Njuškalo

Intel predstavio novi Bay Trail

Intel predstavio nove višejezgrene sustave na čipu kodnog naziva  Intel predstavio nove višejezgrene sustave na čipu kodnog naziva "Bay Trail"

Intel je predstavio je svoju najnoviju liniju sustava na čipu s malom potrošnjom energije, kodnog naziva "Bay Trail", koja će biti temelj vala iznimno snažnih i energetski učinkovitih tablet-računala, uređaja "2 u 1″ i drugih mobilnih uređaja koje će na tržište namijenjeno privatnim i poslovnim korisnicima u četvrtom tromjesečju ove godine staviti vodeći proizvođači originalne opreme kao što su Acer, ASUS, Dell, Lenovo i Toshiba.

Linija procesora "Bay Trail" temelji se na Intelovoj mikroarhitekturi "Silvermont" s malom potrošnjom energije i visokim performansama, predstavljenom u svibnju 2013. Serija procesora Intel Atom Z3000 ("Bay Trail-T") Intelova je prva serija mobilnih višejezgrenih sustava na čipu i njegova dosad najjača ponuda procesora za tablet-računala i druge tanke mobilne dizajne. Ti procesori nude brz i tečan rad te snažnu kombinaciju performansi, trajanja baterije, grafike i bogatih značajki.

Fleksibilnost nove mikroarhitekture omogućuje varijante sustava na čipu prilagođene različitim tržišnim sektorima, uključujući nove procesore Intel Pentium i Celeron (Bay Trail" M i D) za osnovne modele uređaja "2 u 1″, prijenosnih računala, stolnih računala i višefunkcijskih sustava.

Linija sustava na čipu "Bay Trail" Intelovim klijentima nudi brojne mogućnosti jer omogućuje jednu hardversku konfiguraciju koja podržava i Windows 8 i Android, čime u konačnici korisnicima nudi veći izbor modela u brojnim cjenovnim kategorijama usklađenima s raznovrsnim potrebama privatnih i poslovnih korisnika.

"U svojoj smo platformi 'Bay Trail' ponudili nevjerojatno snažan sustav na čipu, koji nudi izvanredne performanse, dugo trajanje baterije i iznimnu kvalitetu rada prilagođenu načinu na koji korisnici danas koriste takve uređaje. Riječ je o nevjerojatnom iskoraku u smjeru napretka", izjavio je Hermann Eul, korporacijski potpredsjednik i generalni direktor Intelova odjela Mobile and Communications Group. "Koristeći 'Bay Trail' kao temelj, naši OEM partneri stvaraju široku paletu modela u raznim cjenovnim kategorijama, čime oduševljavaju privatne i poslovne korisnike te voditelje IT odjela."

Da bi mogao ponuditi takve performanse u procesoru namijenjenom mobilnim uređajima, Intel je razvio novu platformu koja rješava suvremene tehnološke izazove s kojima se suočavaju današnji korisnici, uključujući mogućnosti istodobnog obavljanja više poslova, potrebu za duljim trajanjem baterije i boljom grafikom te mogućnost produktivnijeg i ugodnijeg rada u mobilnom okruženju.

Snažnija tablet-računala i uređaji "2 u 1″ uz seriju procesora Intel Atom Z3000

Serija procesora Intel Atom Z3000 nudi vrhunske performanse uz cjelodnevno trajanje baterije. Riječ je o Intelovoj dosad najsnažnijoj i po performansama najboljoj platformi namijenjenoj tablet-računalima i drugim tankim mobilnim uređajima. Nudi manje dimenzije i manju potrošnju energije uz dvostruko veće računalne i trostruko veće grafičke performanse u usporedbi s procesorima Intel Atom prethodne generacije. Platforma sustava na čipu s malom potrošnjom energije omogućuje više od deset sati trajanja baterije uz aktivni rad te tri tjedna u stanju pripravnosti uz stalno povezano mobilno okruženje.

