Hardver

Novosti iz Intela

Na ovogodišnjem CeBIT-u očekuju se nove linije procesora iz Intela
Novosti iz Intela - Na ovogodišnjem CeBIT-u očekuju se nove linije procesora iz Intela

Na ovogodišnjem CeBIT-u očekuju se nove linije procesora iz Intela

Intel se na CeBIT-u sprema predstaviti nove procesorske inovacije. Tako će, primjerice, upravo u Europi prvi put predstaviti procesore Nehalem-EX i Westmere-EP, koji bi se na tržištu trebali pojaviti krajem prvog tromjesečja. Intel će predstaviti i tri nova procesora Intel® AtomTM, osmišljena posebno za ugrađene aplikacije. Posjetitelji će među prvima moći pogledati i učeničke PC-jeve utemeljene na Intelovim procesorima, koji će postati dostupni tijekom drugog tromjesečja 2010. godine.

Informacijske tehnologije stvaraju dodanu vrijednost nužnu za radne i proizvodne procese te igraju ključnu ulogu u rješavanju najvećih društvenih, gospodarskih i ekoloških problema budućnosti. Intelov generalni direktor za Europu Christian Morales i Intelova direktorica informatike Diane Bryant pobliže su objasnili te probleme na konferenciji za novinare o Intelovu nastupu CeBIT-u u Hannoveru.

Globalno umreženi ugrađeni sustavi sve više preuzimaju ulogu ključne tehnologije u očuvanju dodane gospodarske vrijednosti i rješavanju društvenih izazova. Ti se izazovi kreću u rasponu od zdravstva i podrške, preko smanjenja štetnih emisija i potrošnje energije, pa sve do povećanja sigurnosti prijevoznih sustava i vozila. Ako želimo da se ostvari budućnost ugrađenog interneta, u kojoj će inteligentni sustavi diljem svijeta biti međusobno povezani, potrebno je ne samo razviti općeprihvaćene standarde, već i računala učiniti bržima i manjima te maksimalno smanjiti njihovu potrošnju energije. Usporedbe radi, predviđa se da će 2022. godine mobilni sustavi koristiti tisuću procesorskih elemenata. Takvi uređaji danas koriste osamdeset procesorskih elemenata.

Intelov izvještaj o performansama IT-ja (http://www.intel.com/it/apr.htm) precizno pokazuje kako Intel upravlja svojim golemim i stalno rastućim količinama podataka te koju ulogu igra IT u složenom procesu proizvodnje mikroprocesora. Za razvoj čipova kao što je poslužiteljski procesor Westmere-EP, koji sadrži šest jezgri i integrira nevjerojatnih 1,17 milijardi tranzistora, potrebne su velike simulacije na iznimno brzim superračunalima. Bez takvog računalstva visokih performansi taj bi stupanj složenosti bio nezamisliv, baš kao i ekonomični razvojni i proizvodni procesi.

Sljedeća generacija Intelovih poslužiteljskih procesora, koja na tržište izlazi krajem ovog tromjesečja, postavit će novi standard u brzini računalstva. Intel će na CeBIT-u prvi put uživo demonstrirati procesor Nehalem-EX. Taj je čip dostupan s maksimalno osam jezgri, a istovremeno može obrađivati šesnaest niti. Intel će predstaviti i procesor Westmere-EP, prvi 32-nanometarski čip koji će biti dostupan krajem prvog tromjesečja 2010.

Izbor urednika...

Test: Einhell TE-CD 18 Li-i
svestrana bušilica
Savjetujemo: Sonax Xtreme BrilliantShine Detailer
saveznik na godišnjem odmoru
Što učiniti ako vam se upali upozorenje za DPF?
Savjetujemo
Test: Sony Xperia XA2 Ultra
phablet za veliki dlan
Ugradnjom SSD-a znatno ubrzajte rad računala
Savjetujemo
Test: Logitech MX Sound
dvojac za sve
Test: Samsung Galaxy S9+
velika devetka
View this post on Instagram

Vozimo novu Škoda Fabiju

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

CroPC.net© 2006 - 2018. CroPC.net

Preporučujemo: Avalon | Produkcija: Rezic.hr

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2018. CroPC.net

ISSN: 1846-8675