Njuškalo

D-Link ShareCenter Pulse i Shadow

Novi D-Link ShareCenter uređaji omogućuju da sigurno pohranite, dijelite, preuzimate, zaštitite i pristupate digitalnim sadržajima na mreži
D-Link ShareCenter Pulse i Shadow - Novi D-Link ShareCenter uređaji omogućuju da sigurno pohranite, dijelite, preuzimate, zaštitite i pristupate digitalnim sadržajima na mreži
D-Link ShareCenter Pulse i Shadow - Novi D-Link ShareCenter uređaji omogućuju da sigurno pohranite, dijelite, preuzimate, zaštitite i pristupate digitalnim sadržajima na mreži

Novi D-Link ShareCenter uređaji omogućuju da sigurno pohranite, dijelite, preuzimate, zaštitite i pristupate digitalnim sadržajima na mreži

Potrebe korisnika za pouzdanim i jednostavnim uređajima za pohranu podataka svakim danom rastu zbog povećanog apetita za kupnjom i samostalnim kreiranjem digitalnih sadržaja- od fotografija, glazbe, video snimaka, filmova te radnih datoteka. Prema Gartneru, godišnja stopa rasta (CAGR- Compound Annual Growth Rate) za Network Attached Storage uređaje za pohranu podataka ove će godine narasti do 12,2% dok se do 2014. godine predviđa njezin rast u dvoznamenkastim brojkama. Za usporedbu, kod prodaje desktop računala predviđa se porast za 2,4% u razdoblju između 2010. i 2014.godine.

Kako bi korisnicima dodatno osigurao jednostavno upravljanje njihovim digitalnim sadržajima D-Link je jučer objavio izlazak na tržište za svoja dva modela uređaja za mrežnu pohranu podataka pod nazivima: ShareCenterTM Pulse (DNS-320) i ShareCenterTM Shadow (DNS-325). Novi D-Linkovi uređaji omogućuju korisnicima da na jednostavan i praktičan način upravljaju sadržajima te ih jednostavno skladište na jednom mjestu uz dodatnu sigurnost zaštite i dijeljenja sa drugima na mreži.

ShareCenter radi kao svojevrsna “banka” digitalnih podataka koju korisnici mogu napuniti ili povući podatke iz iste sa bilo koje lokacije. Svaki ShareCenter uređaj povezuje se izravno na kućnu mrežu uključivanjem u usmjernik (router) omogućujući pristup datotekama sa svakog pojedinog računala u kući te nudi i mogućnost pristupa na daljinu “umreženim” prijateljima i obitelji.

Digitalni sadržaj, kao što je glazba ili filmovi koji su preuzeti odnosno streamani s Interneta mogu se pohraniti (spremiti) izravno na ShareCenter prije nego se podijele ili gledaju u udobnosti doma. Za sve važne datoteke, kao što su fotografije, glazba, filmovi i/ili radni dokumenti automatski se radi sigurnosna kopija i tako su iste dodatno zaštićene zahvaljujući opciji back-upa koja je ugrađena u ShareCenter dok je upravljanje samim sadržajem pohranjenim na uređaju vrlo jednostavno zahvaljujući izrazito user-friendly sučelju. S obzirom na to kako se korisnici počinju sve više oslanjati i koristiti digitalne sadržaje samo iskustvo (kućne) pohrane podataka mora biti optimizirano za sve njihove potrebe uz imperativ jednostavnosti pri korištenju i upravljanju. A kako je to jedna od D-Linkovih bitnijih smjernica- približiti tehnologiju krajnjim korisnicima, i ovom prilikom D-Link se vodio razvojem uređaja tehnologije za pohranu podataka koji će biti dostupni i prilagodljivi svim profilima korisnika a ne samo onima koji su ‘potkovani’ tehnološkim predznanjem.

Tvrtko Ljubić, voditelj D-Linka za područje Adria regije, za ovu priliku ističe: “Glad korisnika za digitalnim sadržajima do danas je dosegla zapanjujuću razinu a kako je izgledno da će i dalje rasti tako vjerujemo da će utjecati i na buduće ponašanje korisnika. Naime, bilo da se radi o osobno kreiranom sadržaju poput fotografija sa ljetovanja ili kupljenom sadržaju preko Weba, korisnici zahtijevaju najvišu razinu zaštite svojih ulaganja uz ostvarivanje maksimalnih benefita. U konačnici, osobna fotografija ili video snimak nema cijene i upravo na tom načelu i vrijednosti počiva i cijela ideja D-Linkovog pistupa u razvoju tehnologije Digitalnog doma kojoj je cilj omogućiti ljudima da se povežu te međusobno podijele razne sadržaje- potpuno sigurno i krajnje jednostavno".

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.