Serija procesora Intel Atom Z3000 opremljena je i tehnologijom Intel Burst Technology 2.0 s četiri jezgre, četiri niti i 2 MB L2 predmemorije. Takve performanse korisnicima omogućuju istodobno obavljanje više poslova, korištenje i stvaranje sadržaja te uživanje u bogatom okruženju i u sustavu Android i u sustavu Windows 8. Korisnici će moći birati i modele uređaja – tablet-računala ili uređaje "2 u 1″ – pri čemu će se tanki i lagani uređaji kretati u rasponu od 8 mm do pola kilograma, a veličina zaslona od 7 do 11,6 inča. Tablet-računala utemeljena na tom najnovijem sustavu na čipu Intel Atom bit će dostupna već po cijeni od 199 USD.

Serija Intel Atom Z3000 omogućuje i tablet-računala spremna za poslovanje, koja nude doživljaj rada i dizajn kakav korisnici žele uz zaštitu tvrtke kakvu zahtijeva IT. Uz robusne sigurnosne značajke, uključujući tehnologiju McAfee DeepSAFE, AES strojno šifriranje cijelog diska, tehnologiju Intel Platform Trust Technology, tehnologiju Intel Identity Protection Technology i tehnologiju Intel Data Protection Technology, ta platforma nudi sigurnije računalno okruženje. Podržava i pravilnik o pridruživanju domeni i grupi sustava Microsoft Windows 8 Pro te jamči potpunu kompatibilnost aplikacija i perifernih uređaja.

Intel surađuje s vodećim proizvođačima aplikacija kako bi zajamčio najbolju kvalitetu rada na platformama s Intelovom arhitekturom u sustavima Windows i Android. Suradnja s tvrtkama Cyberlink, Skype-HD, Netflix-HD, PhiSix, Arcsoft, Tieto i Gameloft te mnoge specijalizirane poslovne aplikacije neki su od primjera Intelove orijentiranosti na optimizaciju slikovne obrade, grafike i ukupnih performansi u cilju konačnog poboljšanja kvalitete rada korisnika. Intel ima dugogodišnje iskustvo u optimizaciji opreme za operacijske sustave Windows i Android.

Intel će početkom 2014. predstaviti 64-bitnu podršku za tablet-računala te tako voditeljima IT odjela ponuditi još veću vrijednost. Uređaji utemeljeni na toj verziji sustava na čipu nudit će aplikacije i sigurnosne značajke korporacijske klase, a uz tehnologiju Intel Identity Protection Technology (IPT) sa značajkom PKI neće im biti potrebna lozinka za VPN kada se budu koristili u sustavima optimiziranima za IPT i PKI.

Procesori "Bay Trail" u osnovnim modelima uređaja "2 u 1″ te prijenosnih, stolnih i višefunkcijskih računala

Linija "Bay Trail M" bit će dostupna u četiri SKU paketa: procesorima Intel Pentium N3510 te Intel Celeron N2910, N2810 i N2805. Ti će procesori pogoniti niz inovativnih uređaja "2 u 1″ i prijenosnih računala s podrškom za dodirnu tehnologiju te ih tako učiniti dostupnima novim ciljnim skupinama po manjim cijenama.

Uz fleksibilnu mikroarhitekturu i poboljšanu grafiku u svim SKU paketima za "Bay Trail", serije procesora Pentium N3000 i Celeron N2000 odlikuju se i trostruko bržim performansama u aplikacijama za produktivnost te do trostruko boljom grafikom u usporedbi s ekonomičnim prijenosnim računalima utemeljenima na Intelovoj tehnologiji starima tri godine3. Dizajni utemeljeni na tim procesorima mogu biti bez ventilatora, ne deblji od 11 mm i težine svega jedan kilogram. Intel planira da će početna cijena sustava iznositi 199 USD za školjkaste uređaje, 250 USD za prijenosna računala s dodirnom tehnologijom te 349 USD za uređaje "2 u 1″.

Linija "Bay Trail D" bit će dostupna u tri SKU paketa: Intel Pentium J2850, Intel Celeron J1850 i Intel Celeron J1750. Riječ je o Intelovim dosad najmanjim stolnim procesorima, što ih čini idealnima za sustave bez ventilatora i manjih dimenzija u stolnom računalstvu osnovne razine. Procesori su idealni i za vertikalne implementacije, uključujući inteligentne digitalne zaslone, a nude uštedu energije i do tri pute brže performanse u odnosu na slične Intelove proizvode od prije svega tri godine. Planirana početna cijena potpunih sustava utemeljenih na tim SKU paketima iznosi 199 USD.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Lenovo

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.