Multimedija

Samsung QLED TV prijemnici postaju prvi TV prijemnici na svijetu s pripremom za CalMAN koja omogućava automatsko HDR podešavanje

U partnerstvu s tvrtkom Portrait Displays, vodećim svjetskim proizvođačem softvera za kalibraciju video zaslona, Samsung QLED TV prijemnici prvi su TV prijemnici na svijetu koji imaju ugrađenu podršku za automatsko podešavanje slike u HDR kvaliteti
U partnerstvu s tvrtkom Portrait Displays, vodećim svjetskim proizvođačem softvera za kalibraciju video zaslona, Samsung QLED TV prijemnici prvi su TV prijemnici na svijetu koji imaju ugrađenu podršku za automatsko podešavanje slike u HDR kvaliteti

Samsung je najavila dostupnost novog Portrait Displays softvera za automatsko podešavanje CalMAN with AutoCal na QLED TV prijemnicima iz 2017. godine

Ovaj softver koriste profesionalni kalibratori u industriji vizualnih zaslona te većina krajnjih korisnika u industriji odašiljanja, produkcije i post produkcije.

Kalibracija je postupak postepenog prilagođavanja boje zaslona TV prijemnika. Ovaj postupak je posebno važan dizajnerima, fotografima i video profesionalcima, kojima je cilj u potpunosti izjednačiti prikaz boja na ulaznim uređajima, poput monitora, i izlaznim uređajima, poput pisača. Kalibracija pruža korisnicima mogućnost optimizacije slike kako bi postigli željeno iskustvo gledanja prikladno okolini u kojoj se nalaze.

U partnerstvu s tvrtkom Portrait Displays, vodećim svjetskim proizvođačem softvera za kalibraciju video zaslona, Samsung QLED TV prijemnici prvi su TV prijemnici na svijetu koji imaju ugrađenu podršku za automatsko podešavanje slike u HDR kvaliteti. Automatsko podešavanje slike je prethodno bilo dostupno samo za standardni dinamički raspon (SDR) kvalitete slike.

– Oduševljeni smo što ćemo kroz naše partnerstvo s tvrtkom Portrait Displays donijeti CalMAN with AutoCal softver u domove naših korisnika, – izjavio je HS Kim, predsjednik poslovanja vizualnim zaslonima tvrtke Samsung Electronics, te dodao – Samsung QLED TV prijemnici su prvi kompletni TV proizvodi koji sadrže CalMAN-ovu vrhunsku kalibraciju i omogućavaju našim korisnicima da imaju na raspolaganju alate za vrhunsko iskustvo gledanja.

Tradicionalno, postupak kalibracije bi trajao satima jer su korisnici morali ručno namještati svoje TV prijemnike pomoću daljinskog upravljača koristeći izbornik na zaslonu TV prijemnika. Ovaj postupak je često bio zamoran i netočan način kalibracije. Danas, QLED TV prijemnici s instaliranim CalMAN with AutoCal softverom automatski mjere i prilagođavaju stotine postavki u samo nekoliko minuta i par jednostavnih klikova.

Za upotrebu CalMAN with AutoCal softvera na QLED TV prijemicima, korisnici jednostavno moraju nabaviti AutoCal set za kalibiraciju i instalirati softver na računalo. Po preuzimanju softvera, korisnici mogu povezati svoje računalo s QLED TV prijemnikom i započeti postupak automatskog podešavanja, nakon čega će QLED TV prijemnik podijeliti postavke svog izbornika sa softverom, kako bi on automatski podesio kvalitetu slike TV prijemnika u skladu sa željama korisnika.

– Nakon suradnje sa stručnjacima tvrtke Samsung, iznimno smo uzbuđeni što je CalMAN with AutoCal softver i službeno dostupan za sve Samsung QLED TV prijemnike iz 2017. godine, – izjavio je Martin Fishman, izvršni kodirektor tvrtke Portrait Displays te dodao – razvijen posebno za razne okoline gledanja, zajedno s tvrtkom Samsung predviđamo kako će CalMAN with AutoCal otvoriti nove vidike po pitanju kvalitete slike za TV zaslone.

Uz pomoć CalMAN with AutoCal softvera, korisnici Samsung QLED TV prijemnika mogu također mjeriti volumen boje svojih TV prijemnika. Volumen boje je najnoviji standard kvalitete slike koji pokazuje s kolikom preciznošću zaslon prikazuje boju, neovisno o razini osvjetljenja. QLED TV prijemnici tvrtke Samsung su prva i jedina linija koja može izraziti 100 postotni volumen boje.

Izbor urednika...

Koje aluminijske naplatke odabrati i kako se brinuti o njima?
Savjetujemo
Kako spremiti i sačuvati zimske gume za sljedeću sezonu?
Savjetujemo
Test: Logitech G433
moćne i ljepe
Test: Garmin DriveAssist 51 LMT-S
revolucija navigacije
Test: Huawei P20 Pro
vidite više
Test: RaceChip GTS
oslobodite snagu automobila
Test: Škoda Karoq Style 1.6 TDI
češka ofenziva

Samsung Galaxy S9 na testu

Objavu dijeli CroPC.net (@tehnologija)

CroPC.net© 2006 - 2018. CroPC.net

Preporučujemo: Avalon | Produkcija: Rezic.hr

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2017. CroPC.net

ISSN: 1846-8675