Multimedija

Canon dosad proizvedeno 90 milijuna fotoaparata iz serije EOS

Serija fotoaparata EOS sa zamjenjivim objektivima zaživjela je uz SLR fotoaparat EOS 650 predstavljen u ožujku 1987
Serija fotoaparata EOS sa zamjenjivim objektivima zaživjela je uz SLR fotoaparat EOS 650 predstavljen u ožujku 1987

Canon je objavio da tvrtka obilježava dva važna proizvodna trenutka – u zbroju ukupno 90 milijuna proizvedenih fotoaparata sa zamjenjivim objektivima EOS i 130 milijuna zamjenjivih objektiva iz serije EF

EOS 5D Mark IV bio je 90-milijunti proizvedeni fotoaparat iz linije EOS, dok je EF16-35mm f/2.8L III USM postao 130-milijunti Canonov zamjenjivi objektiv.

Canonov sustav EOS prvi je put predstavljen uz seriju EF zamjenjivih objektiva u ožujku 1987. godine kao prvi posve elektronički sustav za montažu za SLR fotoaparate s filmom i automatskim fokusiranjem na svijetu. Tijekom godina obje su se linije proizvoda razvijale i uživale u podršci kupaca, od amatera do profesionalaca. Početkom 2000-tih godina proizvodnja se ubrzala širenjem popularnosti digitalnih SLR fotoaparata. Canonovi su digitalni fotoaparati sa zamjenjivim objektivima zadržali vodeći globalni tržišni udio 14 godina zaredom počevši od 2003.

Od svoje pojave serija EOS razvija revolucionarne tehnologije pod konceptom „brzina i udobnost“. Canon je otada interno razvio sve ključne komponente koje se koriste u uređajima serije EOS, uključujući CMOS senzore, slikovne procesore i zamjenjive objektive. Posebno se tu ističu objektivi EF ovog proizvođača koji su vodeći u branši po prodaji i nude revolucionarne inovacije kao što su ultrazvučni motor (USM), tehnologija stabilizacije slike (IS) te višeslojni difrakcijski optički element (DO).

Canon će nastaviti učvršćivati i proširivati svoju ponudu objektiva EF daljnjim razvojem svojih slikovnih tehnologija, nastojeći spajati optičke, foto, video i mrežne tehnologije. Uz to, tvrtka namjerava i dalje proizvoditi privlačne i pouzdane proizvode

Serija fotoaparata EOS sa zamjenjivim objektivima zaživjela je uz SLR fotoaparat EOS 650 predstavljen u ožujku 1987. Ne samo da je to bio prvi uređaj s elektroničkim sustavom montaže objektiva na svijetu, nego ga je krasila i posve digitalna komunikacija između tijela fotoaparata i objektiva radi stvaranja nove generacije tehnologije automatskog fokusiranja.

Izbor urednika...

Test: Volkswagen Arteon 2.0 TDI DSG Elegance
ulaznica u odabrano društvo
Test: Carly
izvucite najviše iz svog automobila
Test: Epson WorkForce Pro WF-6590DWF
ubojica lasera
Stilski dom koji odražava vašu osobnost
Niskoenergetska kuća
Test: Volkswagen Crafter 35 2.0 TDI
svestrani poduzetnik
Pripremite automobil za ugodniju i sigurniju vožnju zimi
Savjetujemo
Test: LG Q6
premium u pola cijene

RaceChip GTS na testu

Objavu dijeli CroPC.net (@tehnologija)

CroPC.net© 2006 - 2017. CroPC.net

Preporučujemo: Avalon | Produkcija: Rezic.hr

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2017. CroPC.net

ISSN: 1846-8675