Događaji

Novo izdanje natjecanja za startupe središnje Europe

Organizator također naglašava da su mobilnost, cyber sigurnost i rješenja pohrane energije posebno tražena na energetskim tržištima
Organizator također naglašava da su mobilnost, cyber sigurnost i rješenja pohrane energije posebno tražena na energetskim tržištima

Od 1. ožujka započelo je novo vrijeme prijave za PowerUp! by InnoEnergy – četvrto izdanje najvećeg natjecanja za startupe usmjerenog na tehnologije čiste energije u središnjoj Europi, natjecanje pruža veliku priliku za poslovni razvoj i pozicioniranje na međunarodnom tržištu, a na njega se mogu prijaviti i hrvatski startupi

Uz novčane nagrade, pobjednici natjecanja mogu se veseliti prilici da sudjeluju na prestižnom Highway by InnoEnergy programu koji pretvara ideje u tržišnu stvarnost. Ono poduzetnicima početnicima pruža financijsku podršku i do 150.000 eura, kao i široku podršku u područjima razvoja i zaštite proizvoda, jačanja i osnaživanja timova, pristupa međunarodnim kupcima te vanjskim izvorima financiranja.

Jakub Miler, izvršni direktor InnoEnergy Central Europe, objašnjava da faktor koji razlikuje PowerUp! od drugih natjecanja nije samo značajno iskustvo organizatora već prije svega njihov poslovno orijentiran pristup: - Pokušavamo ukazati na rješenja te otvoriti vrata – InnoEnergy je vodeći Cleantech akcelerator, čiji je uspjeh rezultat činjenice da uz to što ulažemo financijska sredstva, ulažemo i znanja i kontakte. Upravljamo najvećim inovacijskim ekosistemom na svijetu kojeg čini više od 320 članova. Među njima su vodeće energetske kompanije u Europi, akademski i istraživački centri, gradovi i regije. Naši dioničari su kompanije poput Schneider Electric, EDF, AGH, RAFAKO i Tauron.

Organizator također naglašava da su mobilnost, cyber sigurnost i rješenja pohrane energije posebno tražena na energetskim tržištima. Uz to, tražene su i tehnologije koje omogućavaju smanjenje emisije štetnih supstanci u atmosferu te onih koje se bore protiv smoga. Pobjednik prošlog izdanja natjecanja je bio mađarski startup, HeatVentors, koji je predstavio inovativnu tehnologiju čuvanja toplinske energije koje traži do 90 posto manje prostora te omogućava uštedu od 20-40 posto energije.

„Vjerujem kako će i ove godine konkurencija biti jaka te kako će biti teško odabrati pobjedničke ideje, no uz podršku odličnih mentora dobro ćemo pripremiti hrvatske natjecatelje prvo za polufinale u Zagrebu, a onda i finale u Pragu. Ovo je idealna prilika poduzetnicima za edukaciju, poliranje svog inovativnog projekta i dokazivanje na europskoj sceni, a ne treba zanemariti ni bogate nagrade koje dobivaju tri najbolja projekta“, rekao je Dalibor Marijanović, osnivač i partner Invento Capital Partners, koji je kao lokalni HUB za Hrvatsku zadužen za podršku natjecanju u Hrvatskoj.

- Podržavanje startup zajednice ključan je korak u ostvarenju glavnih ciljeva naše 2030 strategije: postati prvi izbor naših korisnika. Vjerujemo da će nam partnerstvo s InnoEnergyjem pomoći da postanemo vitalan dio europskog inovacijskog ekosistema te smo uzbuđeni što ćemo surađivati na budućim projektima – rekao je Zsolt Winkler, voditelj Open Innovation HUB-a MOL Grupe, partnera prošlogodišnjeg izdanja natjecanja.

Velika završnica PowerUp! natjecanja u Pragu te više od deset regionalnih finala održat će se nakon Bootcampova. Ove jedinstvene radionice s najboljih europskim poslovnim mentorima omogućuju priliku provjere vlastitog poslovnog modela te razvoj prezentacijskih vještina svih sudionika.

Kako biste sudjelovali u natjecanju, trebate imati prototip proizvoda, projektni tim te ispuniti prijavnicu koja je dostupna na mrežnoj stranici natjecanja www.powerup.innoenergy.com do 15. travnja, 2018.

Izbor urednika...

Koje aluminijske naplatke odabrati i kako se brinuti o njima?
Savjetujemo
Kako spremiti i sačuvati zimske gume za sljedeću sezonu?
Savjetujemo
Test: Logitech G433
moćne i ljepe
Test: Garmin DriveAssist 51 LMT-S
revolucija navigacije
Test: Huawei P20 Pro
vidite više
Test: RaceChip GTS
oslobodite snagu automobila
Test: Škoda Karoq Style 1.6 TDI
češka ofenziva

Unesite boje u život

Objavu dijeli CroPC.net (@tehnologija)

CroPC.net© 2006 - 2018. CroPC.net

Preporučujemo: Avalon | Produkcija: Rezic.hr

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2017. CroPC.net

ISSN: 1846-8675