Novi Panasonic LUMIX G9

Korisnicima su na raspolaganju i 4K i 6K Photo funkcije kako nikada ne bi propustili fotografske prilike
Korisnicima su na raspolaganju i 4K i 6K Photo funkcije kako nikada ne bi propustili fotografske prilike

Polazeći od uspjeha modela GH5, novi uređaj G9 je flagship model za profesionalne fotografe koji se odlikuje najboljom kvalitetom fotografija u Panasonicovoj LUMIX G seriji DSLM fotoaparata

Srce novog modela predstavlja 20,3-megapikselni senzor koji u kombinaciji s najnovijim Venus procesorom isporučuje iznimne fotografije koje se odlikuju bogatstvom detalja, fantastičnim bojama i svjetlinom. Zahtjevni uvjeti fotografiranja - poput, primjerice, fotografiranja ptica na pozadini svijetlog neba - jednostavno su neutralizirani zahvaljujući posebnom AR premazu na senzoru koji reducira ghosting i flare efekte.

Novi High Resolution način rada može isporučiti 80-megapikselne (ekvivalent) fotografije i u JPEG i u RAW formatu - to je idealna karakteristika za fotografe koji fotografiraju pejzaže i za makro-fotografe. Ukratko, ovaj način rada temelji se na mogućnosti stapanja osam fotografija koja su nastale istovremeno s pomicanjem senzor, zbog čega je stativ obavezan kada je uređaj u ovom načinu rada.

Svi oni pokretni objekti fotografiranja u prirodi sada se lakše "hvataju" zahvaljujući unaprjeđenom radu high-tracking autofokusa i okidanju od 0,04 sekunde koje je najbrže na tržištu . Također, korisnici se ne moraju brinuti oko toga da će "propustiti" okidanje, jer je frame rate od 20 fps, također najbrži na tržištu , dostupan u punoj rezoluciji s AF-C-om (kontinuiranim autofokusom). Podesite fokus na prvi frame (AF-S) i uživajte u vrhunskoj brzini uzastopnog okidanja od 60 fps.

Korisnicima su na raspolaganju i 4K i 6K Photo funkcije kako nikada ne bi propustili fotografske prilike. Ukratko, riječ je o originalnoj tehnologiji koja korisnicima omogućuje fotografiranje na 30 fps (6K) i 60 fps (4K) i "izvlačenje" sličice koja će biti dovoljno velika za veliki i kvalitetni ispis. I druge funkcije koriste 4K tehnologiju - primjerice, Post Focus (koji omogućuje izoštravanje nakon okidanja) i Focus Stacking (koji mijenja dubinu polja nakon okidanja stapanjem nekoliko različitih kadrova).

G9 korisnicima donosi i funkcionalnost i izdržljivost. Statusni LCD ekran na vrhu uređaja - najveći u ovoj klasi fotoaparata - omogućuje vam da jednim pogledom saznate koje postavke u tom trenutku koristite. Funkcijska (Fn) poluga omogućuje brzo mijenjanje postavki, dok joystick korisnicima daje mogućnost brze promjene fokusa bez micanja uređaja s oka. Također, tu su i prsteni te podesive tipke putem kojih rad uređaja možete podesiti točno onako kako želite.

Brzi f/2.8 otvor blende omogućuje "hvatanje" predmeta fotografije koji se brzo kreću, dok Power OIS (Optical Image Stabilizer) kompenzira trzaj ruke čime omogućuje fotografiranje bez stativa, čak i u situacijama koje se odlikuju manjkom svjetla. Malena masa i kompaktni dizajn uređaja također omogućuju prilagodbu pozicije u pokretu.

Objektiv je izrađen u skladu s najstrožim Leica standardima i sastoji se od 15 elemenata raspoređenih u 13 grupa, uključujući dvije UED (Ultra Extra-Low Dispersion) leće. Time je postignuta veće rezolucija i vrhunski kontrast uz minimalnu količinu šuma i kromatske aberacije, što dolazi do izražaja u svim vrstama fotografiranja, čak i kod fotografiranja prirode pod jakom sunčevom svjetlosti.

Poput uređaja, i objektiv je otporan na prskanje vode, prašinu i temperature do minus deset Celzijevih stupnjeva. Trostruki linearni motor i senzor (240fps) omogućuju nevjerojatno precizni autofokus - zapravo, on je toliko dobar da je operativan i u snimanju 4K video zapisa.

Panasonic LUMIX G9 će biti dostupan od siječnja 2018. po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.699 eura u lokalnoj valuti (G9, samo tijelo), 1.899 eura u lokalnoj valuti (G9 M, s objektivom 12-60mm) odnosno 2.299 eura u lokalnoj valuti (G9 L, s objektivom Leica 12-60mm). LEICA DG ELMARIT 200mm f/2.8 Power OIS Lens bit će dostupan od siječnja 2018. po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.999 eura u lokalnoj valuti.

Izbor urednika...

Test: Einhell TE-CD 18 Li-i
svestrana bušilica
Savjetujemo: Sonax Xtreme BrilliantShine Detailer
saveznik na godišnjem odmoru
Što učiniti ako vam se upali upozorenje za DPF?
Savjetujemo
Test: Sony Xperia XA2 Ultra
phablet za veliki dlan
Ugradnjom SSD-a znatno ubrzajte rad računala
Savjetujemo
Test: Logitech MX Sound
dvojac za sve
Test: Samsung Galaxy S9+
velika devetka
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Što to vozimo?

Objavu dijeli CroPC.net (@tehnologija)

Profili tvrtki


logo_tvrtka Novi Panasonic LUMIX G9 - CroPC.net

Profil tvrtke

Ovdje može biti profil vaše tvrtke!


logo_tvrtka Novi Panasonic LUMIX G9 - CroPC.net

Profil tvrtke

Ovdje može biti profil vaše tvrtke!


logo_tvrtka Novi Panasonic LUMIX G9 - CroPC.net

Profil tvrtke

Ovdje može biti profil vaše tvrtke!


logo_tvrtka Novi Panasonic LUMIX G9 - CroPC.net

Profil tvrtke

Ovdje može biti profil vaše tvrtke!


logo_tvrtka Novi Panasonic LUMIX G9 - CroPC.net

Profil tvrtke

Ovdje može biti profil vaše tvrtke!


Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2018. CroPC.net

ISSN: 1846-8675