primjerice, da nekoliko ljudi dijeli samoupravljajući taksi ukoliko putuju u istom smjeru. Također se ističe kako bi se optimalnim korištenjem ove tehnologije broj automobila u gradovima mogao smanjiti na jednu petinu današnjeg broja. (izvor: BUG)

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.