Mobiteli i tableti

Huawei mijenja pametne telefone u – inteligentne

Huawei će sljedeće godine i u Europi lansirati svoj ekosustav koji funkcionira u Kini
Huawei će sljedeće godine i u Europi lansirati svoj ekosustav koji funkcionira u Kini

Imali smo priliku otputovati u Finsku gdje je protekli tjedan u Helsinkiju Huawei pred novinarima cijele središnje i jugoistočne Europe i Skandinavije predstavio svoj vlastiti čipset Kirin 970 koji pametne telefone čini inteligentnima

Huawei ulaže velike napore kako bi došao do cilja biti broj 1 u svijetu mobilnih telefona, a jasno, kako bi u tome uspjeli ispred njih su još Samsung te Apple. S obzirom na streloviti rast unatrag nekoliko godina i zaista velike napore u vlastitom razvoju, zaista možemo položiti nade u ovaj veliki pothvat Huaweija.

U razvoj cijele priče definitivno upregnuli su sve snage, a jedan od prvih velikih koraka ka tom cilju je nedavno predstavljeni prvi inteligentni mobitel (kako ga nazivaju u Huaweiju) – Mate 10 Pro s umjetnom inteligencijom u čipu Kirin 970. Ulažu u znanje i razvoj istraživačkih centara koji se bave poboljšanjima svih mogućnosti mobitela, a u Finskoj imali smo prilike posjetiti čak dva takva centra u kojima se ispituje doslovce sve što može utjecati na rad mobitela. Kako tvrde, mobiteli su najzastupljeniji uređaji odnosno najraširenija računala, stoga je vrijeme, kažu u Huaweiju, da ga učine još pouzdanijim, sigurnijim i inteligentnijim. Upravo u ovom potonjem, inteligentnom području Huawei vidi najveći potencijal i svoj prostor za rast, a da su već sada na dobrom putu, pokazuju i analize IDC-a koje najavljuju njihov uspon i preskakanje Applea već u 2018.

– Umjetna inteligencija u samom uređaju novi je trend i nova era kada se radi o mobitelima. Nove napredne mogućnosti donijet će nove aplikacije i usluge. A AI u čipsetu mobitela imat će bolje znanje o korisnicima i time će predviđati njegove želje i potrebe te automatizirati i personalizirati usluge a time i iskustvo korisnika – uvjeren je Wang Yanmin, čelnik Huaweija za zemlje središnje Europe i nordijsku regiju.

Huawei će sljedeće godine i u Europi lansirati svoj ekosustav koji funkcionira u Kini, ili vlastiti app store koji će biti kompatibilan s Androidom, a na njemu rade s 15 partnera i developera igara.

Izbor urednika...

Test: Volkswagen Arteon 2.0 TDI DSG Elegance
ulaznica u odabrano društvo
Test: Carly
izvucite najviše iz svog automobila
Test: Epson WorkForce Pro WF-6590DWF
ubojica lasera
Stilski dom koji odražava vašu osobnost
Niskoenergetska kuća
Test: Volkswagen Crafter 35 2.0 TDI
svestrani poduzetnik
Pripremite automobil za ugodniju i sigurniju vožnju zimi
Savjetujemo
Test: LG Q6
premium u pola cijene

RaceChip GTS na testu

Objavu dijeli CroPC.net (@tehnologija)

CroPC.net© 2006 - 2017. CroPC.net

Preporučujemo: Avalon | Produkcija: Rezic.hr

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2017. CroPC.net

ISSN: 1846-8675